Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jani , to máš tedy zážitky
Ale ten přístup doktorů a pak návštěva z hygieny ![]()
Domeček je moc pěkný, tak hlavně aby to bylo rychle, nepříliš draze a byli jste s firmou spokojeni.
U nás se to zatím nezhoršuje, ale nějaké výrazné zlepšení taky nevidím, ale atb mám teprve něco přes 24 hodin. Je to Klacid.
Teplota ale není nijak závratná, dopoledne byl bez teplot, odpoledne to zase vystouplo, ale dalo se to zatím dobře srazit. Ze spánku ho kašel nebudí, takže spinká klidně. Děkuji vám za podporu.
Pediatr je bezva. On tedy bydlí i má ordinaci nedaleko, ale jak třeba telefonuje, když tu je, vidím, že návštěvy dělá běžně. Naopak mi vždycky nabídne, že přijde; když je teplota, nikdy jsem za ním nemusela.
Chris Klacid mi děcka docela dobře snášely a je fajn, že je to širokospektré antb. Těch 24h je fakt teprve na začátku, ale podle toho jak píšeš, že teploty má až odpol. a kašel ho nebudí se mi jeví jako „supr“ průběh a doufejme to dobře zvládnete a brzy bude dobře
. Co dáváte na vykašlávání, Mucosolvan (nepamatuju si už co tak malým prckům) ? Jen si vzpomínám, že jsem ho dětem odpoledne už nedávala neb se jim pak v noci kvůli kašli těžko spinkalo. Díky za pochvalu domečku. No plány jsou jedna věc , realitu druhá. Trošku mám obavu, že manžel teď bude hodně kolem domu a míň doma
Ale na druhou stranu,každá sranda něco stojí, tak věřím, že to ustojíme.
Maky jak u vás marůdci? Zítra začínají galeje 1. den bez babičky, což? Tak držím palce ať je nájezd na tvrdý režim ok.
Maxíku z Rafušky jsem už něco rozumů kolem kocouře vytáhla. Tak by mě ještě zajímaly tvoje a ohledně všeho, prosím - krmení, antiparazitika,očkování,stelivo..... včetně rad pro alergiky. Díky ![]()
ahoj JaneK
JaneK: domeček supr - přesně něco takového si představujeme také. Tedy ehm časem - prodáme-li příští rok byt a za kolik, že… Vzhledem k tomu, že s náma budou bydlet i rodiče manžela, musí to být dům o cosi větší, takže to budeme muset konzultovat s architektem. Budeme potřebovat soukromí my i oni, a také abychom byli zároveň v neustálém kontaktu. Tchán je už těžce nemocný, ale staví se k tomu statečně. A zvládli jsme už horší věci.
To sis tedy skutečně „užila“ své první šestinedělí, to ti povím… S průjmy jsme to měli stejné u Danečka, měl stavy, kdy nám z přebalováku postříkal stoličkou koberec na 2 metry dopředu. Ale dr. jej nijak neléčila, doporučovala jen kojení, bez medikace.
Ovšem ten přístup zdravotníků tehdy u tebe - to je hnus fialovej… Kdo by nebrečel, já bych asi skončila u psychologa (však jsem k němu taky svého času neměla daleko!).
Maky: tak co viroza, pořád u vás ještě straší? To je už jen poslední vzepětí letošních neřádů, co se pořád okolo člověka točí, a jen co udeří jaro, tak to zmizí. Alespoň já mám tu zkušenost. Ještě že maminka něco zastala, to je veliká pomoc!
Chris: pořád na Pavlíka myslím, je už lepší? Pediatr skvělý, to je v dnešní době hotová výhra! Tak to zvládněte.
Demi.
Posílám do fotogalerie pár fotek kluků, jsou foceni v atelieru.
Demi.
Demi no fotečky jsou úžasné!
Moc vám to na nich sluší, vůbec nejde poznat čím jste si v posledních měsících procházeli. Honzík se mi jeví jakoby ti z oka vypadl.
Ty jo a jak jste je přemluvili aby se tak krásně nechali fotit. To si u našich moc nedovedu představit, fotograf by z toho měl asi rychle kůlničku na dříví ![]()
Po švagrových zkušenostech s architektem (drahé a na dlouhé lokty, navíc jim nutil něco , co se nezamlouvalo) a dle jeho spokojenosti s Gservisem jsme vybrali projekt hotový, který se nám navíc líbil. Z 4+1 jsme ho předělali na 5+kk. Taktéž z důvodů 1 pokoje pro prarodiče až budou jednou potřebovat pomoc. Do té doby to bude pracovna nebo budou mít děcka každý svůj pokojík. Doufám, že až přijde čas na nastěhování někoho z prarodičů, budou už na SŠ, ale to je jen mé přání aby prarodičům tak zdraví přálo
A až zas už nikdo z prarodičů nebude, budou už děcka myslím skoro pryč z domu, my sami a velký barák jsme zavrhli i z finančních důvodů
Kdo by to uklízel a platil za topení ![]()
jo a díky za kometáře k fotkám z galerky
A koukám, že jsem dnes první ![]()
holky . s brejlema jste mne tedy nepotěšili- nromalně mne ty moje brýle s hodně ohybacíma nožičkama štvu, raději mám něco pevného na nose- ale vzala jsem je na milost, protože jsou víc „ondřej-vzdorný“ - no ale jestli s nima udělá za pár týdnů koloběžku, tak to holky nerozchoděj - no to je fuk, stejně jsou ty skla vždycky několikanásobně dražší než obroučky.
lamvínku - hele ta Terezčina učitelka je fakt lehce ujetá. člověk by řekl, že takoví učitelé snad už vymřeli a ono ne? co je dětem do její operace? tak budou mít míń známek, no, to by se toho tak stalo. lituju terezku i tebe.
Amsterodam ti krutě závidím. v životě jsem tam nebyla. předloni jsem byla blízko holandských hranic a naši doktorandi dokonce dovezli z výletu nějaký kouření na vyzkoušení - no jenze ja uz byla tehotná s mrmlou, tož zas nic
já asi o ty zážitky s drogama v životě přijdu. ![]()
Gerberko, jak bylo na křtinách v matičce??
a zbytek jindy, bo syneček je vzhůůůůru ![]()
har.
Demi, galerku zkontroluju až to napíšu, takže hodnocení, až v příštím komentáři
. Matouš se totiž rozhodl, že přehodnotí svůj denní rytmus a zároveň mi nedá zadarmo, že s ním dopoledne nedrandí děda i tři hodiny po městě. Každý můj pokud vystrčit ho na balkon bojkotoval a to mi to ještě komplikují dělníci z té naší pitomé revitalizace domu
, furt tu někdo mlátí, sundavají lešení, vrtají… chjo, nemohli to dělat loni?!
Harpyje, pravdu díš, včera odjeli naši a už večer byl vypečený, protože Bětuška odmítla po obědě spát, večer už byla přetažená, Matouš taky nejak nedával pokoj, ufff, a dnešní dopoledne viz výše. Teď Matyn (Bětčin termín) konečně usnul na balkoně, tak jsem zvědavá, jak dlouho mu to vydrží
, no a potom bude taky zajímavé, až se porbudí, jetsli bude chtít znovu do kočáru, protože nejpozději ve tři musím vyrážet do MŠ. Holt logistika je věc složitá
. Neřekla bych, jak jeden za týden a něco zleniví a vypadne z rytmu.
Janku: Domek je fakt hezký, tak akorát. Dokonce jsem si při pohledu na nej říkala, že bych taky nepohrdla. Jenže s Michalem… To bych musela sama najít místo, projekt, oběhat povolení…On by to snad, jako geodet, alepsoň vytyčil, doufám
Já prožila dětství v domě, od 13 jsem nuceně v paneláku, přes pubertu mi to bylo jedno, dokonce por mě byl sen bydlet v bytě po prarodičích na Žižkově (centrum), od VŠ tu na JV Moravě též v paneláku, ale malém v zeleni, spokojená. Ovšem teď jak jsem přehoupla třicítku (haha) mě to nějak táhne do domku. Jenže zas by asi nemohl být úplně na vesnici (to už snad spíš na samotě, bez kompromisu
), protože pocitově potřebuju mít všechno při ruce. Zatím se vlezem, ale jsem zvědavá, jak to bude až budou všechny děti na ZŠ + potřeba zajistit ubytování i pro rodiče ![]()
Lamvi, Amsterodam je krásný, nebo spíš zajímavý. Řekla bych, že tam je cítit ten protestantismus. Každopádně je to město, které v tobě „něco“ zanechá. Byla sjem tam se sborem (pěvec kým
) cca v 15letech.
Chris, závidím pediatra, o tom si můžu jenom nechat zdát a přitom bych to tak potřebovala k obnovení mé důvěry k dr. jako takovým… Ať je Pavlíček brzy OK.
Já už jsem lepší, i když stále ne úplně stopro. Uvidím, co se mnou udělá plné nasazení. Děti zatím drží. Matouš chrochtá,a le v rámci normy, hlavně že nekašle. míša šel po týdnu do školky, jsem zvědavá, co zas donese na moribundus. Končím, chyby neopravuji, neb nečtu, nestíhám. M
kopíruju od Christabel odjinud
christabel píše:
Byl tu doktor, zápal plic se sice léčí, ale začala dušnost, odpoledne jedeme do špitálu s tím, že si nás tam nejspíš už nechají.
Tak zatím ahoj a myslete na nás, kdo máte energii.
Díky.
a zbytek opět později ![]()
Ach jo chudák Pavlíček… Moc myslím na něj i na Chris. Kéž se s pomocí Boží malý uzdraví bez následků.
D.
Ach jo Chris , a já to viděla nadějně ![]()
Tož se držte, ať to Pavlík šťastně zvládne. Přidáme modlitbu.
Maky -my taky máme pozemek sice ve Sviadnově , ale vše je po ruce neb je to skoro součást Místku. To proti tomu Soběšovice jsou příšerně daleko. MHD
příšerné spoje do Havířova i do Místku, děcka se tu ještě dostanou do školy, ale zpět nebo na kroužky děsběs. Bez auta jak bez ruky. Manžel už se těší až odtud vypadnem neb spoje do OVy nic moc vstávat v 5 a doma zas až kolem 5, raději jezdí autem (
tak doufám, že je to pořádná motivace, aby se stavba hýbala kupředu).
No s tím uspáváním malého tě naprosto chápu. Loni jsem taky nebyla daleko od vraždy dělníků provádějících revitalizaci vedle ve vchodě. Hluk, rámus rambajs - slabá slova + acetonový smrad. Bylo to jak v grotesce, malého jsem přenesla a uspávala na opačné straně než mlátili a sotva usnul začali dělat tam co spal
Tož ti přeju zdraví abys raději mohla z toho rámusu vypadnout a vozit venku. (Zajímavé Matoušci jsou si podobní - taky mi jinak než v kočáře během dne nespal
díky našemu 3hod/denně chození s kočárem jsem aspoň zhubla na před těhu váhu a přečetla za chůze spoustu knížek
)
mluvila jsem s Chris - zustali s Pavlíčkem v nemocnici - no je to asi lepší, at si je radeji hlidají… Kdy je pustí, zatím netuší. Všechny moc pozdravuje. Možná bude mít připojení tak se ozve.
har.
dočítám
Barčo - to je dobře, že dr, tak pečlivš Danečka vyšetřila. a no a ty blbe řeči at se uklidníš, no jo, tací jsou čeští lékaři
snad si příště tu přednášku už nechá.
na tec hfotkách vám to moc sluší, kluci jsou uplne užasní
Majčus, očekávám, že se ozveš, až budeš přestěhovaná s nadšenými komentáři všeho v bytě ![]()
Janku- ten dum vypadá pěkně, jen ty pokojicky jsou takovy malinkatý
a ten paty pokoj jste ubrali z te dolni haly?
a tvoje poporodní historka je fakt úžasná
, a bohužel typická pr očeskou medicínu, berou mne mory při tý představě.
maky. tož skok do bezbabičkové reality je krušný, žes zmizela z povrchu internetu . ale davam ti par dnu, ty to zase zajedeš,
co ta gerberka, kam se nám propadla? od křtu a jízdy po D1 se neukázala „nevim“
volala christabel. pavliček je o moc lepší, ona taky mluvi mnohem líp, tak doufá, že zítra nebo pozítří uz půjdou domu.
Čau!
Jsem ráda, že už je Chris líp.
Barča je myslím v tom Amsterodamu? Snad to zvládá dobře a rodina též
Harpyje, jojo, není to sranda, navíc já nejsem nějaká ooobr hospodyňka, většinu věcí dělám prakticky z donucení
Bože, jak já nesnáším ten pocit, ještě tohle musím a pak tohle, a tam se válí prádlo už týden ve skříni… Hlavně, že jsem si pořídila tři děti, co?
![]()
Jinak já momentálně šílím. Počasí se zbláznilo a my nemáme žádné oblečení! Míša potřebuje do školky tepláky, mikiny, šusťákovou bundu, tenisky, další parádní boty, Běta podobně. U nás ve městě jsou buď Vietnamci nebo docela drahé dětské oblečení
Kdy a kde já to koupím. Jdu trochu pohonit net, než se probudí Matouš. Jak já to nakupování nenávidím ![]()
Janku, jaks tam narvala tolik metrů? Mně tam pořád nejde ten třetí, hlásí to, že podpis je příliš dlouhý
![]()
Ahoj Holky!
Už jsem se zase chvilku neozvala, ale bylo toho kolem divadla moc. V neděli byla premiera a podle reakcí velmi úspěšná. I já, jako nápovědal jsem si to trošku užila.
Minulý týden jsme byli ve Zlíně a tak jsme zašli na kraj, kde mají naši žádost o adopci. Paní psycholožka si na nás udělala čas. Viděli jsme svou dokumentaci a dozvěděli se, že bychom mohli letos dostat adopťátko. Zatím jsme sice nebyli ani v komisi, ale už nás drželi v ruce při výběru do komise, tak snad se to brzo povede. O umělém se doma vůbec nemluví, tak nevím, asi to zase nějak vyšumí… a počkáme na adopťátko.
Chis, doufám, že už budete brzy z nemocnice doma a hlavně zdraví. Moc vám to přeju.
JaneK , Doufám, že stavba bude bez problému. Jsem moc ráda, že to máte posvěceno, i to počasí na to vyšlo.
Požehnaný den všem
Rafuska