Která hypotéka je nej?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36
27.1.12 05:53
villa píše:
holky díky moc!!! zatím mi podle internetových kalkulaček vychází nejlíp Modrá pyramida jako úvěr ze stavebka (chceme jen 500tis.) a taky hypoteční banka, kde nemusíte dokládat faktury, což je super, můžete platit i hotově

Tak to bych rád viděl! Záleží samozřejmě zda máte, či nemáte co do zástavy, ale pokud ano - na tuto částku mi to ještě nikdy lépe než HU nevyšlo!
Jesli chcete - napište nám sem vaší kalkulaci, včetně toho co již máte na stavebním spoření, určitě Vám s kalkulací někdo pomůže! :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
27.1.12 06:01
madi píše:
Na nezávislého poradce bych nějak extra nespoléhala - pořád je to člověk, který potřebuje vydělat a logicky nabízí ten produkt, ze kterého má největší provizi.. Jsem to ale pesimista, ale nevěřím jim :nevim:

Prvně bych si nastudovala teorii o hypotékách na netu nebo v knížce, ať se dostaneš alespoň trochu do obrazu a až navštívíš banku, budeš znát alespoň ty základní pojmy a nepůjde ti ze všeho hlava kolem. Fixační období je období, po které zůstává úroková sazba neměnná. Jak fixační období uplyne, banky mají volnou ruku a mohou ji zvyšovat, což je třeba si uvědomit.

Jak jsem psala, osobně bych si banky, které máš ve městě oběhla a nechala si zpracovat nabídky. Ono to zabere dost času, ale budeš mít v ruce něco konkrétního, podle čeho se můžeš rozhodnout. Pokud nemáš ekonomické vzdělání, tak bych doporučovala někoho takového si vzít na poradu, jelikož je to docela složitá problematika a i ti ekonomové se v ní občas ztrácejí :mrgreen:

Jo a pokud třeba máte nějaké rozběhlé stavební spoření, šla bych si pro nabídku i tam. A i pokud nemáte, nevadí, stejně bych si tam zašla. Nechci tuto možnost vnucovat, ale my po dlouhém rozhodování hypotéku zavrhli a šli do úvěru ze stavebního spoření. Záleží ale na tom, jakou si budete brát částku.

Tak až to uděláte, napište si finanční plán, Vaše Cash Flow a pak si dojděte za tím finančním poradcem, ať se snaží a smaží, ať to udělá lépe! (na tom nemůžete prodělat! Ale můžete na tom vydělat i několik M)
Partners má provize na stejný produkt od všech společností stejný - tak výše uvedený motiv asi fungovat nebude. Ostatní finanční poradci ze sebe taky nechtějí dělat hlupáky, abyste tady na servru pak psali jaký je to … vydřiduch!
Ale samozřejmě jsou tací, kteří pro větší provizi i přes plot skočí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
27.1.12 06:22

Nejlepší hypotéka je ta, která vám vydělá paníze! Není špatných úvěrů - jsou jen špatné investice! Úvěr je vždy platba na úkor budoucnosti, takže je důležité na co jste si úvěr vzali a jak s penězi dokážete dál pracovat, nebo ještě lépe, jak dokáží Vaše poníze pracovat pro Vás! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Petr Vokurka
29.6.12 23:22

Modrou pyramidu už nikdy

Modrou pyramidu už nikdy
Dobrý den.
Vzal jsem si překlenovací úvěr u Pyramidy. O spoustě poplatků jsem se od jejich poradce nedozvěděl, a tak teď platím jak mourovatej. Tak například to, že až naspořím částku, která dělá překlenovací úvěr, tak potom budu ještě půl roku platit úroky z celkové poskytnuté částky, než mi konečně přidělí řádný úvěr. Takže to je jako bych platby úroků házel do kanálu, protože úvěr se mi nesníží ani o korunu. Poslední z překvapení, které mi připravili, je například to, že mě nazačátku „donutili“, abych nemovitost pojistil u jejich partnerské pojišťovny Allianz. Nikdo už mi ale neřekl, že když se pak rozhodnu přejít k jiné pojišťovně, tak budu muset Pyramidě zaplatit 4000,– Kč. Mě se to nezdá jako férové jednání se zákazníkem. Tak pozor, až Vás budou lákat do Modré Pyramidy. Připravte se, že Vám to „spočítají i s úrokama“.
Petr Vokurka

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.7.12 15:42

Hypotéka

Prosím o radu, zajímaly by mě i vaše názory. Chceme si brát hypotéku na 1.500.000,00 na cca 25let. banka nám nabízí tyto úrokové sazby, je to výhodné, popř. k čemu se raději přiklonit?

Variabilní sazba 2,5%p. a.
(tato sazba je čtvrtletně aktualizována v návaznosti na výši 3 měsíčního priboru + marže 1,25%)

Fixní sazba
1 rok = 3,05% p. a.
3 roky = 2,55% p. a.
5 let = 2,70% p. a.
10 let =3,15% p. a.

ěkuji za vaše názory

• Citovat
  • Upravit
109
5.3.14 21:49

Ahojte všichni, můj přítel a mnoho jeho známých má variabilní hypotéku s 10 letým odkladem splátky jistiny, je to spojené s investováním napřímo, takže si za zhruba těch 10 let uděláme bokem rezervu, že na té hypotéce člověk vydělá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.3.14 22:36
@Lusie96 píše:
Ahojte všichni, můj přítel a mnoho jeho známých má variabilní hypotéku s 10 letým odkladem splátky jistiny, je to spojené s investováním napřímo, takže si za zhruba těch 10 let uděláme bokem rezervu, že na té hypotéce člověk vydělá..

A opravdu víte, jaká je konstrukce tohoto produktu? Obávám se, že za pár let si budete drbat hlavu, co jste to podepsali…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1156
6.9.15 20:53

Dobrý den. Chtěla bych oživit diskuzi a snad mi zde někdo napíše. Chceme si koupit byt na hypotéku. Už týden čtu, počítám a sleduji různé diskuze u které banky jo které ne. Hypo bude na přítele. Bude ve výši +/- 800 000 na 30let. Přítel je celý život u české spořitelny. Příjmy máme dostačující a žádné jiné půjčky. Potřebujeme 100% hypo, jistit budeme zakoupeným bytem. Jedna z nejvýhodnějších bank mi přijde mBank. Ovšem četla jsem špatné zkušenosti s vyřízením hypo. Dlouhé čekání, časté zamítnutí. A zas jinde jde vše sice možná jako po másle.. ale ty poplatkyyyy :)).. děs běs.. Nevyřizujete někdo teď také hypo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1354
6.9.15 20:58

@anahita my máme taky 100%..brali jsme si 900 tisíc a platíme 4300 měsíčně, ale popravdě komunikace s bankou hrůza, kdybychom neměli fixaci, tak bych od nich utekla, ale byla to jediná banka, která nám 100% nabídla, protože jsme neměli ničím ručit, takže za mě určo KB ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
6.9.15 21:01

Vyřizujeme.

100% bude vždy nevýhodná, my bereme 85% hypo na 30 let a zbytek úvěr na bydlení na 12 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.9.15 21:06

Pokud to budete zařizovat bez finančního poradce - do čehož mě osobně by se teda nechtělo tak bych rozhodně doporučovala zajít do vícero bank a nechat si udělat co nejpodrobnější návrhy, nebo je co nejvíc do detailu vyzpovídala. Protože z netu vyčteš jen půlku, všichni se předhání aby ulovili klienty, ale těmi všemi skrytými poplatky už se nikdo nechlubí.

• Citovat
  • Upravit
1156
6.9.15 21:26

Jj to přesně plánujeme. Oběhat banky a nechat si zpracovat předběžné návrhy hypoték a pak se optat ještě fin. poradce :) nevíte kolik si +/- finanční poradce účtuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1156
6.9.15 21:28

@Karleon Asi to tak je výhodnější, taky jsme nad tím koumali. Ale my si ještě v horizontu 3 letu budeme kupovat auto a to by byla už třetí půjčka a zas nejsme takoví hrdinové :)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
6.9.15 21:40

@anahita Výhodou úvěru na zbytek kupní ceny bytu (těch 15%) jsou jednak lepší podmínky u hypotéky + větší výběr mezi bankama, a dál možnost předčasného splacení úvěru, případně nárazové vložení větší splátky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
869
6.9.15 22:12

@anahita finančnímu poradci za hypotéku nezaplatíte nic. Platí ho banka za to, že ji dovede klienty a dělá administrativu s hypotékou spojenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel