Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@PoradcezPrahy píše:
@4family A kolik té práce je marné práce?
Kolik diskutujících dělá v práci zadarmo? Asi nikdo, co? Tak nevím, proč někdy děláte zadarmo vy…
Ale no tak… Kuchyňská a koupelnová studia dělají návrhy zdarma a klienti pak jdou ke strejdovi truhláři a nechají si od něj tu kuchyň podle studiového návrhu vyrobit. To samé třeba zahradní architekti. A co prodejny elektra? Ty už dneska slouží spíš jako showroomy, člověk se tam podívá na tu televizi nebo pračku a pak si ji koupí na netu. Práce prodavače je tak de facto zadarmo, protože na ni není vázán žádný příjem. A podobných příkladů byste i vy našel spoustu.
Možná sice dostane službu zdarma, ale ve velmi nevalné kvalitě a s nejistým výsledkem.(Velká fluktuace, nezkušení nováčci, naučené fráze a podobně) O klienty, kteří si neváží služeb a nechtějí za ně platit, já nestojím.
@PoradcezPrahy obecně máte pravdu, ovšem pár % těch MLM poradců je dobrých a dělají i zdarma… nicméně mě zajímá, u hypoték pracujete pak neplacen bankou a nebo si necháte platit 2×? Martné práce mám jak kdy, někdy 2 měsíce nic, a pak třeba půlku… je to různé.
@4family záleží na velikosti obchodu. Pokud je to časově náročné a provize je malá, tak klient zaplatí a dle vás si tedy nechávám platit 2×. U normálních obchodů to většinou klientovi neúčtuji.
@pavla_adam Když vezmu prodavače v obchodě, tak on tam zdarma rozhodně není, on je placený zaměstnavatelem za to, že tráví v práci čas.
Pokud znáte nějakého kvalitního zahradního architekta, který dělá zadarmo, tak ho za mnou pošlete.
A kuchyňská a koupelová studia, to je v podstatě to samé jako ti prodavači, zdarma to není, cena je započítána do materiálu a práce.
@PoradcezPrahy vy jste nějakej bystrej… Aspoň jeden semestr ekonomie máte??
Pokud se prodavač 20 minut věnuje zákazníkovi a předvádí mu třeba pračku a ten zákazník pak jde a koupí ji někde jinde, tak je to samozřejmě práce zdarma. Zaměstnanec sice dostane mzdu, protože má nějakou pracovní smlouvu, tu stejnou částku na tom ale tratí majitel firmy. Má náklad na zaměstnance, ale nemá k tomu odpovídající příjem, takže vlastně zaměstnanci platí z rezerv.
Většina zahradních architektů dělá návrhy zadarmo, koupelnová studia taky, donutila je k tomu konkurence. Pokud se pro ně klient nakonec nerozhodne, bylo zpracování toho návrhu vlastně práce zdarma.
Ano, rozpustí to nakonec do cen pro jiné klienty, kteří u nich skutečně něco pořídí, takže to zaplatí někdo jiný než ten, kdo si to nechal zpracovat.
Ale to je u těch hypotečních poradců taky. Jako celek to vynáší, ale dílčí činnosti někdy k sobě ten příjem nemají. Snad jsem to popsala dostatečně polopaticky.
Takže zaměstnanec dostane mzdu, ale pracuje zdarma? To snad nemyslíte vážně.
A pokud znáte nějakého kvalitního architekta, který dělá zadarmo, dejte mi na něj kontakt, rád využiji jeho služeb. Nechám si od něj vyprojektovat zahradu a pak to nechám udělat nějaké šikovné studenty. Já budu spokojený, architekt bude spokojený, studenti budou spokojení ![]()
A pošlete mi i advokáta, který dělá zdarma ![]()
Děkuji.
Fakt je, že prodavač, pokud to není přímo OSVČ majitel prodejny, tak nepracuje zdarma. Stejně tak poradce v bance nepracuje zdarma, když počítá hypotéku.
@PoradcezPrahy píše:
Tak toto je pěkný nesmysl, který asi znáte z Partners. Odborník, který je na slovo vzatý, takovým způsobem nepracuje, ale podepíše s klientem smlouvu o přípravě řešení.Já osobně to dělám zdarma pouze pro ty, kteří taky pracují zdarma. A kupodivu, nikdo nepracuje zadarmo, ale po odborníkovi chtějí, aby řešení, kde jde o miliony, připravil zdarma
Tak my si pozvali nakonec poradce, který to opravdu dělal zdarma, ale pracoval jen pro 5 bank
tu kterou jsme chtěli neměl v repertoáru ![]()
@PoradcezPrahy píše:
@anahita A jakou banku jste chtěli a proč?
Obecně ze všeho sešlo a hypo si nebereme, ale jak chtěla jsem fio nebo Embank myslím… Šlo mi o nejnižší měsíční splátku a přeplatek samozřejmě, ale přítel je dlouhá léta u spořky a nechtěl přecházet, takže chtěl jen ji…