Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
no, ono je to těžké.. prostě buď dá člověk přednost designu nebo vlastnostem (nebo ceně..).
jetsli se mu dobře spinkalo v klasice, asi by byl vhodnější kočárek s klasickým polohováním…
(mně usínal Vojta v sedě, v leže ani omylem.., typické pro děti, co milují naklápěcí sedáky)
takže mura by byla z těch dvou asi vhodnější.. bohužel, nevím, jak je u té nové 2011 řešená ta boudička… všeobecně panuje shoda, že 09 je nejlepší kolekce (08 ještě nebyla vychytaná a 10 má tu děsnou boudu..)
ono to madlo je, zvlášť pro kluky, docela lákadlo
ale co fusak.. klasický tam nedáš.. leda madlo sundat.. ale teď dělá MC Nordic fusak.. to by vám už mohlo stačit, v zimě bude velký a bude stačit tenhle vyteplený nánožník..
není to poruchový kočár, něco vydrží, je hezky polstrovaný.. jen ta bouda… ![]()
no a není nijak velký, mi přijde. kluk se mi do ní vlezl ve 2 letech tak tak.. zádová opěrka má jen 41cm, to je dokonce méně, než tolik zatracovaná casualplay S4 (má 43cm a maminky tvrdí, že je krátká..) šířka je klasická pro všecny kočáry s otočným sedákem, a to 30cm.
buzz má zádovku dlouhou 48cm, ten menší sedák.. ale je zase užší..
no a babo raď..
já to fakt nedovedu..,
To jsi napsala hezky
Vypsala jsi úplně všechno co teď řešíme…Viděla jsem toto video http://www.youtube.com/watch?… a na něm se mi zdá ta stříška super ![]()
Jinak ty rozměry má teda lepší buzz, ale kdoví co bude za rok a něco, to už třeba budu mít zase jiný kočárek, že
a nebo už malý bude jenom v golfkách, to se uvidí
…
Ale Buzz se i lépe skládá..No, zítra ještě zkusím načíst plno diskuzí a snad budu chytřejší ![]()
Jsou chvilky, kdy si řeknu „chci muru“ a kdy si řeknu „chci buzze“ ![]()
Trošku více mě to táhne k té Mura (teď jsem chtěla napsat „k té Muře“ , ale to by asi nebylo správně
)…asi proto, že máme toho Xtra a ten je něco jako Buzz,že ..
Snad se ještě někdo připojí a rozhodne to no
![]()
Jinak děkuji, že to tu se mnou probíráš
![]()
Juvanky, správný přístup s tou velikostí
nemůžeš čekat, že dostaneš všechno od jednoho kočárku, je potřeba střídat ![]()
máš pravdu, že zapp xtra je dost podobný buzzovi, i co se polohování týká (aspoň víš, jestli to dítě snese..) - btw, jak se jezdí?
záleží, co je přednější, jestli je to do velkého terénu, sněhu apod. nebo do města a městského terénu.
po složení bych řekla, že není moc rozdíl ve velikosti podvozku, on buzz se sice rozkládá sám, ale velikost toho balíčku není nijak malá.. taky je lepší sedák sundat.. muru složíš se sedákem i ppo i proti směru, buzze jen po směru.. u buzze proti směru máš jen dvě polohy, stejně jako u zappa, mura má plné polohování v obou směrech, do úpného plochého lehu.
ta stříška - buzz jí nemá nijak velkou, je to spíš taková sranda, ale dá se posouvat po rámu, takže kryje lépe, než se může zdát..
mura vypada, že jí má velkou, ale když sedák položíš, stříška se sklápí s ním a moc ochrany taky neposkytně..dřív tam byl ten šusťák, který se vytáhnul, když se položil sedák a tím se protáhla stříška.. je to divný.. nejvíc ochrany většinou potřebuješ, když dítě leží = spí, a v té pozici nic moc.. ![]()
nejsem si jistá, která kol je na tom videu, jetslli 10 nebo 11, musím do obchodu omrknout tu 11.. ![]()
podle mého to chce posadit do obou a rozhodnout se i podle toho,… ![]()
jo a koukala jsme ze srandy na rozměry mury udávané v malvíku.. no, zrovna tam jsem ji měřila… a 46cm nemá zádovka ani omylem!! ![]()
Tak už jsem se asi rozhodla pro Buzze ![]()
Jinak ty Xtra jsou super
… Ani nevím co bych jim vytkla, snad jenom rukojeť- zdá se mi taková vratká..
Stejně počítám s tím, že si koupím za nějaký čas ještě nějaký kočárek, tak se tady budu zase určitě radit ![]()
Tak jsme zase rozhodnutí změnili
Jelikož máme Quinny Zapp Xtra a ten Buzz je tomu podobný, tak jdeme do Mury
Už to nebudeme měnit
Už se na ní moc těším, prostě jsem se do ni naprosto zaláskovala
Děkuji všem za rady a hlavně Natašce
![]()
tak vidím, že jsem byla pryč a mezitím je hotovo ![]()
to je super že jsi se rozhodla, doufám, že budeš spokojená, a pokud jsi rozhodnutá stejně kupovat další kočár, myslím, že mura je dobrá volba.. podle mého není moc pro starší děti.. ale pro ty mladší ano..
tak dobré poježdění ![]()
Počkej, počkej, a proč není Mura pro starší?
Já jsem právě myslela, že jo, že do těch 2,5 let by nám mohla vydržet.
Proto nechci Buzze, přijde mi, že by nám tak dlouho nevydržel a malý by tam byl jako motýl na nástěnce
Tak který kočárek je i pro starší??
![]()
Juvanky,
protože se mi zdá, že mura má malý ten sedák.. ![]()
Mura má sedák rozměrů: 30 šířka, 41 délka zádové opěrky, šířka v ramínkách 24cm, šířka v nejužším místě 22cm.
(kupříkladu můj speedi má zádovku 45, šířku sedáku 37;, casulaplay, u kterého si maminky stěžují, že je malý, má 32.5 cm šířku a 43cm déklu zad). ve speedim sjem měla vojtu naposledy ve dvou letech a byl mu těsně - na výšku zad.. naproti tomu cybex, co mám, má 46 zádovku a vlezl se mi tam ve 3letech..
Buzz: délka zad 48cm, šířka sedu 25cm, v nejuším místě 17cm (je podobně střižený jako xtra) ale v předchozích kolekcích má ještě tu XXL sedačku, která je výrazně větší a bez problémů se do něj vleze i 3leté dítě.
máš pravdu s tím motýlem na nástěnce
tak je buzz prostě dělaný. ale není malý, naopak,.. systém dvou sedačke mi přišel jako super věc, prostě nejde uzpůsobit kočárek ročnímu a 2.5letému najednou.. (bohužel, kol 2011 už to nemá
)
prostě myslím, že záleží na tom, na co chceš kočárek používat, to je hlavní, co by mělo rozhodovat při výběru… ![]()
Co jsem teď pročítala, tak opravdu skoro všichni byli nespokojení s Murou se sportovní sedačkou, že je malá
Božeee, prooč? Proč to tak blbě udělali, jak mě se líbí
![]()
A co říkáš na tenhle http://www.malvik.cz/…Unlimit-2011
Máš nějaké zkušenosti?? ![]()
Jéé, Slalom Reverse máme, jsme s ním moc spokojení. Ony kočárky s otočným sezením mívají užší sedačky.
Bianca123 píše:
Jéé, Slalom Reverse máme, jsme s ním moc spokojení. Ony kočárky s otočným sezením mívají užší sedačky.
A je dost prostorný???
A není moc velký? Připadá mi na fotkách hodně dlouhý
Ale jinak je nádherný ![]()
Jsou určitě prostornější sporťáky. Slalom R má +-30 cm šířku sedáku. Ale má dlouhou zádovou opěrku. Jestli je velký? Nikdy mi nepřišlo, že by byl konstrukčně větší než ostatní.
Bianca123 píše:
Jsou určitě prostornější sporťáky. Slalom R má +-30 cm šířku sedáku. Ale má dlouhou zádovou opěrku. Jestli je velký? Nikdy mi nepřišlo, že by byl konstrukčně větší než ostatní.
děkuji za odpověď ![]()
Jo, dneska jsme dávali malého do Mury 2010 a malému se to madlo strašně líbilo, pořád se na to smál a držel se toho
vypadalo to, jakoby vybral za mě