Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj! Zdravím všechny!
Všem přeji požehnanou dobu Velikonoční ve dnech všedních i svátečních.
Vyšetření v nemocnici dopadlo tak, že žádný reflux moči z močových cest zpět do ledvin se neprokázal, bakteriologie moči negativní. Takže se vlastně nepřímo potvrdilo to, že chyba je opravdu „jen“ v ledvinách. Jaký typ diagnozy z toho určit nejde, to se ukáže až při renální biopsii. Na tu ale spěchat nemusíme - zatím. Dokud malý pije a čurá dostatečně, neotéká, dobře jí, nepřibírá nepřiměřeně a roste, tak je to relativně ještě stabilizované.
Dokonce obsah proteinů v moči klesl z 2,6 gramů na litr/24 hodin na 1,8 gramů na litr/24 hod.
Pobyt v nemocici jsme zvládli, jen tam i zpět jsme se vezli taxíkem, protože manžel byl služebně v Liberci, nemohl nás tedy ani navštívit.
Nejhorší bylo vydržet nedat D. napít 8 hodin před a 2 hodiny po narkoze. Prokřičel 2 hodiny v noci - to jsem s ním chodila po chodbě, než únavou usnul a já pak s ním.
Následné Velikonoce proběhly krásně - na Bílou sobotu jsem jít nemohla, ale byla jsem na mši v neděli a nesla tam k požehnání beránka a jidáše, které jsem napekla. Byly fantastické ![]()
Teď jen peru a žehlím, a nemá to konce! K tomu onemocněl Honzík, má hrozný kašel, teploty - no, musela jsem ho odvézt k našim, protože dnes jsem jela s D. na kontrolu do špitálu, a také, aby ho brácha nenakazil.
Lamvi: mám radost za Jiříčka, že ten rok tak zvládl! To je skutečný zázrak. Nemůžu ale pochopit jeho matku - možná i proto, že vím, jak nemocné dítě zoufale potřebuje náruč a konejšení… To snad ani není možné, že někdo takový existuje… Prostě si jeho matka nedokázala vybudovat asi ten pravý vztah k dítěti - je to moc bolestné.
Snad se najde i ten syn tvé známé… jak píše Cirr tady, tak snad se nakonec vše v dobré obrátí. Hlavně že v tom není nějaká sekta.
Cirruso: alespoň že máš oporu v rodině manžela… Ty stavy (zvracení, bolesti) se už upravily? Přeji už jen pohodové těhotenství.
Hapryje, Chris: tož je to za vámi, a doufám, že ještě mnoho před vámi! Chris, vítej už oficiálně mezi křesťany - ikdyž křest byl v tvém případě už jen stvrzení tvého upřímného vztahu k Bohu.
Maxi: žiješ eště? ![]()
JaneK: tak jak vaše stavba? Kdy se budeme moci přijet podívat na stavbu toho vašeho snu a posbírat pár zkušeností?
Ostatní nestíhám, pračka pere, trouba dopéká maso a já mám hlad!
Demi.
Ahoj holky, celý týden jsem se neozvala, protože mne trošku pohltily daně, blíží se termín DPH. Je to jako vždy, jak se v 1.čtvrtletí dělá uzávěrka, tak nechávám stranou tu průběžnou práci a v dubnu mi to odložené čtvrtletí spadne na hlavu. A s dvěma dětma a pár hodinami hlídání za týden toho fakt přes den moc neudělám ![]()
Tak od křtu je to přesně týden… Napíšu vám o tom raději sem, deníček by byl mnohem lepší, uznávám, ale to je náročnější a trvalo by to dlouho a hlavně já nějak neumím takové osobní věci psát na hlavní stránku ![]()
Ke křtu musím říct, že jsem si kromě těšení užila i hodně nervozity, jednak aby se něco nepokazilo a taky jsem pořád měla obavy, jak to zvládnou děti, navíc Pavlíček po té nemoci. Ale byly úplně zlaté, spaly v kočárcích, H. tedy v golfkách, nabalené ve fusacích jako Eskymáci. Manžel se dokonce mohl - díky tomu, že nemusel uspávat - připojit ke zpěvákům.
Při vigilii byl křest dvou dospělých a dvou starších dětí.
Ještě dopoledne byl moc hezký a dojemný obřad Efata, při kterém jsme uváděli zvolené jméno.
Odpoledne jsme se šly s Harpyjí na chvilku projít, abychom si popovídaly, něco přečetly z Bible a pomodlily se a taky si trošku oddechly od společnosti a starání o děti ![]()
Čas mi v sobotu rychle ubíhal, když jsem se strojila na večer, byla jsem fakt hrozně nervozní, nakonec ke křtu člověk nechodí každý den, nota bene k vlastnímu
Začátek vigilie byl ještě ve znamení sledování dětí, jestli usnou, a balení do dek a fusaků, ovšem když začlo čtení, tak už spinkaly… Čtení a vůbec čas do křtu mi při vigilii uběhl hrozně rychle a najednou jsem si říkala, že už je to tady! Po tolika letech, kdy jsem to měla v plánu, po půlroční přípravě, nakonec po tom závěru s nemocí, kdy jsem už nevěřila, že tam budu moci jet, tak se to všechno uskutečnilo! Jak jsem slyšela žádat kněze, aby Duch Svatý sestoupil do vody v křtitelnici, tak mi to konečně všechno došlo, že plány se mění ve skutečnost a od té chvíle to pro mne opravdu nabralo grády ![]()
Vodou kněz nešetřil, jak konstatovala Harpyje
, a hned po křtu bylo biřmování dospělých - trošku jsem se lekla, když mne kněz oslovil novým jménem
Aspoň jsem si pořádně uvědomila, že ho mám ![]()
Pak jsme měli jako novokřtěnci dvě příjemné povinnosti - roznášely jsme po kostele světlo křestních svíček a já společně s druhou pokřtěnou jsme četly přímluvy, z toho jsem měla tedy trochu trému, ale zvládly jsme to. Mmch, formulování těch přímluv nám zabralo víc času, než bych bývala řekla, že zabere, aby tam bylo to, co chceme ![]()
A nakonec, hrozně jsem se těšila, že - konečně! - budu moci jít k přijímání a to bylo završení a pro mne úplně nejradostnější moment, já to tedy nedovedu až tak popsat, no ale prostě bylo to perfektní.
Musím říct, že jsem nebyla dopředu moc ráda, že při tom křtu budu vlastně všem na očích a říkala jsem, že se spíš těším, až si jako řadový křesťan půjdu k přijímání s ostatními bez toho, že by mi byla věnována nějaká zvláštní pozornost - což jsem si mohla užít hned druhý den v neděli
Ale teďka jsem vážně moc ráda, že jsem si to tak pěkně prožila a že to celé proběhlo právě takto, s lidmi, kteří to se mnou prožívali a měli společně se mnou radost.
Tak jsem se vykecala, pokud někdo dočetl až sem, klobouk dolů ![]()
Jdu ještě něco dělat, máme takový společenský víkend, tak ať aspoň večer něco doma udělám.
Ahoj holky!
Omlouvám se, že se ozývám velmi málo, ale je toho fakt moc. Týden před velikonocemi se mažel rozhodl, že budeme malovat a dávat parapety. I když nám to vše dělal moc šikovný soused, tak s úklidem a stěhováním toho bylo až moc. do toho návštěva se Slovenska na víkend, v sobotu rodiná slezina u nás na zahradě, na kterou nás nikdo nepřipravil. bylo u nás 26 lidí. Padala jsem na ústa. Odpočinula jsem si až v pondělí. To jsme byli u babičky a bylo to moc hezké, V týdnu jsem se zase vrhla na zahrádku. Včera ráno mi volal můj táta, že mám přijet a měl moc divný hlas. Po telefonu i víc neřekl. Babička v pátek večer náhle zemřela. Seděla u stolu, luštila křížovku a vyvrátila se. Táta ji našel v dobotu ráno. Od včerejška běháme a vyřizujeme. naštěstí už je vše důležité vyřízeno. Já jsem dost k.o. Už mám jenom tátu. Už nemám žádnou ženskou, za kterou bych mohla jít. Moc vás prosím o motlitbu. A moc se omluvám, že po vás zase něco chci. ![]()
Omlouvám se, dnes nebudu reagovat. Myslím na vás stále.
Rafuska
ctu u M. na mobilu,jinak nestiham.DEMI,at se dari,jeste ze mas hlidani,i kd.chapu,jak ti je asi smutno.CHRIS,krasne,prv.prijimani…pamatuji si jak pohar zaril,byla js uplne pohlcena:)RAFUSKO,co se omlouvas!sak proto tu jsme:)uz js se pomodlila,musi to byt tezke.Cetla js ted omylem par prispevku v diskusi jakesi Jestedky,je mi z toho do place.Jdu do hajan.
Ahoj,
Rafuško: vypiš se kdykoli, však si tady navzájem pomáháme a nasloucháme. Ženských okolo sebe máš fůru! S babičkou mě to moc mrzí, ale snad se netrápila, měla rychlý, klidný konec života. Posílám modlitbu.
Christy: Nááádhera, překrásný den, překrásný křest. Zachovávej si na něj vzpomínku. Díky moc za vyprávění.
Dnes nás navštívily naše „sestry v Kristu“ - svědkyně Jehovovy, jako vždy nečekány nezvány. Bylo to docela legrační - před Velikonocema tomu předcházela letákova akce s malůvkami poslední večeře a s pokecem o tom, co nám (vlastně jim a jen jim) Pán zanechal. Dnes na nás odpoledne zazvonily, zrovna když jsem si uvařila kafíčko, lehla si na pohovku a otevřela novou knížku… Taková nedělní pohoda! Pak nemá být člověk znechucený, že!
Manžel jim otevřel, slyšela jsem jakési řeči o naději pro lidstvo a bylo mi zcela jasné, kdo k nám zavítal. Manžel jim říkal, že jsme katoličtí křesťané, ale nebylo to nic platné. Tak jsem vstala od knížky a vnutila se do rozhovoru. Řekla jsem jim, že jejich sekta má na svědomí rozpad mnoha rodin (znám za svůj mladý věk dost případů) a vztahů, a také zoufalých rodičů, jichž se zřekly děti po té, co vstoupily do této sekty.
Víte, co bylo zajímavé? Vůbec proti tomu neprotestovaly, nýbrž se ohradily vůči označení „sekta“. Ale to jsem tedy trvala na svém, jsou to obyčejná sekta, izolovaná od běžného života. Nechtěla jsem být ale až tak zlá, že bych řekla, že jejich zakladatel měl chorý mozek a velkou část svého života strávil v blázinci…
Hned vytáhly kapesní Bibli a prý že nalistují Skutky, aby mě utvrdily, že nedělají nic jiného, než že jsou skutečnými pokračovateli apoštolů a prvních křesťanů (ap.Pavel doporučil svým následovníkům, aby chodili dům od domu…), a vůbec, přece papež také v posledním svém výnosu doporučil svým ovečkám, aby chodily dům od domu…
No, manžel pak říkal, že jsem měla hodně nepříjemný hlas, ale člověk už je tak otrávený různými bludy, že jsem si nedělala moc násilí, abych mile štěbetala. Holt, kdo nechce slyšet pravdu, ať mi na dveře neťuká.
Neslyšely jste teda některá něco o tom, že by Svatý Otec byl až tak konkrétní, aby nám doporučil chodit po dvou za lidmi, zvonit na ně a otravovat? Já jsem tedy nic nikde nenašla a pochybuju, že někdy něco takového bylo vysloveno nebo napsáno. Ale pokud ano, ráda si to přečtu. No ale přece se Svědkům nebudeme plést do řemesla, když oni jsou od toho ti praví profíci.
Zdravím! Demi.
Ahoj holky DEMI musím se smát, byla jsem KO, ale to mě teda fakt rozesmálo, asi bych reagovala podobně.Jseš dobrá.
Jak jste na tom? Vyjde nám nějaký srazíček? Já moc prosím, at se slezem!!!!!!
Jinak u nás pohoda a klid, sluníčko a práce ![]()
Ráno jsem si užila praní ještě než jsem naklusala do práce jsem si ho pověsila, pak šup s Terezkou do školy, jako vždy zase problém s p. učitelkou.Ode dneška mají naštěstí novou Terezka jí říká p. učitelka babička, je věřící, balsám na duši.Vím, že je ted terezka v dobrých rukou.
Je hodně zamlklá a nechce do školy.Tak doufám, že společnýma silama to zvládnem.
Anetka je tak šílený flegmatik, že to mě asi brzo přivede do blázince.
Zuzi nám udělala velkou radost dnešní noc první bez plen.Píšu bílou křídou do komína.
Rafusko, babičky je mi líto a posíláme modlitbua pohlazení.
Všechny moc zdravíme a mám v mysli nový deníček s našim nedělním zážitkem v katedrále.Možná to pak napíšu sem.
Chris je to nádhera jak to popisuješ.Cítím jak jsem šla s Terezkou poprvé k přijímání a v nímala to s ní, je to nepopsatelný pocit štěstí viď?
Barča
Zdar! Žijeme, řveme (Bětuška a občas Matouš), nestíháme.
Měli jsme teď nějaké návštěvy, do toho doktoři, převod bytu do OV, nákupy jarních věcí
… valí se to valí, snad nás nezavalí
. Myslím na vás, večer vzpomínáme v modlitbě, ale nezvládám psát, občas čtu s Matoušem na klíně. Mějte se krásně. MArkéta
Tak zase popísmenkuji já, i když ne s moc pozitivní náladou. Dneska na kontrole nám zjistili, že nám malo srdíčko tluče a mimčo je dost malinkaté (minule odpovídalo 7+1,ted po dvou tydnech odpovídá 7+3, skoro se nezvetsilo), zatím se nic neví, dostali jsme prášky na udržení, ale bojí se spíše poškození plodu a jeho případného postižení. No my ho berem když tak i postiženého (milujeme ho at je jaký je), ale spíše ted nejistota že nevíme na čem jsme…
milá cirruso - myslím na tebe. pomodlím se za vás…
víc nedám. snad zítra.
páčko všem
har.
Cirr: modlím se, aby nebylo tak zle… Bereš to moc statečně, já věřím, že se vývoj miminka zvrátí do pozitivnějších čísel!
Jinak také nestíhám, Honzík leží se silným zánětem průdušek, horečkuje dnes celý denm a to střídavě už od Velikonoc, má ode dneška ATB. K tomu prý má i zánět v krku, takže nedělní pouť u nás (stejně jako loni) budeme muset oželet… Jestli mu horečky nepominou, budeme s ním muset do špitálu. Modlím se, aby to nechytil Daneček - to by mohl být docela malér.
Zdraví Demi.
Demi, já se modlím za bobíšky, ať to Dany nechytne a Honzík ať nemusí do nemocnice…Ach jo, je mi moc smutno když jsou děti nemocné
Apřidávám jednu střelnou hlavně za rodiče, určitě to chce mnoho mnoho energie…
Díky všem za modlitbu, určitě pomůže a mimčo bude okiš. Ale pokud ne…No víte jak to je"Otče, odejmi ode mne tento kalich, ale ne má, ale tvá vůle se staň"…Věříme Mu, že ví co a jak…
Ahoj holky posíláme modlitby vídíme že jsou třeba.
Demi za uzdravení Honzíčka a hodně síly v boji s bacilama
Cirrus tobě hodně síly a hlavně at mimi začne růst, chápu Tě jseš moc statečná.My měli u Terezky podobný problém-1. těhu, vůbec nerostla a jak píšeš srdíčko pomalé a i stejný týden 9.,kolem 12. týdne se to srovnalo, ale to čekání bylo strašné.Držíme palečky at se to upraví.
Hodně síly a požehnání. Znáš knížku zázrak života?
My jsme zdraví klepu co papka Zuzinka Biomax je fit.Včera u nás byly třídní schůzky uplně mě to zase dorazilo.Anetka je ve škole jak v jiném světě.Vůbec se nesoustředí, nečte zadání.Nevím co s ní budu dělat.V květnu nás čeká PPP už mám hrůzu co nám zase řeknou.
Maxíku kde jsi?
Maky frmol jak vidím jako u nás.
Barča
Lamvinku: CO JE BIOMAX???? Honem mi o něm napiš, je to na imunitu? Možná se bude hodit i mým dětem. Moc se nám osvědčil Biomare, ale obsahuje vit.D, takže teď co začíná hřát slunéčko, spíše by mohl škodit.
Díky moc, Demi.
Ahoj Demi Biomax je podobný jako Biomare, má vztah i k ledvinám- aby dobře fungovaly, ale obsahuje taky vit.D což neřeším, protože pokud je ho hodně tělo ho vyloučí.
Zuzi baští jednu ráno a jednu večer.Stojí s pusou jak ptáčátko kuličku mami kuličku.Je to taky z Fin clubu, vyzkoušeli jsme ho , chtěli jsme kvůli těm ledvinám.
Barča
cirruso . jak jsi tuhle popisovala jak to chodí u vás ve sboru .-) jo, to je všude stejný. ve všech církvích , ve všech sborech. teda skoro. mi hlavne přijdou prostě směšní ti lidé, kteří chodí zpívat jen v exponovaných termínech, už léta je tak obhlížím a říkám si, to si fakt myslí, že tak dobře zpívají? nebo že jsou tak „důležití“? ![]()
a jsem ráda za lamvinkovu zkušenost ohledne vývoje na začátku těhotenství . já jsem o tom dřív neslyšela tak jsem zase chytřejší - je fakt, že nekdy se člověk přemírou kontrol v těhotenství spíš vyděsí. tak na tě myslím, at je všechno OK. a mrnousek začne růst zas podle tabulek ![]()
Ale máš muj obdiv, já s takovou pokorou trable ve svých těhotenstvích nenesla…
jo, aby christabelin krest nebyl uplne bez chybičky, tak jsem na začatku bohoslužby málem vynesla svýho chlapa v zubech - uspala jsem v nosítku dítě, přendala do kočárku a byla v pohode, že takto prospí celou bohoslužbu a bude klid, až já budu společně s christabel vepředu. ne tak pán tvorstva - ze pry „co kdyby se vzbudil, co s ním budu dělat?“ a že si ho musí dát hned do nosítka, protože v tom ho pak už sám dokáže uklidnit , ale sám by ho tam nezvládl nandat, Že dítě vzbudil, a já se po chvíli zápolení s malým i velkým chlapem, když jsem na nej začla už značně zvyšovat hlas, na to vybodla a šla se uklidnit do jiného rohu kostela, vám asi nemusím říkat. Jeste že christabelin muž za mne zaskočil a pomohl mýmu chlopkovi to nosítko nandat
asi chlapská sounáležitost. (jo dítě se pak stejne behem obřadu vzbudilo a nepodařilo se uspat, tudíž museli odejít
) Tímto tvému muži zpětně děkuji, chris,
Demi no potěš- snad to nebude tak zlé, ono nemocnicí se vyhrožuje často, ale ne vždy na ni dojde. At je to tak i u vás.
maky - no jsi dobrá, že vubec píšeš, ozvi se zas, až bude kničet alespon o jedno dítě míň.
Rafusko - s babičkou je mi to líto, zvlášt kdyz to byla poslední ženská z rodiny. umím si představit , jak ti bude chybět…
Jo jeste ke křtu. hodně mi dala společná modlitba nás dvou odpoledne před křtem. Vlastně jsme se takhle spolu samy dvě modlili prvně, a doufám, že ne naposledy. Vzpomněli jsme i na Danečka a na naší společnou kamarádku, která má leukémii.
har.