Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj poradte co delat. Malej ma uz dva dni prujem takove tmaveji zelene barvy a obcas lehka primes krve. Ted se zacali objevovat i bolesti briska a teplota. Budi ho to i v noci tak co dve hodiny. Je mu 22 mesicu a k piti mu davam jen caj, vodu a trosku coli a k jidlu jen trochu rohliku nebo piskutky. Diky
Ty jo, to už bych asi kontaktovala doktora ![]()
Zkus zavolat do Motola na dětskou pohotovost - jsou tam ve dne v noci…
22 44 33 654 třeba poradí ![]()
Hodně štěstí ![]()
To jsi docela v klidu
nenapadlo tě, že krev ve stolici je jaksi navíc ![]()
Nwm co ti poradá ted v Motole asi se budou divit. že to řešíš právě teď když už máte problémy 2 dny nicméně ráno bych se vypravila k odborníkům
Nevím jak to je z pohledu dětí, ale z pohledu dospělého by bylo taky celkem možné, že jde o nějakou potravinovou alergii…já to tak mám z mléka…žluník a potažmo slinivka posílají víc žluči, proto ta zelená barva a průjem a krev je s tím taky spojená. Může to být taky poraněním střeva či konečníku z průjmu. Ale jak říkám, to je teorie pro dospělé. Měl někdy hlen ve stolici? Třeba je to něco infekčního z těch veder…rozhodně bych šla k lékaři už kvůli riziku dehydratace a vůbec
Taky nechápu, proč jste nešli už dávno k doktorovi a řešíš to tady?
Taky nechápu, proč jste nešli už dávno k doktorovi a řešíš to tady?
Syn měl krev ve stolici, když měl střevní infekci - nebyly to rotaviry ani nic tak vážného, co by krev ve stolici mohla znamenat..
Ale sranda to není, jela bych okamžitě na pohotovost.
Ahoj!
Tak malej měl krev ve stolici po UM. Vyměnili jsme ho a spravilo se to. Takže
u nás to byla asi nějaká alergie na druh mlíčka.
Nechci být nějak nepříjemná, ale měla´s to řešit opravdu hned minimálně
konzultací vašeho pediatra po telefonu.
Jinak by možná mohlo jít i o nějakej zánět
.
Písni pak, jak jste na tom a co se zjistilo.
Ted nevím jestli se nepletu ale mužou to být znamky dehydratace. Dej vědět jak to dopadlo
@zdenik1988 tmavě zelená s příměsí krve u nás znamenala alergii ABMK, ty bolesti bříška a pod by tomu odpovídali - nasaď bezmléčnou dietu a co nejdřív k dr. Může být potravinová alergie, ambk, laktóza nebo i lepek. Ale taky může mít cokoliv jiného, s návštěvou dr bych neváhala ani minutu..
@zdenik1988 a co horecky nema? Kdyby jo, mohla by to byt salmonela, nebo ja kdyz mela krvave prujmy, tak jsem mela ted nevim jak se to jmenovalo, ale bacila ve strevech.
U nás to byla kampilobakterie. Má to stejný příznaky a skončily jsme na týden na infekčním. Naštěstí bez kapaček ale i tak to byla síla. Dodnes nevím z čeho to bylo.
Můj syn to měl taky když mu byli 2 roky a byla z toho Salmonela, dostal antibiotika a za 3 dny byl v pořádku
Holky diky za reakce. Ja mam zkusenost od sebe ze krev ve stoli cpokud jsou to jen zilky doktori nejak neresi. Radeji jsem ale jela na pohotovost a skutecne to vypada jen na strevni chripku nebo neco takoveho. Maly se jinak choval jako by nic. Normalne lita a nedava znat nejakou nemoc. Tak proto jsem to moc neresila:-)