Která hypotéka je nej?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2681
7.9.10 14:04

Po zkušenosti se stavbou domu bych poradila se vykašlat na procenta, najít si banku, která dělá minimální obstrukce s vyplácením peněz, tzn. nemusíš ukazovat faktury a dává ti peníze předem a vzít si u ní hypotéku s krátkým fixačním obdobím (na dobu stavby třeba rok nebo dva) tak, abyste rekonstruovali v pohodě a po vyčerpání hypotéky bych pak vybrala banku s nejmenším úrokem. Škoda, že jsme takhle chytrý až po funuse :-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
7.9.10 14:14

Emanka má 100% pravdu!!! :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155
7.9.10 14:40

já bych to teď po zkušenostech řešila s nějakým nezávislým hypo poradcem (např. www.hypoweb.cz) nebo finančním poradcem. Mají nasmlouvaná lepší procenta než banky deklarují a pomůžou s vyřízením. Navíc přes ně lze pak řešit případné navýšení úroků po skončení fixace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2681
7.9.10 14:50

Ernato, bohužel my máme s poradcem docela špatnou zkušenost. Právě tu věc, kterou jsem popisovala, nám neporadil a bylo to proto, že žádná z těch asi 6 bank, se kterými měl smlouvu, to v té době nenabízela. Nabízela to jiná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
7.9.10 20:49

My jsme měli taky poradce: http://www.gpf.cz/ a se službami konkrétně jedné poradkyně jsme byli spokojení maximálně, nemáme ani jednu výtku. Pokud budete brát jen 500 tis.KČ, tak bych se taky poohlédla po stavebkách, možná se by se to vyplatilo lépe než hypotéka, ale na tohle jsou lepší ti poradci, kteří dokáží kombinovat a mají přehled (alespoň ta naše měla, neříkám že všichni mají). My máme hypo od Hypotéční banky, jsme zatím spokojení, kamarádka si brala, téměř ve stejnou dobu co my s přítelem, od KB a nebyla spokojená vůbec. Problémy s odhadem, pořád se na něco vymlouvali nebo oddalovali …no děs běs, prý už nikdy. My neměli problém ani zádrhel jediný a ještě jsme ji dostali o měsíc dřív než ona.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
7.9.10 22:14

Za sebe bych už nikdy nešla do České spořitelny. Mám u nich hypotéku, ale čekám na konec fixace, abych mohla přejít jinam, snad i za cenu, že bych na tom prodělala. Takový podrazy, kterých jsou jejich zaměstnanci schopni, jsem nezažila. Dokonce jsem musela problémy řešit až s ombudsmanem banky, který se tedy naštěstí za mě postavil a změnil následně zaměstnancům interní pravidla, aby zabránil podobným podrazům, ale mě to pomohlo jen částečně a dobré jméno jim to u mě nespravilo. Za mě tedy vyhýbat se České spořitelně obloukem:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
EliskaH
16.9.10 14:33

Dobrý den
pracuji jako finanční poradce u modré pyramidy.
Ráda komukoliv porádím s hypotékou. není pravda, že dáváme jako stavební spořitelna úvěr do 1mil.
Můžete mne telefonicky kontaktovat na bezplatné konzultace na pobočce v Praze. Ráda zodpovím Vaše otázky a ukáži Vám jak by přesně vypadali splátky.
Fixaci úrokové sazby máme standartně na 6 let lze ji udělat i na 10 let.
Neváhejte men kontaktovat Tel. 728669926

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.9.10 14:40

my mame bawag a fakt bez nejmensich problemu a preplacime malo, meli jsme sporku a tam uz nidky

• Citovat
  • Upravit
14047
16.9.10 14:41
EliskaH píše:
konzultace na pobočce v Praze. Ráda zodpovím Vaše otázky a ukáži Vám jak by přesně vypadali splátky.

a paní vás také naučí gramatiku

vypadalY splátky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
EliskaH
16.9.10 16:33

Promiňte za gramatickou chybu se omlouvám. Při konzultacích s našimi klienty spíše mluvím než píši. :-)

• Citovat
  • Upravit
Ajena
25.1.12 15:45

Nikdy do wustenrotu nechoďte!!! Hrůza…Zrovna jsem úplně vytočena z výpisu za minulý rok, úroky větší než to co tam platím.

• Citovat
  • Upravit
1187
25.1.12 16:18
Anonymní píše:
my mame bawag a fakt bez nejmensich problemu a preplacime malo, meli jsme sporku a tam uz nidky

nyní se banka jmenuje LBBW Bank

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1187
25.1.12 16:22

doporučuje třeba makléře GolemFinance, vždy vyberou 3 nejvýhodnější nabídky pro daného klienta. Sazba a výhodnost se taky liší od účelu úvěru, koupě, stavba, kolik máte vlastních zdrojů a tak. Rozhodně se nedá orientovat podle kalkulaček na stránkách bank nebo makléřů, jejich cílem (těch kalkulátorů) je dostat potencionálního klienta na pobočku. Další věc kromě úrokové sazby jsou další podmínky, které vám navýší náklady: nutnost vedení účtu v bance, životní pojištění (třeba ČS ti neumožní vybrat si své ale má jen svoje - drahé), poplatky za čerpání úvěru a tak… Takže třeba úr.sazba je nízká, ale napálí vám to na dalších nákladech. Pokud se nic nezměnilo, tak právě třeba GolemFinance tohle zohledňují a klientům dávají nabídku vč.těhle poplatků - z mojí zkušenosti mají jedny z nejprofes.makléřů, ostatní firmy se dost liší podle regionu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1187
25.1.12 16:49
CokeLady píše:
Ajena píše:
Nikdy do wustenrotu nechoďte!!! Hrůza…Zrovna jsem úplně vytočena z výpisu za minulý rok, úroky větší než to co tam platím.
Ale to je snad normální, že úroky tvoří drtivou většinu splátky, ne? My máme sazbu 4,99 a platíme splátku 12 tis. a na jistinu jde 2800, zbytek jsou úroky.

přesně tak, nejdřív splátka obsahuje zejména úroky a malou část jistiny a postupem času se tento poměr obrátí, každopádně pohled na výpis z úvěru není moc veselý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
27.1.12 05:53
villa píše:
holky díky moc!!! zatím mi podle internetových kalkulaček vychází nejlíp Modrá pyramida jako úvěr ze stavebka (chceme jen 500tis.) a taky hypoteční banka, kde nemusíte dokládat faktury, což je super, můžete platit i hotově

Tak to bych rád viděl! Záleží samozřejmě zda máte, či nemáte co do zástavy, ale pokud ano - na tuto částku mi to ještě nikdy lépe než HU nevyšlo!
Jesli chcete - napište nám sem vaší kalkulaci, včetně toho co již máte na stavebním spoření, určitě Vám s kalkulací někdo pomůže! :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel