Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@brisco píše:
Nesouhlasím, je to především o penězích a volném čase. Pro herečky, zpěvačky a spol. je to de facto výrobní prostředek. Udržování opravdu perfektního vzhledu (kosmetika, cvičení, masáže, manikůra, plastické úpravy) je práce na půl úvazku. A photoshop taky udělá svoje. Třeba Madonna vypadá tak jak vypadá nejenom díky cvičení, ale i díky dopování se testosteronem.
Ano, je to hodně o penězích, ne však výlučně. S volným časem je to tak, že kdo chce, ten si čas na sebe najde. Výmluvy na děti neberu.
Tak já mám skoro ve 40-ti první dítě, a určitě budu pro některé „trapná“.
Že mi v obchodech tykají, to mě štve
, a to nenosím pupek ven, byť se mi do většinu triček po porodu nevejde..pořád se těším na ty vrásky a ony nikde..a chodím oblečená nudně (než bude malá v pubertě, musím to dořešit, ať se za mě nestydí
)..
A v oblékání a stárnutí a žití mám ráda svobodu - takže když je ženská povahově a osobnostně úžasná a zajímavá, nevadí mi ani šedá myš ve 20-ti, ani pankerka v padesáti, ani šedivá třicátnice.
Ještě pro mladší - když jsem měla 20, přišel mi věk 40 - už téměř před hrobem, prostě konec života…a..ten věk je tady a mě skoro život začíná.. takže je to čistě individuální..a to je paráda!
Ale já přece nemluvím o umytých vlasech a upravených nehtech. Ale s celebritou, která si jednou za rok zajede na 14 dní na kliniku a tam si nechá udělat všechny možné úpravy se opravdu normální ženská nemůže srovnávat. Já jsem si třeba nedávno nechala laserem odstranit rozšířené žilky v obličeji, vyšlo to na 4 tisíce a pak jsem celý víkend ležela v posteli se studeným hadrem přes obličej. A to si opravdu nemůže každá dovolit.
@Burj Chalifa píše:
Ano, je to hodně o penězích, ne však výlučně. S volným časem je to tak, že kdo chce, ten si čas na sebe najde. Výmluvy na děti neberu.
Holky, nečetla jsem všechno…jen jsem včera na tuto diskuzi myslela a uvědomila jsem si, že přeci jen trochu stárnu. Já třeba mám problém pochopit dnešní kluky. Přijdou mi příliš metrosexuální…Nechápu ty učesy s velkou patkou a jiné asymetrické účesy, pak i jak jsou načančané…Mám ráda když je chlap upravený, ale dnes snad kluci nosí i makeup. V tomhle jsem nějak zaspala dobu a to mi ještě není 30. Doufám, že můj syn bude obyčejný kluk a nebude si trhat obočí, malovat linky a řešit jestli má stejnou barvu tkaniček a šátku…
@brisco s rozšířenými žilkami mám teda obrovský problém…už jsem byla i na laseru a stejně se mi vrátily. Po porodu to bylo nejhorší, ty se ale nakonec vstřebaly…ale stejně bez makeupu nemůžu ven a používám hodně krycí Vichy dermablend.
@Bunnies No, já s tím počítám, že se mi zase vrátí…teď zkouším tonovací krém Ruboril s 50 SPF. Ach jo, když se zadaří a přejdu ze zimy do tepla, tak mám nos jako alkoholik. Make-up to spraví, ale když jsem teď doma na mateřské, tak se mi chce zaplácávát si pořád póry, moje pleť je spokojenější bez něj.
@brisco já je mám i na zádech mezi lopatkami
. Na rukou mám červené tečičky (popraskané vlásečnice)…doufám, že neskončím s ucpanýma cévama. Na obličeji mám i pavoučkovité névy…ach jo, co bych dala za pleť normální.
@Burj Chalifa píše:
Podle mě to je o prioritách. Pro koho tohle bylo důležitý před dětma (kadeřník, manikúra, elegantní oblečení) tak takhle pokračuje i když má děti…vypozorováno na kamarádkách…Kolikrát jsem hlídala kamarádce prcka, aby si skočila za kadeřnicí nebo udělat nehty…Pro ní to je odpočinek a má z toho dobrej pocit…Já si prcka nechala hlídat taky párkrát, ale moje cesta nesměřovala ke kadeřníkovi, ale do kina…z toho mám zas odpočinek a dobrej pocit já…Každýmu co jeho jest…Někdo na to prostě neni…
@Tuco píše:
Podle mě to je o prioritách. Pro koho tohle bylo důležitý před dětma (kadeřník, manikúra, elegantní oblečení) tak takhle pokračuje i když má děti…vypozorováno na kamarádkách…Kolikrát jsem hlídala kamarádce prcka, aby si skočila za kadeřnicí nebo udělat nehty…Pro ní to je odpočinek a má z toho dobrej pocit…Já si prcka nechala hlídat taky párkrát, ale moje cesta nesměřovala ke kadeřníkovi, ale do kina…z toho mám zas odpočinek a dobrej pocit já…Každýmu co jeho jest…Někdo na to prostě neni…
Ano, i o prioritách, samozřejmě.
@Tuco píše:
je to přesně tak ![]()
@asha Přesně jak píšeš. Tak jsem to myslela - nenosím lesklé barevné a obrovské tretky z bižuterie, protože si myslím, že se to k mému věku a roli ve společnosti jaksi nehodí. Podobně jako už nenosím naušnici v nosu. Tenisky taky do města nebo k lékaři nenosím jako dřív. Možná to souvisí právě s tou měnící se rolí ve společnosti než čistě s věkem.
Mně teda bude letos 40 uff..a nejsem z toho vůbec odvázaná,..prej na ně nevypadám ani náhodou, mám celkem malé děti..tři..holky nejstarší je 11 a nejmladší budou tři..takže i okruh lidí s kterýma se stýkám je mladší…nikdo mi nedal nikdy najevo, že je to nepatřičné..ale mně je divně..jsem stará na to abch trojčila
..mladá na to abch přemýšlela o důchoďáku
..ale co dělají holky ve čtyřiceti?
..končí tím všechno?..:-))teď jsem ve fázi kdy se snažím zhodit asi milion kilo, ale zase se bojím abych si nestrahala obličej, a neudělali se mi vrásky, bo ty zatím naštěstí nemám..po mámě
…ale pořád se něčím mastím, studuju krémy, něco na oličej, něco pod oči, něco na nohy, něco na ruce..
..,snažím se jíst a pít zdravě, spát co to jde..cca 5 hodin denně
..určitě se mnou není nuda, taky by to asi při třech dětech nešlo..ale..asi mám krizi středního věku, bo co to je
snažím se na to nemyslet, ale moc mi to nejde..
@1.Anndrea máš pocit, že mezi trojčením a důchodem nic neexistuje?
Navíc dnes, v dnešní době, kdy člověk může dělat tolik věcí, má tolik možností, co dřív nebývalo? A tolik příležitostí (které mi z větší části utečou, protože se vždy najde něco důležitějšího nebo zajímavějšího nebo jen nemůžu kvůli dětem
), ale s tříletým dítětem už to je naprostá pohoda, dá se podnikat skoro vše…
Hlavně zachovej klid, až oslavíš čtyřicetiny, tak zjistíš, že druhý den se probudíš stejná jako den nebo týden předtím, že se nic tak strašného, co by ti znemožnilo další spokojený život, nestane, že vše bude pokračovat jako dřív a ty si nejspíš ani neuvědomíš, že ti je o pár dní, měsíců, roků víc… každý v tom hledá něco nepřekonatelného, obrovský milník, černou čáru dělící mládí od stáří či co… a houby houby zlatá rybko…
Regino…no já vím..tohle všechno si uvědomuju…je mi jasné, že nejde vlastně o nic..že vše půjde dál..dovolené, kina, akce s dětma…ale je to takový mezivěk..prostě uvnitř to hůř nesu..tak sem si chtěla jen postěžovat, popovídat.
když si vzpomenu jak sem v 18 o 40cátnících říkala že sou staří
..a ted..mámě je 61 a je mladá:-))..zajímalo mě jstli třeba někoho 40uměnila..jako chování?..mám strach abych třeba nepůsobila jako někdo komu ujíždí vlak..nebo tak něco..jestli se některé věci hodé pro 40letou paní:.-)),.,josu to prostě jen moje myšlenky..
@1.Anndrea mě teda nezměnila… hahaha… nebo to u mě má pár let zpoždění… ![]()
Ale máš pravdu, v osmnácti jsem si říkala, že pětadvacetiletí jsou už starci… ve dvaceti třicátníci… ono se to tak nějak milosrdně posunuje pořád nahoru, ta hranice… a když dojde na ten skutečný obávaný věk, tak si vůbec nepřipadneš, že by to mělo být něco strašného…