Křesťanské jesličky - diskuse

• Fotoalbum (129)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
268
2.4.09 21:53

:lol: :lol: :lol: jo Maky to se ptáš toho pravého experta :pocitac: na url html..... značky či co to je.
Prostě to mám dle diskuze test v počátku emimina na začátku pak http:// adresa metru a [img/]či co na konci a každý dlouhý metr na entrem odděleném novém řádku (u těch krátkých to funguje s mezerou).
Jak se praví u nás ve familii „Dobrá věc se podařila, hrubá síla zvítězila.“ 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
2.4.09 23:02

Rafusko no to podle tvého líčení situace s adopcí vypadá slibně , super. Moc držím palce, aby šlo vše dle vašich představ ať už s adopcí nebo s umělým.

Ad domek - zkusím stáhnout fotky neb se mi to blbě vysvětluje jak jsme změnili dispozice - dole je kuchyň součástí obýváku a bude za schodama učko s ostruvkem, místo kuchyně pokoj. Nahoře budou proti schodům pokoje 2 oba protažené až do štítu a 1 malý pokojík vlevo od schodů. Jo a do štítu nad obývák jsme si vymysleli okno. Tím, že je to bude dřevostavba ještě nabude vnitřní prostor - stěny po obvodu jsou o 10cm užší oproti zdivu(což je v součtu na celé užitné ploše cca 7-8m2 víc).Takže huš huš do fotogalerie hodnotit můj model z krabice aus Ikea 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
3.4.09 12:16

Tak jen bleskem, Matouš už chytá beč.

Rafusko, s adopcí držím pěsti. Jak dlouho čekáte, dávali jste si nějaké požadavky? Jak to vlastně probíhá?

Janku, no, já to právě dávám normálně jako na BC, jenže tady mi to píše, že je to dlouhé :roll: . Ad domeček. Shlédla jsem to a nemám námitek :) . Co bude v tom pokojíku místo kuchyně za trucovnu? Jetsli už jsi to psala, tak se omlouvám. Makety z papundeklu jsou dokonalé. Koukám, že v koupelně budete mít i sušičku. Můžu se zeptat jakou? A jak je to se spotřebou? Já o ní uvažuju, ale musím jí vrazit do šatny, kterou ovšem nejprve bude potřeba zrekonstruovat, tak se ptám… Plus jaké připojení, na co (elektřina a dál???) si to píta?

Dneska dopoledne jsme byli kupovat doty. Nesnáším to, sehnali jsme všechno, ale ty ceny 8O . NO, ale boty kupuju jen „zdravé“ Fare. Nic Matouš bečí, jdu kojit. M

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
3.4.09 16:04

Maky -trucovna=pracovna=pokoj pro prarodiče
sušička je zatím jen u modelu, ještě nemám nic konkrétního vybráno a nevím jestli na ni zbude :? :lol: je to jen možnost, druhá varianta je pracovní deska(na skládání příp. žehlení) a pod ní obě hebla prací i suška, nějaké police nad či spouštěcí sušák od stropu, vše ještě záleží na tom jak velké heblo bude vedle - plyn. kotel+ rekuperátor or tepel. čerpadlo. Dole všude bychom rádi podlahovku + otop. žebřík koupelna, a plánujeme teplovzdušný rozvod z krbu i nahoru do pokojů (tam budou zřejmě i radiátory pod okny...... :roll: :roll: :roll: je toho moc co ?.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3650
3.4.09 16:36

Ahoj holky!
Jsme doma, včera odpoledne nás pustili podmíněně, s tím, že budeme aplikovat Ventolin vdechováním přes masku, dneska dopoledne jsme museli na kontrolu, která naštěstí dopadla dobře - ufff, trnula jsem hrůzou, že se do špitálu budeme muset vrátit!
Dýchání je už dobré, přetrvává trochu zahlenění, jak to miminko neumí vykášlavat, tak je to na delší lokte. Na kontrolu jdeme ještě ve středu, bohužel i na kontrolní rtg.
Jsem docela napjatá, zda se nám podaří vyléčit do Velikonoc a tím pádem do mého křtu :wink:

V nemocnici je to fakt opruz, horko a hrozný vzduch, celkově nijak vstřícné prostředí. Pavlíček se zlepšoval docela rychle, takže jsem neměla nějaké nervy, že by se z toho nedostal, ale hrozně mne dralo, že se mám starat doma a místo toho nechávám starost o Helenku a o vše na manželovi a prarodičích. Naštěstí se o to dobře podělili, Helenka byla přes den v jesličkách, kam jsem jí občas na zkoušku na dopoledne dávala, takže to nebyl takový náraz, a celkově to zvládli.

Nechci vás unavovat popisy, děkuji moc, že jste na nás myslely.

Janku , domeček prohlédnu, jak se k tomu dostanu.
Jinak já jsem příznivec staveb rozumných rozměrů, kolikrát se nestačím divit, jaké obrovské haciendy si známí staví, x pokojů, je to drahé a pak ten provoz, navíc co s tím, když děti opustí hnízdo :nevim:

Maky , sušičku máme, protože tady není vůbec kde sušit a je to nutnost, momentálně je rozbitá, což mi komplikuje život. Je hodně prima, že prádlo je brzy k dispozici, navíc mnohem měkčí, já žehlím i tak, ale je to o hodně snazší. Ovšem nám rozměry koupelny umožnily jen jeden typ sušičky, která je hodně hlučná, nevím, zda i jiné typy. My máme jen kondenzační, která se zapojí do el. a není už potřeba žádné jiné připojení, voda se shromáždí dole v „šuplíku“ a pak se vyleje. Pardon, nejsem technik, píšu jak tatar.

Ještě jednou moc díky za podporu a všem krásné jarní dny!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
4.4.09 14:16

Chris zdravím , fajn že vás pustili aspoň podmínečně. Člověk je ttam jako v kleci, navíc když je venku tak krásně. Přeju brzké uzdravení Pavlíkovi a abyste si ve zdraví mohli užít ty tvé křtiny.
Myslím, že jsme všecky řádně zvědavé. Doufám, že nás poctíš popisem… těšíme se .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
4.4.09 16:07

Ahoj,

dneska se mi konečně podařilo dostat na chvíli v klidu na PC. Manžel s klukama odfrčeli hned po snídani k našim a já jsem se pustila do velikonočního úklidu. Už jsem hotová :-).

Zítra na Květnou neděli se už těším na mši. Včera jsme s Honzíkem natrhali kočičky, byly ještě nepříliš rozkvetlé, uvázala jsem z nich kytičku s mašlí, dám ji Honzíkovi.

Příští týden nás nic moc radostného nečeká - ve čtvrtek nastupujeme s Danečkem do špitálu na vyšetření močových cest - dělá se to v narkoze. I tak si myslím, že to bude víceméně jen pro formu, aby si dr. odškrtli další krok, protože jsou přesvědčení, že v močových cestách problém u Danečka nebude (že by se mu moč vracela k ledvinám a poškozovala je). Takže to udělají, aby měli víceméně jistotu, že je to skutečně v ledvinách, jak naznačují všechna předešlá vyšetření.

Budeme tam do pátku odpoledne - pokud bude Daneček po vyšetření v pohodě. Bohužel manžel bude celý čtvrtek pryč na služební cestě, tak to tam budeme muset zvládnout sami, bez jeho návštěvy. Ale za to přijde jiný návštěva - náš otec Víťa :-). Potkali jsme se minulý týden u fary, když jsem šla s Honzíkem ze školky, a sama jsem ho požádala, zda by nás v nemocnici nenavštívil a nepomodlil se mnou růženec. Mám to slíbeno. Daneček dokonce dostane pomazání nemocných - prý se u dětí dělá jen vyjímečně, ale u Danečka mi to otec sám nabídnul. Tak v koutku duše doufám, že to k něčemu prospěje…

Chris: tož vítej… jsem ráda, že už je maličkému líp. Jak ty inhalace Pavlík zvládá (Daneček je pokaždé proječel)?

JaneK: běžím se mrknout na tvůj výtvor do fotogalérky. Jsem zvědavá!

Ostatním pěkný slunečný den přeje Demi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
356
5.4.09 11:26

nazdárek, tak zas mám chvilku času, Vám něco napsat.
Děkuju všem na návrh na tu seznamku, už jsem o něčem podobném uvažovala, ale s mými časovými možnostmi u počítače mi dělá problém jen tak brouzdat a v klidu si vybírat chlapa :P a až budeme přestěhovaný, tak to nebude o nic lepší, protože já vlastní počítač ještě nemám

Demi. vyšetření pro formu je bohužel nutné, jak pro klid Tvůj tak i pro klid doktorů, přeju Danečkovi, aby to přestál bez větších problémů.

jinak u nás vrcholí přípravy na Velikonoce, no a pak nás čeká stěhování. Mějte se všechny jak jen nejlíp to jde a omlouvám, se pokud jsem někomu na něco neodepsala, protože jsem nestihla přečíst všechny stránky, hezky jich tady od posledka přibylo. Hezké svátky všem. AHOJ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
5.4.09 19:53

Ahoj holky hlásíme návrat v pořádku sice s denním spojením, v Amserdamu bylo spoždění tak jsme dojeli domů až v pátek dopoledne, holky se zatím uzdravily a včera jsme uklízely a praly a sušila a žehlily, ale bylo to super se sluníčkem to šlo jedna radost.V Amsterdamu bylo super, ale na mě to není, není nad doma, letadlo není můj kamarád.
Odpoledne jsme šli jako Demi na kočičky a dnesky si je holky nesly posvětit a už je mají ve váze budem na ně pak přidělávat vajíčka.Doufám že letos se Zuzi přežijou.

Holky pokud Vám zbyde minutka prosím o modlitbu za sousedy mají 5 dětí a jejich nejstarší 17-letý se ztratil je nezvěstný už víc než týden, maminka je úplně hotová.Modlíme se aby se vrátil zdravý.

Chris moc myslíme na tebe a Harpyji s tím křestem, držíme palečky at to vyjde.

Demi myslíme na Vás at to zvládnete dobře a přidáváme modlitbičku. Holky nikdy nezapomenou prosit za Danečka.

Víc nestíhám, jdu se modlit z mužíkem po dlouhé době snad vyjde zase růženec.

Jinak brýle jsem našla :-)
Všem požehnaný začátek Svatého týdne Barča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
6.4.09 22:50

Jen hlásím, že jsem hotová. Děti jsou nějak nedobré, Bety pořád brečí, spíš řve, Míša držkuje (jinak se to napsat nedá) a Matouš, asi tím teplem, jak není zvyklý, moc nespí v kočárku (dřív i dvě tři hodiny). Pobyt na hřišti v tomto rozpoložení mě dohání k zoufalství, jsem jak zbitá. Dobrou. M

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
7.4.09 09:41

Maky: neboj, to přejde… Rozumím ti, vím taky, jak je to vyčerpávající. Daneček teď poslední dobou v noci každou chvíli křičí (slabý výraz), spí s námi v posteli takže já jsem po probuzení ráno pěkně křivá… Co naděláme.

Lamvi: tak sis užila docela fajn pobyt za hranicemi, ne? Moc ti to přeju!

Měli jsme úžasnou Květnou neděli s parádní mší - otci Víťovi se podařilo sehnat poníka a projel se na něm okolo kostela, s naším průvodem. Byla to tedy atrakce, Honzík měl oči navrch hlavy :-)). Otec měl na sobě řízu z režného plátna, a k tomu ten poník - dokonalá iluze.
Chystáme se na Velikonoce - dá-li Pán Bůh příští rok by mohla být u nás Bílá sobota také ve znamení křtu…

PS: chcete Velikonoční deníček?

Všechny moc zdravím!
Demi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
7.4.09 17:37

Jsem tu jen na skok. Mám od včera zánět prsa :cry: Bolí to jak blázen, dneska se mi na to byla podívat moje porodní asistentka. Měla ybch odpočívat haha. No, dneska přišel Michal dřív z práce a vzal si děti, co bude zítra radši nemyslím. Ještě nikdy jsme to neměla, tak jsem z toho přešlá.

Demi, deníček chcúúúúúúú! A s případným křtem držím pěsti, přidám večer modlitbu, vím jak je to pro vás důležité. Třeba to bude taková koupel v krvi beránka pro vás všechny, po těchhle trápeních…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
7.4.09 23:53

Právě jsem poslala nový Velikonoční deníček!

D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3650
8.4.09 08:45

Ahoj holky, než půjdu na deníček, napíšu sem.

Maky , já s tím zánětem zkušenosti nemám, ale kamarádce se velmi osvědčilo přikládání tvarohu - neradila ti to také ta asistentka? Drž se, musí to být hrozně náročné.

Dneska jdeme s Pavlíčkem na kontrolu, snad to dobře dopadne, pak napíšu.
K těm inhalacím, dávala jsem mu v nemocnici dýchat páru z takového přístroje, ne přímo do pusinky, ale tak blízko, aby to vdechoval, z toho měl docela legraci a chtěl si s tou trubičkou hrát.
A dostává Ventolin přes masku, to mu dávaly sestry a doma pak už já, ale to je chvilka, musím ho jen po těch několik nádechů udržet, aby se necukal, nelíbí se mu to, ale je to opravdu jen chvilička.

Lamvi , co ten syn od známých? Tohle je jedna z mých hrozných představ - ztracené dítě. I když v tomto věku už není bezmocný… už se našel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
8.4.09 08:58

Lamvinku: nepíšeš, a mě také zajímá, jak to je s tím ztraceným chlapcem? Snad už se našel…

Maky: zánět prsu, to musí být hrozné a bolestivé, podle toho, co vím od sestřenky (já to naštěstí dosud nezažila, ale kdo ví, co bude, až budu odstavovat). Velice účinné jsou prý tvarohové obklady, tak to vyzkoušej. Je to jen babská rada, ale pomáhá to.

Chris: jsem moc ráda, že se to Pavlíčkovi už zlepšilo. Velikonoce jistě proběhnou v pohodě…

Zítra nastupujeme do špitálu hned ráno, tak si na nás, prosím, vzpomeňte, budete-li mít chvilku.

Snad to ještě vyjde, abych se tu zastavila. Jo a deníček ještě čeká v řadě.

Demi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová