Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Almondea píše:
@Misel02
No na ledviny je těhotenství velká zátěž. Musí zvládnout filtrovat odpad z tebe i z mimča. Čím větší mimčo, tím se zátěž zvyšuje.
takže se mám na co těšit co?
to buide jízda ![]()
Jo jo, já měla i vývod z ledvin. Dost jsem na to t rpěla, byla jsem i ve špitále, tam mi zavedly nějakou hadičku do nich a bylo. po porodu vyndaly. pomohlo to dost. je to dost nepříjemné, svíjela jsem se už v křečích dost. Ale zvládnout se to dá. ted jsi teprve na začátku, počkej od 6 měsíce. Já si připadala jak uvězněná v cizím těle, který se absolutně nemohlo hýbat. Mě ale teda při těhotenství odešli nohy, dostala jsem z té zátěže na celý život už revma a skoro jsem nechodila už. Po porodu jsem se tři měsíce nemohla hýbat, jen jsem byla uvázaná na lůžko. Ale já teda přibrala 48kg při každém. Což je teda to samé, co jsem vážila na počátku. A to jsem jedla daleko mín. prostě si miminko chtělo nabrat. Takže takový extrém tě určitě nečeká.
No, ale říkám pořád, raději se starat o deset miminek, než jedno těhotenství 9 měsíců
. PRo mě to byly fakt muka.
@Farllin píše:
Jo jo, já měla i vývod z ledvin. Dost jsem na to t rpěla, byla jsem i ve špitále, tam mi zavedly nějakou hadičku do nich a bylo. po porodu vyndaly. pomohlo to dost. je to dost nepříjemné, svíjela jsem se už v křečích dost. Ale zvládnout se to dá. ted jsi teprve na začátku, počkej od 6 měsíce. Já si připadala jak uvězněná v cizím těle, který se absolutně nemohlo hýbat. Mě ale teda při těhotenství odešli nohy, dostala jsem z té zátěže na celý život už revma a skoro jsem nechodila už. Po porodu jsem se tři měsíce nemohla hýbat, jen jsem byla uvázaná na lůžko. Ale já teda přibrala 48kg při každém. Což je teda to samé, co jsem vážila na počátku. A to jsem jedla daleko mín. prostě si miminko chtělo nabrat. Takže takový extrém tě určitě nečeká.
No, ale říkám pořád, raději se starat o deset miminek, než jedno těhotenství 9 měsíců![]()
![]()
. PRo mě to byly fakt muka.
Tak to snad budu mít ok a neprožívat takové muka jak ty… no vypadá to že budem mít asi holku už 3lidi mi řekli že jsem škaredější
no sice moc potěšující to není ale co už to k tomu prostě patří ![]()
Hlavní je zdravíčko. Neboj, stejně nejhezčí je až držíš to miminko. zd ravíčko se zlepší potom.ale s těma ledvinama bych si zašla na ko určitě. já byla i v těhu na operaci se slepákem, ono je to prostě pro tělo záhul a objeví se kdejaký neduh, co byl schovanej.
Mě chtěli dát taky ten vývod z ledvin. Naštěstí jsem měla do týdne rodit tak to tak nechali. ![]()
Jo, no tož to není příjemné, ale zase jako to pomůže no. Já měla právě ještě času dost, bylo to v 6 měsíci. Ale už se nemůžu dočkat až budu mít další miminko. Je to tak krásné. Pro mě stejně byl nejhorší ten st rach v těhotenství, a by se něco nepokazilo a dobře to dopadlo. ![]()
Prý to je dobré. Pomůže to prý. Ale to jen z doslechu, já tam nikdy nebyla. Něco jsem si přečetla na internetu, ale stejně, praxe je praxe
. za mě je důležité to psí dýchání. To fakt pomáhá hodně při bolesti, takže trénovat. A tlačit jako při velké. To je taky pak důležité, né do břicha.
No nevíte holky kolik aspon kusů popordních jednorázových kalhotek?
Misel, já myslela, že jsi na počátku těhu? Mě stačily myslím troje, měla jsem ty síťkovaný, myslím, že mají nohavičky. Ono se dají ale i přeprat. Já to přepírala. celé balení jsem ani nev ypotřebovala.
@Misel02 píše:
No nevíte holky kolik aspon kusů popordních jednorázových kalhotek?
Já jich měla 7, ale stačilo by i méně. ![]()
O kurzu neporadím, já nikdy na žádném nebyla. Nebylo to potřeba. ![]()
@Farllin píše:
Misel, já myslela, že jsi na počátku těhu? Mě stačily myslím troje, měla jsem ty síťkovaný, myslím, že mají nohavičky. Ono se dají ale i přeprat. Já to přepírala. celé balení jsem ani nev ypotřebovala.
jo to jsme ale to víš pomalu nakupovat dokud jsou peníze
jsme hrozná co?
@Misel02 já na kurz chodila přímo do nemocnice k paní Čečatkové a bylo to dobré, učili nas dýchat, ukázali por. sály, jedna lekce byla i s tatínky, aby je taky připravili na porod a na závěr nas učili manipulaci s dítětem a tu první peči o ně, navíc myslím pojištovna mi na to přispěla 500,–
Kalhotky jsem měla troje a stačilo, jak pišou holky, dají se prát..
Ahojík holky tak já se už těším 17.4 jdeme do brna na NT+ až uvidí manžel na živo miminko no jo holky mám dotaz máte někdo stlirizátor na láhve? jaký máte s tím zkušenosti či jakou značku máte?
@Angelak píše:
@Misel02 já na kurz chodila přímo do nemocnice k paní Čečatkové a bylo to dobré, učili nas dýchat, ukázali por. sály, jedna lekce byla i s tatínky, aby je taky připravili na porod a na závěr nas učili manipulaci s dítětem a tu první peči o ně, navíc myslím pojištovna mi na to přispěla 500,–
Kalhotky jsem měla troje a stačilo, jak pišou holky, dají se prát..
Moc děkuji jsi hodná za radu… díky moc