Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Regina Hero píše:
A tohle by si měly všechny ženské dát zarámovat, pověsit na ledničku, na zrcadlo v koupelně a všude tam, kam chodí často a opakovat si to a dělat to…
A to jako proč?:)
@Kallkapa ..no jasně, že když někdo zvolí variantu VELKONOČNÍ VEJCE..tak to nemůže dopadnout dobře.. ![]()
Já se nenamalovat, tak vypadám jak 10 minut po smrti.
@Lizbeth píše:
@Kallkapa ..no jasně, že když někdo zvolí variantu VELKONOČNÍ VEJCE..tak to nemůže dopadnout dobře..
Já se nenamalovat, tak vypadám jak 10 minut po smrti.
Tak já 10 min po smrti budu myslím vypadat ještě o cosi hůř než teď nenamalovaná
Ale jasně, že vypadám lépe, když si dám tvářenku a řasenku
. Když si k tomu dám tužku na oči tak je to ještě o cosi lepší. A když chci vypadat jooo eňo ňuňo napatlám si i ten makeup - spíš abych měla dojem, že jsem nalíčená (protože nějaký převratný rozdíl pleti před a po makeupu nepozoruji, to bych si snad musela koupit jiný odstín, než mám pleť aby to byl nějaký výrazný rozdíl
). Maluji se střídmě, nechodím zmalovaná ale ani nenamalovaná.. ![]()
@K.Black píše:
@Shyka to je asi „divná“ dívenkamým dětem nikdy nevadilo, že si lidé mysleli že vypadám jak jejich starší sestra, jednou dokonce synek, bylo mu 17, zahrál že můj roční syn, on a já jsme rodinka
Mám naprosto stejný zážitek… byla jsem jednou nakupovat v Olympii něco na sebe, takže syn vezl kočárek s naší dvouletou a já běhala od věšáků do kabinky a zkoušela… a pak jsem si vybrala, šli jsme k pokladně a paní se tak nějak divně dívala na mě, na syna a na malou a nechápala… on si ji totiž vzal i do náruče, když tam nechtěla už sedět a vypadali spíš jako otec a dcera než sourozenci… a asi si paní říkala, že jsem nějak moc na zajíčky… hahaha…
Ale živě si dovedu představit šílenství té třináctky… moje kamarádka v pětatřiceti ovdověla, o několik let později si našla „kamaráda“ a její tehdy patnácti a šestnáctileté dcery jednou na návštěvě přišly za mnou, že teto, maminka se zbláznila, ona chce ještě chlapa a chce s ním i to… a vůbec jim nebylo divné, že zatímco u cizích jim to nevadí (byla jsem čerstvě se svým druhým mužem a malá měla rok), tak u vlastní matky jim něco takového přišlo nemyslitelné…
@Leni78 Jinak já se opravdu snažím o to, udržet si tělo v co nejlepší formě a až už ty známky stáří budou, budu volit střídmější pohodový oblečení, spíš k vybídnutí přátelství, vybízení sympatičností, aby měli lidi chuť mi podat ruku a jít se mnou na kafe, ne abych je iritovala svou idiocií a snahou schovat hlavu do písku.
Jak souvisí vzhled s idiocií?:)
..Kdyby o sebe všechny ženský pečovaly, makaly na figuře, nosily šik oblečení, malovaly se vkusně…Tak si vás nikdo už ani nevšimne, protože té „krásy“ bude všude tolik, že se to ztratí…
Zato když existujou ženský jako jsem já (já na to peču) tak spíš vyniknete a budete obdarováni obdivnými pohledy okolí…takže by jste za to měly být vlastně rády a né je hanět…
Přispívám veřejnému blahu a zvyšuju sebevědomí mnoha ženám, když mě potkají..tak to beru já ![]()
@Regina Hero píše:
Nikdy… to přece není o tom, že když ti uhodí čtyřicet, padesát, tak odhodíš vše, co jsi vyznávala a nosila dosud a začneš se chovat a oblékat jinak… i když u některých lidí to tak je…
Je to hlavně o tom, jak se cítíš, jak se vnímáš, jaký vedeš život, někdo je usedlý už v pětadvaceti, ve třiceti vypadá na padesát, jiný ve čtyřiceti vypadá na třicet a ducha má ještě mladšího… a myslím, že tohle vše se projevuje i na vzhledu a chování… a podle toho někdo na ty „babské věci“ nedozraje skoro nikdy a jiný zase třeba po třicítce…
No a jsme u toho…nekdo se proste oblika jako ve 20ti, i kdyz je mu 60 ![]()
@K.Black píše:
@asha jj, ona už má taky červené, žluté a dokonce myslím fialové tričko
No tyy jo
Vyvoj
A to mne babicka tehda rikala, ze mam nosit barvy, dokud muzu, ze cerna je jen pro stary babky ![]()
A tak když se tak cítí? To si mají zakazovat, programově se oblékat proti svému vkusu = staře, jen proto, že na to „mají věk“? ![]()
@Kallkapa píše:
Diskuzi nedočítám.Mně se moc líbí styl Taťány Fisherové. Líbí se mi na ní šedivé vlasy, vypadá moc mile, přívětivě, dokonce bych řekla od pohledu mírumilovně. Takových žen, kterým by ale slušely šedivé vlasy moc není. A už vůbec né takových, kterým by toto slušelo např. ve 40 (jí je tuším 65). K takovému stylu, potřebuje člověk obličej, styl a celkové charisma.
Tak tuhle jsem mela na mysli vzdycky, kdyz jsem mluvla o tom, ze budu starnout s gracii ![]()
@asha píše:
No a jsme u toho…nekdo se proste oblika jako ve 20ti, i kdyz je mu 60
No a pak záleží hlavně na absenci či neabsenci vkusu… někdo i ve dvaceti chodí oblečený tak, že by ten styl nevadil ani později, jiný zase naopak… třeba ty flitry, blýskavé kamínky, barevné obrázky, lebky a podobně… a zase záleží na celkovém vzhledu… asi to bude jinak vypadat na člověku, který je tak nějak sladěn a jak vzhled, tak oblečení a „duch“ jsou v jednotě a pak to působí přirozeně, nebo to bude v naprostém rozporu a pak je každá rada drahá… ![]()
@Shyka píše:
S pisatelkou souhlasím. Nedávno jsem byla svědkem takové zvláštní scény. Moje kamarádka, je jí 37, se obléká velmi mladistvě. V podstatě nakupuje ve skateshopech, a ráda se chlubí tím, že si půjčuje oblečení se svou dcerou, které je 13 let. Obě jsou velmi drobné postavy, což kamarádce určitě nahrává v mladistvém vzhledu, když jí vidíte zezadu, myslíte si, že je to nějaká 16letá holka. Ale obléká oblečení náctiletých. Každopádně se svou dcerou byla nedávno nakupovat, a prodavačka během společného rozhovoru, nazývala kamarádku, matku té 13 leté holčičky starší ségrou. Mladá to nevydržela, s pláčem vyběhla z krámu, a venku hystericky na svou matku ječela, ať už se oblíká jako máma, a ne holka. Že už jí bude skoro 40, tak ať se podle toho chová. Nutno dodat, že kamarádku málem kleplo, dost péče věnuje kosmetice, vlasům, nehtům, a na potkání prohlašuje, že jí je 29.
Tyy blaho, to ja byla rada, kdyz moji mamu zdravili spoluzaci ahoj, vsichni mysleli, ze je to moje segra. Kdyz mne bylo 13, ji bylo 33 a vypadala nejmin o deset i patnact let mladsi
Bohuzel tehda doba obleceni neprala, byla to za totace dost hruza.
Mne by teda taky nikdo muj vek nehadal, diky genum (ale deti a ponocovani je uz znat
)
@Lizbeth píše:
Tak já tedy styl oblékání měním..nijak dramaticky, ale tak nějak přirozeně se mi mění vkus..již si nevezmu triko s nápisem, už jen jednobarevné nebo pruhy - klidně výstřihy, klidně barvy..ale už né nápisy, cvočky a blýskající se blbinky..Nelíbí se mi to na mě..jinému sluší, ale já už to na sobě nezkousnu - právě proto, že bych si připada prvoplánově, že demonstruji něco, co už patří k jinému věku..Mě se prostě paní 40+ s trikem mickymouse nelíbí..Jí ano - je to její věc a není to nic proti ničemu.Mimochodem neznám nikoho, komu by líčení nepomohlo..nikdy jsem si u žádné nalíčené ženy neřekla - ach bože, ta by vypadala lépe přirozeně..upřímně - žen co jsou krásné tak, že nepotřebují naprosto nic je nula nula prd..takže i blbá řasenka dokáže jakoukoli ženskou alespon trochu zvednout.
Já jsem bez líčení vyblitá jak lečo..a často si kladu otázku, jak bych vypadala na pustém ostrově bez barvy na vlasy, make upu, pinzety a žiletky..Myslím, že bych byla slušnej opočlověk.
Tak ja takovyhle veci nenosila nikdy. Spis mam problem sehnat jednobarevny trika, vsude maji samy ptakoviny ![]()
S tim ostrovem je to fakt, mne teda odjakziva staci jen rasenka, tuzka a hnedy stiny
…ale ta pinzeta… no ono na to dojde i bez ostrova, oci lepsi nebudou a pochybuju, ze se naucim v 50ti chodit do salonu ![]()
@Regina Hero píše:
Mám naprosto stejný zážitek… byla jsem jednou nakupovat v Olympii něco na sebe, takže syn vezl kočárek s naší dvouletou a já běhala od věšáků do kabinky a zkoušela… a pak jsem si vybrala, šli jsme k pokladně a paní se tak nějak divně dívala na mě, na syna a na malou a nechápala… on si ji totiž vzal i do náruče, když tam nechtěla už sedět a vypadali spíš jako otec a dcera než sourozenci… a asi si paní říkala, že jsem nějak moc na zajíčky… hahaha…Ale živě si dovedu představit šílenství té třináctky… moje kamarádka v pětatřiceti ovdověla, o několik let později si našla „kamaráda“ a její tehdy patnácti a šestnáctileté dcery jednou na návštěvě přišly za mnou, že teto, maminka se zbláznila, ona chce ještě chlapa a chce s ním i to… a vůbec jim nebylo divné, že zatímco u cizích jim to nevadí (byla jsem čerstvě se svým druhým mužem a malá měla rok), tak u vlastní matky jim něco takového přišlo nemyslitelné…
No hele, moje mama je o necelych 20 let starsi nez ja…nemam sourozence. Kdyz ji bylo cca 30, vypravela jsem, ze uz zadny mit nebudu, protoze je mama stara
![]()
@Tuco píše: ..Kdyby o sebe všechny ženský pečovaly, makaly na figuře, nosily šik oblečení, malovaly se vkusně…Tak si vás nikdo už ani nevšimne, protože té „krásy“ bude všude tolik, že se to ztratí…
Zato když existujou ženský jako jsem já (já na to peču) tak spíš vyniknete a budete obdarováni obdivnými pohledy okolí…takže by jste za to měly být vlastně rády a né je hanět…
Přispívám veřejnému blahu a zvyšuju sebevědomí mnoha ženám, když mě potkají..tak to beru já