Která hypotéka je nej?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
869
6.9.15 22:17

@anahita a ještě něco, až si budete obcházet všechny banky pro nabídku, hlavně nic nepodepisujte ve všech bankách - náhled do registru dlužníků. To pak vypadá jako otevřená žádost. Když oběhnete 5 bank a budete mít 5 otevřených žádostí, tak jak to asi bude vypadat pro šestou banku? No tragicky a zamítnou to. Nehledě na čas atd. s tím stráveným. Takže bych zašla za finančním poradcem (příp. pak i do své banky nebo 2 poradci), ale tu finální žádost s náhledem do registrů bych poslala jen do jedné banky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
869
6.9.15 22:23
@Anonymní píše:
Pokud to budete zařizovat bez finančního poradce - do čehož mě osobně by se teda nechtělo tak bych rozhodně doporučovala zajít do vícero bank a nechat si udělat co nejpodrobnější návrhy, nebo je co nejvíc do detailu vyzpovídala. Protože z netu vyčteš jen půlku, všichni se předhání aby ulovili klienty, ale těmi všemi skrytými poplatky už se nikdo nechlubí.

Rada dobrá. Ale banka nabídne finální nabídku až po odhadu nemovitosti a náhledu do registru dlužníků. A fin. poradce by právě měl vědět, která banka má v tom regionu jak shovívavé odhadce (velice důležité, pokud není mnoho vlastních zdrojů) no a poplatky jsou dnes standardně vytištěné v nabídce. Hlavně banky loví klienty na sazby s pojištěním. Přičemž v 95% případů se vyplatí pojistit se sám jidne, levněji a lépe. Správný poradce umí dojednat nízkou sazbu i bez pojištění. Zvládne to často i klient sám, ale s obrovskou časovou investicí a musí vybrat tu banku, kde jsou jednání o sazbě přístupní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1393
6.9.15 22:35

Určitě bych to neřešila bez finančního poradce. Zkuste třeba oslovit Partners, pracují pro Vas zdarma, udělají Vám finanční analýzu, doporučí nejvýhodnější nabídku pro Vás a hlavně Vám řeknou co musíte obehat, popř. něco udělají i za Vás..jsou potom placení formou provizí za sjednané služby a platí je potom tuším společnost u které jste si službu vyřídili..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1156
6.9.15 22:55

Já myslela, kolik stojí člověk, kterému předložím předběžné návrhy hypoték od různých bank a on mi to nějak pročte probere a řekne která je nejlepší s jakou fixací a podobně:) prostě nějaký hypoteční nezávislý poradce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1156
6.9.15 22:56

@Ivulee14 tak jsem to mylela :) díky za radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1393
6.9.15 23:07
@anahita píše:
@Ivulee14 tak jsem to mylela :) díky za radu

Nemáš zač, my jsme hypotéku nakonec odložili, protože jsme neměli úplně jasno co bychom chtěli, ale paní byla super :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
869
6.9.15 23:12

@anahita Takhle to nefunguje. Dříve jsem pracovala ve výše zmíněném Partners, dnes už samostatně, ale princip je stejný. Poradce sám má kalkulačky bank v PC, nemusíš mu nic vytištěného nosit. Ale kalkulačka mi spočítá jen základní sazbu. Pak jsou pro mě důležité „moje“ během let získané kontakty v bankách. Těm zavolám nebo napíšu, popíšu případ a oni nabídnou slevu (tedy, pokud to není nízká hypo, tam slevy nelze). A není to jen o sazbě, je to i o dalších poplatcích, které buď jsou nebo nejsou (např. za odhad). Obyčejný bankéř na přepážce sám ani takové slevy dát nemůže, na to je třeba schválení ředitele hypotečního centra či pobočky a za ním se jako klientka nedostaneš. Záleží na bankéři (stejně jako na poradci), jak za své klienty bojuje. Poradce obvykle víc. Poradce je placený z výše úvěru a ne z toho, jak vysoký nebo nízký úrok nabídne. Bankéř asi bude víc tlačen vedením k tomu, aby nedával slevy všem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.9.15 07:11
@4family píše:
@anahita finančnímu poradci za hypotéku nezaplatíte nic. Platí ho banka za to, že ji dovede klienty a dělá administrativu s hypotékou spojenou.

Tak toto je pěkný nesmysl, který asi znáte z Partners. Odborník, který je na slovo vzatý, takovým způsobem nepracuje, ale podepíše s klientem smlouvu o přípravě řešení.

Já osobně to dělám zdarma pouze pro ty, kteří taky pracují zdarma. A kupodivu, nikdo nepracuje zadarmo, ale po odborníkovi chtějí, aby řešení, kde jde o miliony, připravil zdarma :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1393
7.9.15 09:12

@PoradcezPrahy takže v podstatě dostanete zaplaceno 2×? Jednou od klienta a jednou od instituce u které produkt sjednáte..Nic proti, každý se nějak živíme a určitě jsou lidi, kteří si za to rádi zaplatí, ale já třeba nevidím důvod proč platit za služby, které je mi několik dalších odborníků - a že to opravdu odborníci jsou -schopno poskytnout zdarma..Sama jsem při studiu pracovala ve finanční sféře a toto teda slyším poprvé a nemyslím si, že tím, že si vezmete od klienta peníze a ostatní ne, jste zrovna vy „odborník na slovo vzatý“. Hypotéku si většinou berou lidé co již mají čerstvou rodinu, nebo ji plánují a ti jsou rádi za každou ušetřenou korunu..Takže já určitě půjdu zase do Partners, nebo za rodinným finančním poradcem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.9.15 11:33

Tak jinak, jak je zaplacen zprostředkovatel ve chvíli, když vy za ním přijdete, on se vám bude měsíc věnovat a vy pak změníte názor a nebudete to řešit přes něj?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
869
7.9.15 19:31

@PoradcezPrahy Možná máte štěstí na klientelu, která je ochotna vás zaplatit za řešení hypotéky, kterou si pak třeba nevezmou. Já nemám takové klienty a ano, občas tedy pracuji zdarma, např. poslední případ, kdy se ukázalo, že nemovitost není vhodná k zástavě a tak jsem porovnávání a vyjednávání s bankou udělala zdarma, ale nevidím to tragicky, protože vím, že se klient vrátí, až najde tu správnou nemovitost. To je riziko povolání. Jsem placena až za odvedenou práci po podpisu úvěrové smlouvy a to bankou formou provize. Pokud vy umíte vysvětlit, že Vám klient dá např. za 1 mil. hypo 10 000 Kč předem a vy mu hypo uděláte a vyjednáte v bance i slevu (za hypo bez provize), tak Vám tleskám a to myslím upřímně. Pokud si vezmete provizi i od banky, tak to není OK. A Partners mi nepodsouvejte, nějak na tu firmu mám alergii a je mi špatně, jen vidím logo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.9.15 20:00

Takže je z vašeho pohledu OK například udělat obchod, ze kterého je provize 3.000,– Kč a časově řešení tohoto případu zabere třeba 40 hodin? To se mi nezdá moc OK.
Dovolím si tvrdit, že každý poradce si vybírá, s kým bude spolupracovat. Podmínky určuje poradce a pokud s nimi klient nesouhlasí, má smůlu. Podstatně se tím zvyšuje efektivita práce, neboť pracuji s klienty, kteří mají nějakou úroveň a myslí to vážně. Nejsou to tzv. turisti, tedy že se sejdou s pěti poradci/zprostředkovateli a vyberou si to nejhorší řešení :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
869
7.9.15 20:30

@PoradcezPrahy Není to OK. Asi kdybych to dělala jako vy, měla bych najednou spoustu volného času :-), ale i méně práce :-(, protože Čechů ochotných platit za to, co mohou mít při troše štěstí dobře i zdarma, je málo. Zrovna nedávno jsem četla článek, že provizní fin. por. zakázali v Británii a od té doby používají poradce jen ti bohatší a ti ostatní se v tom asi sami nějak plácají. Zda to tak je doopravdy, to by mě zajímalo. http://www.investujeme.cz/…itsky-model/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.9.15 22:43

@4family A kolik té práce je marné práce? :-)
Kolik diskutujících dělá v práci zadarmo? Asi nikdo, co? Tak nevím, proč někdy děláte zadarmo vy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
869
7.9.15 23:00

@PoradcezPrahy Dobrá otázka, asi se bojím, že když si o peníze řeknu předem, tak najednou nebudu mít práci skoro žádnou, protože klient půjde radši do Partners, OVB…, kde dostane službu zdarma i s jejich skvělým „nízkonákladovým“ IŽP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel