Která hypotéka je nej?

871
7.9.10 13:30

Která HYPOTÉKA JE NEJ???

Ahoj holky, tento měsíc začínáme vyřizovat s manželem hypotéku na rekonstrukci našeho domu a už jsem se tak zběžně koukala na kalkulačky různých bank a hypotečních institucí, ale ráda bych si od vás poradila, která je ta vaše NEJ HYPOTÉKA :-)
A taky bych se ráda zeptata na co si mám dávat u vyřizování hypotéky pozor.
Děkuju!!! Pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3337
7.9.10 13:37

Momentálně má nejlepší nabídku Česká spořitelna - nejlepší úroková sazba na trhu. Ale problém je v tom, že je to jedna z bank, která občas zamítne hypo i z neznámého důvodu - tzn. že i když máte dostatečný plat, výbornou bonitu, nikdy žádný problém, vyhovující nemovitost, tak vám to můžou stejně zamítnout a to se pak může odrazit na schvalování hypo u jiných bank. Proč to dělají? Toť otázka… Kdo to ví, ať odpoví. Dosud jsem nepoznala člověka, který by to věděl :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
7.9.10 13:40

Nej hypotéka neexistuje, to by ji měli všichni. :mrgreen:

Za mě doporučuju zajít si do více bank, probrat s nimi, kolik si představujte, na jak dlouho a nechat je vypracovat kompletní a konkrétní nabídku. Pak si sednout a porovnat je. Dávej si bacha taky na fixační období. Internetové kalkulačky na netu jsou pouze orientační, podle nich se neřiď.
Jestli si budete brát částku do 1 mil. Kč, poptejte se i ve stavebních spořitelnách.

• Citovat
  • Upravit
871
7.9.10 13:41

Lucy, to já bych do ČS nikdy nešla, fakt nikdy! Kdysi jsem byla jejich klientem, ale už mě nebavilo platit měsíčně několik stovek za „vedení účtu“, tak jsem přešla do jiné banky a chtěla u ČS zrušit účet a oni po mě chtěli 200kč, tak jsem se na to vyprdla a čekala na jejich akci zdarma zrušení účtu, kterou sem tam vyhlašovali a dostala se tím do mínusu asi 30kč a od té doby mám s nima problémy, nedostala jsem půjčku u jedné jejich dceřinné společnosti, už ale ani nevímco to bylo zač :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
871
7.9.10 13:43

Madi díky a asi se zeptám jak úplný blb, ale zajímalo by mě, co je ta fixace? Fixace úroků nebo fixace u banky nebo čeho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
7.9.10 13:45

Možná by bylo nejlepší najít si nezávislého fanančního poradce. (od toho mám i to info o ČS). Jak píše madi - vypracoval by nabídky od více bank a dal by vám vybrat. Poradil by vám i s jinými věcmi, např. pojištění úvěru, domáctnosti, atd.
Ale to je na vašem uvážení :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
7.9.10 13:47
villa píše:
Lucy, to já bych do ČS nikdy nešla, fakt nikdy! Kdysi jsem byla jejich klientem, ale už mě nebavilo platit měsíčně několik stovek za „vedení účtu“, tak jsem přešla do jiné banky a chtěla u ČS zrušit účet a oni po mě chtěli 200kč, tak jsem se na to vyprdla a čekala na jejich akci zdarma zrušení účtu, kterou sem tam vyhlašovali a dostala se tím do mínusu asi 30kč a od té doby mám s nima problémy, nedostala jsem půjčku u jedné jejich dceřinné společnosti, už ale ani nevímco to bylo zač :-(

To je dobré vědět… :lol: Jinak UniCredit Bank a KB, také nemají špatnou úrokovou sazbu, ale to mBanka tyk ne. Záleží na úhlu pohledu… Bude nejlepší toho opravdu obejít více.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
7.9.10 13:48
Lucyus12 píše:
villa píše:
Lucy, to já bych do ČS nikdy nešla, fakt nikdy! Kdysi jsem byla jejich klientem, ale už mě nebavilo platit měsíčně několik stovek za „vedení účtu“, tak jsem přešla do jiné banky a chtěla u ČS zrušit účet a oni po mě chtěli 200kč, tak jsem se na to vyprdla a čekala na jejich akci zdarma zrušení účtu, kterou sem tam vyhlašovali a dostala se tím do mínusu asi 30kč a od té doby mám s nima problémy, nedostala jsem půjčku u jedné jejich dceřinné společnosti, už ale ani nevímco to bylo zač :-(
To je dobré vědět… :lol: Jinak UniCredit Bank a KB, také nemají špatnou úrokovou sazbu, ale to mBanka tyk ne. Záleží na úhlu pohledu… Bude nejlepší toho opravdu obejít více.

Jinak já od ČS taky odešla. Udělali na nás pěknou sviňárnu… A ty poplatky za vedení účtu jsou fakt šílený ! :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
871
7.9.10 13:49

holky díky moc!!! zatím mi podle internetových kalkulaček vychází nejlíp Modrá pyramida jako úvěr ze stavebka (chceme jen 500tis.) a taky hypoteční banka, kde nemusíte dokládat faktury, což je super, můžete platit i hotově

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
871
7.9.10 13:51

lucyus, no já jsem tady dokonce četla o nějaké holčině, kdy jí ČS nahlásila do databáze neplatičů, i když měli všechno řádně placené i zplacené a to jen asi díky tomu, že jim na hypotéce končila fixace…hnus!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
7.9.10 13:56

Na nezávislého poradce bych nějak extra nespoléhala - pořád je to člověk, který potřebuje vydělat a logicky nabízí ten produkt, ze kterého má největší provizi.. Jsem to ale pesimista, ale nevěřím jim :nevim:

Prvně bych si nastudovala teorii o hypotékách na netu nebo v knížce, ať se dostaneš alespoň trochu do obrazu a až navštívíš banku, budeš znát alespoň ty základní pojmy a nepůjde ti ze všeho hlava kolem. Fixační období je období, po které zůstává úroková sazba neměnná. Jak fixační období uplyne, banky mají volnou ruku a mohou ji zvyšovat, což je třeba si uvědomit.

Jak jsem psala, osobně bych si banky, které máš ve městě oběhla a nechala si zpracovat nabídky. Ono to zabere dost času, ale budeš mít v ruce něco konkrétního, podle čeho se můžeš rozhodnout. Pokud nemáš ekonomické vzdělání, tak bych doporučovala někoho takového si vzít na poradu, jelikož je to docela složitá problematika a i ti ekonomové se v ní občas ztrácejí :mrgreen:

Jo a pokud třeba máte nějaké rozběhlé stavební spoření, šla bych si pro nabídku i tam. A i pokud nemáte, nevadí, stejně bych si tam zašla. Nechci tuto možnost vnucovat, ale my po dlouhém rozhodování hypotéku zavrhli a šli do úvěru ze stavebního spoření. Záleží ale na tom, jakou si budete brát částku.

• Citovat
  • Upravit
3337
7.9.10 13:58
villa píše:
holky díky moc!!! zatím mi podle internetových kalkulaček vychází nejlíp Modrá pyramida jako úvěr ze stavebka (chceme jen 500tis.) a taky hypoteční banka, kde nemusíte dokládat faktury, což je super, můžete platit i hotově

Hypoteční si prý dost pohoršila, ale nejhorší určitě není…
My chtěli refinancovat úvěry na bydlení. Naslibovali, propočítávali, s verdiktem, že nám to na 99,9% dají - ta desetina procenta jim prý jistí to, kdyby na nás náhodou byla uvalena exekuce… :-x
Kecy, kecy, kecy…
Nechali jsme na sebe přepsat barák, vyplázli jsme za přepsání 10000,– a najednou to v ČS nešlo 8-o
Prý na rozestavěnou budovu to nejde, pak zase že jde, pak že na to není příjem. Nakonec jsme si žádali oba a stejně to nestačilo (u jiné banky by to stačilo na 2× tolik co jsme chtěli u ČS :roll: ). Pak že by to stačilo, ale že je problém u banky, ať jdeme jinam. Byli jsme v ČSOB, kde nám řekli, že nám to nedají, protože jsme v registru 8-o :zed: :zed: :zed: Proč? To nikdo neví… Přestože jsme řádně platili a účet tam máme přes 8 let :pocitac: :pocitac: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
7.9.10 13:59
villa píše:

Tak pokud chcete jen 500 tis., šla bych do toho stavebka. Máte nějaké rozběhlé?

Ještě poznámečka - platit hotově můžeš, v tom není problém, jen místo faktury pošleš účtenku, my to tak děláme běžně.

• Citovat
  • Upravit
teresa20
7.9.10 14:01
villa píše:
lucyus, no já jsem tady dokonce četla o nějaké holčině, kdy jí ČS nahlásila do databáze neplatičů, i když měli všechno řádně placené i zplacené a to jen asi díky tomu, že jim na hypotéce končila fixace…hnus!!!

JJ to jsem taky sledovala, ta paní se domnívala, že si ji tím pojistili, aby ke konci fixačního období nemohla hypotéku refinancovat. Což je opravdu hnus :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
1950
7.9.10 14:02

fixace je doba kterou si určiš na začátku hypo a pak v každém novém období, fixace ti zajišťuje stálost úroků na to období - 1 rok, 3, 5, 10 atd.Na rok je nejlevnější, ale je tam riziko že za ten rok se to pohne hodně nahoru a pak ti banka může nabídnout pěknou pálku…

U Hypoteční banky - nemusíš dokládat faktury, ale odhadce si kdykoliv může přijet zkontrolovat stav prostavění vyčerpaných peněz.

Na ČS si hodně stěžujou.

Z vlastní zkušenosti - v KB to moc neumí, záleží na koho narazíš, ale už jsme od hodně lidí slyšela že jim tam něco podě…

JO a zkus ČSOB, té dělá hypotéky Hypoteční banka, ale při schvalování jsou myslím mírnější…

Když odstoupíš od žádosti v bance sama, tak je to o.k., pokud ti úvěr zamítnou, projeví se to v registrech a budeš to mít při další žádosti horší…

Hodně štěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel