Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Na bradavky gencianu, jakmile se do prasklin dostanou kvasinky, spatne se hoji. Bepanthen dukladne vmasirovat.
A mliko mas nedokrmuj, dite mej na prsu jak casto chce, davej pozor na spravnou tevhniku, podloz si ditko pripadne polstarem, at nemusis resit drzeni na ruce. Do pusy musi jit i vetsina dvorce, ne jen bradavka
@Bibi239 píše:
Na bradavky gencianu, jakmile se do prasklin dostanou kvasinky, spatne se hoji. Bepanthen dukladne vmasirovat.
A mliko mas nedokrmuj, dite mej na prsu jak casto chce, davej pozor na spravnou tevhniku, podloz si ditko pripadne polstarem, at nemusis resit drzeni na ruce. Do pusy musi jit i vetsina dvorce, ne jen bradavka
Ještě k té technice - když jde miminko od prsa, tak mu dát mezi dásničky malíček, aby pustilo bradavku a Ti ji mohla bez poškození vytáhnout.
Ahoj,
Bepanthen není špatný, ale mnohem lepší a účinější je Purelan od Medely. Je to přírodní lanolin a mě doslova zachránil kojení. měla jsem bradavky do krve a z jednoho prsu jsem musela mléko odsávat a vylévat, protože tam bylo hodně krve i v mléku.. za 2 dny se to stabilizovalo a do týdne jsem to měla zahojené..
Jinak poznatky ke kojeni, udelej si pri kojeni pohodli ty, dite se prizpusobi. Nekrut se u toho treba v sedu, podloz si ji, opri se. Ja kojila v leze, spala jsem u toho nebo si cetla na tabletu. Casem se kojeni zkrati, nejdete si svuj rytmus a bude lip. Me to bolelo asi dva tydny jako pes, mala mela druhy tyden spurt takze chtela pit porad jinak jecela, ja brecela taky a manzel nestastnej ze nam nemuze pomoct. Zavirala jsem se vecer do koupalny abych byla aspon chvilku sama ![]()
@pegink píše:
ja jsem uz pěkně zoufalá, miminko moc miluji, ale pořád bych brečela že ho máme. těžký porod, bolesti šití po porodu a ted péče o ně, nedokážu si ani sednout přes bolesti po nastřižení, bolímě celé tělo, prostě nic.jsem jak mátoha. jsem brzo zesláblá, ale jím hodně. bolesti v zádech, v porodnici jsem skoro nespala, bud malá a nebo šílená postel, a já nevyspaná, dolámaná, šíleně mě pálí bradavky a nemůžu to vydržet. mléko mám, ale tu bolest bradavek asi nepřežiji. jen jak malou slyším že má hlad, nejradši bych někam zdrhla.jak ty bradavky řešit když ne nutrilon? něco bezbolestnýho není? tak bych si chtěla užívat miminko, ale takhle to fakt nejde, spíš začínám mít z toho poporodní depresy z bolestí. Manuální odsávačka a do lahvičky myslíte že by problém vyřešilo?