Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Demi máš SZ.
ty jo, tak já tak dlouho zjistuju kde by se dal videt ten film Ivetka a oni ho dávaj v telvizi a já to prošvihnu. su trubka. Slysela jsem na ten film samé dobré reference.
podle nich tento film mohu s klidným svědomím doporučit i nekatoličkám, jako něco co stojí za to videt.
har.
Tak se hlásíme po delší odmlce, bylo toho teď na nás docela hodně, ale nějak jsmeto ustáli…
Takže po včerejším NT screeningu můžeme říci, že by mimčo mělo být zdravé a že to je asi chlapeček - Tomáš Benedikt…Dokonce povyrostl více než měl, je teď o dva dny starší…
Rodit chci 100% v Krnově, má nejlepší reference a hlavně tam s ženou zachází velmi hezkym, vše vysvětlí, respektují přání, nic nevnucují…Už jsem si našla i porodní asistetnku, zaítm jsem s ní nemluvila, ale dle fotek mi už přirostla k srdci, tak doufám,že to klapne…
Musím zase mizet, máme tento víkend pouť, zítra bude velká návštěva, tak musím udělat maso a salát, uklidit atd, čeká mě tu hafo práce a přístí týdendve zkousky…
Holky, opatrujte se, posílám za každou střelnou modlitbu…
Cir, tak to je fajn, že miminko je v pořádku
Harpyje, http://www.ceskatelevize.cz/…-ivetka-atd/ tu je film na ivysilani ČT. Jak jsem ale zachytila, tak je to o víc než dvacet minut zkrácená verze z kin
, celé je to prý ještě lepší, nechápu, proč to nemohli nechat tak, hokej taky nechávají celý, že jo
. Každopádně to ale bylo silné, hlavně ona mluví tak jednoduše a přitom uvěřitelně, že si i takový cynik jak já, který Mariánskému kultu zas tak moc nedá (ne že bych nectila P.Marii, ale ten klasický kult mi ji vzdaluje) říká, na tom musí něco být. Prostě vypadá tak pravdivě, že si nedovedu představit, že by lhala. Šílená jsou ovšem ta videa ze zjevení, jak na ni ti lidé zírají, div ji nevlezou před pusu, to musel být takový kříž. To tam třeba nebylo zmíněné a zajímalo by mě to, nakolik její komentáře zjevení byly ovlivněny tím, co se od ní čekalo, jako ve formulacích a tak, protože co tam bylo, mi přišlo takové barvotiskové, modlete se růženec…Možná v tom filmu to bylo zřejmnější. Ale viděla jsem to jen jednou v ten čtvrtek a to ještě do 20.30 tu pobíhaly děti, možná mi to uteklo.
Co ty na to Demi?
Včera a dneska tu vyšiluji nad šátky. Chtěla bych si pořídit ještě jeden kratší na batohy a tak. Narazila jsem víceméně omylem na pro mě nové stránky salatky.cz, paní byla strašně milá, trochu jsem ji zahltila dotazy, ale už jsem vybrala, tak z toho bude alespoň mít obchod, tedy doufám, zatím se neozvala, ovšem je víkend…
Dobrou
Jo ještě, Noemmi vítej! My jsme taková nárazová diskuse, chvíli nic, pak zas hic ![]()
Jo kdyby se ti to nepustilo hned, tak si zmačkni založku „do okna“. M
maky - jsme te „bonzla“ majitelce salatky.cz - myslim, žes udelala dobře, je to odpovedna holka, tudíž s ní nemužeš mít potíže a na víc o šátcích a a o nošení ví první poslední . Na webu má i spoustu zajímavých návodů- treba jak vyrobit mýdlový gel na praní a tak. moc pekný stránky , a dobře zpracovaný.
film mi nejde spustit ani v okne, ale zkusim nekdy na mužuv počítač. Mi z čt prostě nejdou spouštět filmy. je to delaný primárně asi pro windows nebo co.
Noemmi- tobe jdou filmy z čt pouštět z linuxu? připadne, co sis doinstalovala?
Ciruso - tak chlapeček
no ne že by nebylo šumák jestli čekáte chlapečka nebo holčičku , ale ždycky mne tak potěší, když se dozvím nějakou další „podrobnost“ o prckovi.
jdu zašívat.
Harpyje, my máme „vokna“, ale to nové ivysilani nám taky pořád hlásilo chybu, pak muž přišel na to, že když zmáčkne záložku „do okna“ nad tím vysílacím oknem, tak se to spustí, no, ale i tak jsme se rozčilovali, že to je fakt televize veřejné služby, půlka dokumentů tam není, jde blbě spustit… ![]()
Jo, Lentilka už psala na mail, to je fakt šílené, jak je ten svět malý, zvlášť ten virtuální
. Ale dlužno dodat, že jsem ji chválila mailem ještě předtím než jsi vyňuchala, že je „naša“ ![]()
Ahoj holky, čtu vás, ale než se dokopu k příspěvku… to trvá ![]()
Předně, Janě upřímnou soustrast, ať se se ztrátou vyrovnáte vy i maminka.
Noemmi , vítej, my se celkem známe ![]()
Zpověď , jste moc hodné, že jste napsaly vaše názory a zkušenosti, já to teďka docela řeším, zpovědníka už jsem si vybrala - je to ten kněz, který mne připravoval na křest, a už jsem si koupila k tomu takovou útlou knížečku navíc, no uvidím, jak se toho zhostím.
Kněz za mnou stále ještě jezdí, je to nějaké období po křtu - zapomněla jsem ten název, kdy se jakoby pokračuje v těch rozhovorech, které byly v rámci přípravy - a má to něco do sebe, velice to oceňuji.
Dneska jsem nemohla ráno na mši, protože děti ochořely, Pavlíček měl už druhý den teplotu a Helenka kašlala a pediatr mi po tel. řekl, že radši zaskočí dnes dopoledne než abychom museli zítra do poradny, kde může být nával a nestíhačka. Tak jdu teď od šesti do klášterního kostela, jsem ráda, že je tu ta možnost. A Pavlíček už je na tom líp, léky měl jen ráno a i tak je bez teplot, ale to se ví, střehnu ho, ten zápal plic před pár týdny mi stačil.
Maky , super, že jsi oklikou objevila naši Lentilku ![]()
Jojo, stránky jsou moc pěkné a i já jsem už spokojeným zákazníkem ![]()
Cirruso, mám radost z dobrých zpráv, a Demi nám doufám také nějakou připíše po kontrole.
Dokument - tluču se do hlavy, já se chtěla dívat a zapomněla jsem na to a to jsem navíc měla puštěnou TV a čučela na Poirota - furt jsem si říkala, vždyť jsem se na tu detektivku nechtěla dívat, chtěla jsem místo toho dělat něco jiného a nemohla jsem přijít na to, co
Trubka jsem ![]()
A tu holčinu jsem viděla před nějakým časem v rozhovoru u Jana Krause, jestli to tedy byla ona - jak je vždy ironický a tak, tak tentokrát výjimečně nebyl…
Holky dík všem za projevy účasti k odhcodu mojí babi za Pánem.
Mamča to nese statečně, mmch. se to dověděla soustrastnou sms ještě v Řecku, tak to měla na jednu stranu aspoň čas strávit a promodlit.
Víc nedám, v sobotu jsme se vrátili předčasně z hor - střevní viroza, krom Kajky to z nás všech šlo horem dolem. Tož jsu ještě vyblbl… z podoby.
JaneK
ahojky holky, tak to je bezva, že jsou víceméně samí dobrý zprávy, cirrusko tak ať už je všechno v poho abys sis to těhotenství mohla už jenom užívat
Demi, ne bohužel v knihovně pracovat nebudu, i když dobrý nápad, třeba by mě někdo zaměstnal
, ne myslela jsem, to tak, že doma (v Předíně) počítač mít nebudu, takže se občas napojím na počítači v knihovně. Teď nám to s tím bydlením trošku hapruje, ale jak říká jeden můj kamarád, že když něco chci jsem jak buldok a nepovolím, dokud to nedotáhnu do konce, takže s pomocí Boží, i když myslím, že kdyby se měl Bůh starat o každýho co se chce odstěhovat od rodičů tak nědělá nic jinýho, to dotáhnu do konce.
Nepřečetla jsem úplně všechny, tak se k tomu vrátím později, akorát jsem zaregistrovala
Noemi vítám Tě
Všem hezké opravdu jarní dny, žádné stonání, a pocit opravdu naplněného dne i nasycené duše. AHOJ
Zdravím!
Máme po kontrole, miminko je o.k., srdíčko bušilo, takže jsem už trochu klidnější. Už se i poohlížím po nějakých věcech pro mimčo, autosedačku už mám zajištěnou i s fusákem na zimu, takže první strarost z krku. Dostala jsem od vás i dalších kamarádek spousty nabídek, prostě jak říkám: když dá Pán Bůh králíčka, dá k němu i trávníčka
.
Končím teď 9 tt a termín mám mezi 22. a 25.12.2009…
JaneK: přeji dobré uzdravení. Smecta a Nutrolin to jistí, co…
Maky: koupila jsem si knížku Anděl mi řekl - je to příběh P.Marie, podle evangelia sv.Lukáše, velice pěkné, trochu lyrické čtení (napsal italský teolog). Na závěr je uvedeno čtení o zjeveních P.Marie v Lurdech a Fatimě - no, byla jsem z toho trochu konsternovaná (př. dotaz dětí na P.Marii: je to a to dítě v ráji? Odpověď: ano. Dotaz: A je v ráji také Amelie (údajně dívka, která měla předmanželský poměr s nějakým chlapcem a brzy zemřela)? Odpověď: není, je v očistci a bude tam ještě dlouho…
Ouvej, nějak to nezvládám strávit… Přemýšlím, komu mohla tahle holka ublížit tím, že někoho milovala, když má být dlouho v očistci… Asi nejsem moc ortodoxně-asketická v tomhle směru. Ale nějak mi to nekoresponduje s představou Boha-Otce, milujícího a odpouštějícího, a spíše to od Něj obyčejného člověka, žijícího v naší době, vzdaluje.
Na druhé straně - kdo může vědět, jak to bylo.
Jinak vše, co bylo ve Fatimě předpovězeno, se naplnilo, až to děsí (marx-leninské bludy, pronásledování věřících, těžkosti v církvi,…).
Chris: doufám, že už jsou děti zdravé…?
Majči: aha, tak to nebylo zaměstnání… ale fakt by to nestálo za zeptání? Přála bych ti takovou práci.
Lamvi: kdepak jsi? Jak holky finišují s koncem roku?
Cirr: jejda, tak chlapeček, a má pěkné jméno! Chtěla jsem se tě zeptat, jestli NT screening je vyšetření jen na doporučení gynekologa a ze zvlášť závažných důvodů - nebo je lze objednat komukoli? Kde tě vyšetřovali, ve FN?
V neděli jsme byli u vás na pouti - nebydlíte náhodou přímo pod kostelem?
Bylo to tam teda pěkně husté!
Všechny moc zdraví Demi.
Holky
, chvátám chvátám nemožem se zastaviť! Dala jsem si své odpolední kafe, ale nějak mě bolí hlava. Bětu sjem nemohla uspat, pak zas bude brutus ji vzbudit, je jak mrtvola, jenže někdo ze školky Míšu odvést musí, že… Matušek, zlatíčko, tu usnul sám zamotaný v dečce.
Ani sjem to nechtěla psát, ale nedá mi to. Četla sjem na první straně ten potratový deníček a je mi z toho zas do breku, jako já nevím už, ale mě to přijde strašné obětovat miminko pro vadu, která je slučitelná se životem a ještě na základě jednoho rozhovoru s lékařem, tak to alespoň vyplynulo z toho deníčku, jinde jsem nepátrala a a ni nechci. Já nepopírám, že ty ženy trpí, ale je to nápor na psychiku, na druhou stranu už mě rozčiluje mantra: sice je to slučitelné, ale život by byl nedůstojný, těžký… CHtěla jsem se původně zeptat, co jim ten dr. řekl tak šíleného, šak dneska už kosmetická chirurgie dovede zázraky a že by třeba nemohl mít děti, ale to dnes nemůže tolik mužů s funkčním penisem, ale stejně bych si vysloužila jen okřiknutí Říkám, nevím o tom nic, ale z toho, co jsem četla mně je divně a ještě hůř pak z těch komentářů. Vím, že ji chtějí podpořit, ale bojím se, že tu se podporuje všechno, takové to babské poplácávání a utěšování… kousek dál zas to samé s DS. Místo aby se čím dál materiálně a vědecky vyspělá společnost humanizovala i v pohledu na postižené, kterým bychom logicky měli umět nabídnout čím dál víc, tak jdem cestou přímo opačnou.
Omlouvám se, ale muselo to ven.
Janku, držte se. Maminka je fakt silná, je dobré, že se mužem spolehnout na Boha. A ať jste brzy fit!
Demi, nejsem Cirrusa, ale NT dělají jen, resp. měli by, na specializovaných pracovištích, kde na to mají certifikát. Dr. tě může poslat v nějakých indikovaných případech, to pak hradi pojišťovna, jinka by mělo stačit požádat ho a on ti napíše žádanku a pka si to hradíš sama. Možná, když si to hradiš sama, by mělo stačit i jen zavolat si do toho special. centra sama. Mně to nabízel gynekolog. A pozor, je důležité, že se to dělá jen do 13tt, pokud se nemýlím.
Markéta
Že vám sem lezu… vykoukla na mě maky jako poslední přispivatel, když chtěla do DBŽ.
Maky - máš ode mě maila, třeba tě v tom rozpoložení potěší (a mmch mně dělala NT moje gynekoložka v ordinaci, zdarma).
Díky za tip na článek, to si zase počtu něco veselého
.
Zdarec.
Tak jsem taky koukla na článek. Přijde mi nefér psát sem, a ne tam - takové jako za zády, takže to ani komentovat nebudu. Ale teda nechápu.
Díky za přivítaní, a víc nenapíšu, neb tu začalo plakat mališké miminko.
Článek ohledně toho potratu miminka s VVV jsem neměla sílu, vzhledem ke svému současnému stavu, dočíst.
Je mi toho malého strašně líto, nějak nemůžu věřit, že by pro něj neexistovala pomoc…
Možná to vyzní nepatřičně, ale kdyby mi někdo, když jsem čekala Danečka, řekl, že bude mít tak závažnou nemoc ledvin, s nejistou prognozou, nebrala bych mu život, nemohla bych. O tolik krásného a plného bych se byla okradla!
Do té diskuze se mi přispívat nechce, Noemmi, ať už to vypadá, jak chce, už toho tady bylo dost v předešlých podobných, je to zcela zbytečné - a vůbec, nechce se mi ani zabývat takovými problémy! Tečka.