Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@pe-terka
Pak už by to bylo o něčem jiném, ale tohle v dnešní době prakticky nemůže nastat, protože se to hodně hlídá. Pokud je první dítě +, matka dostane injekci i po porodu a při dalším těhotenství se na ni dohlíží víc.
Malá má RH faktor naštěstí po mně, tedy negativní, takže jsem dostala injekci akorát ve druhém trimestru a pak ji dostanu na začátku dalšího těhotenství.
@Lulina999 píše:
@pe-terka
Pak už by to bylo o něčem jiném, ale tohle v dnešní době prakticky nemůže nastat, protože se to hodně hlídá. Pokud je první dítě +, matka dostane injekci i po porodu a při dalším těhotenství se na ni dohlíží víc.
Malá má RH faktor naštěstí po mně, tedy negativní, takže jsem dostala injekci akorát ve druhém trimestru a pak ji dostanu na začátku dalšího těhotenství.
já vím…Jen mám pocit, že žena si může vytvářet i jiné protilátky, než jen na RH inkompatibilitu. Ale nejsem imunolog ![]()
Akorát to, že je dcerka rovněž mínusová, nevidím pro ni do budoucna jako až takovou výhodu. Ale jak píšeš, doktoři už si s tím poradí ![]()
@pe-terka
Ona bude řešit stejné problémy jako já samozřejmě, myslela jsem to tak, že u mě nebude problém s druhým dítětem a třetí už nechci. ![]()