Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tohle nemyslí vážně, že ne? Žena dostane na gynekologii tablety mifepristonu, který ničí děložní výstelku zajišťující dítěti okysličení a výživu. Žena je následně odeslána domů. Po 48 hodinách dostane na gynekologii tablety misoprostolu (prostaglandiny) k vypuzení těla dítěte. Pokud krvácení začne doma, má se žena dostavit s tělem vypuzeného dítěte do nemocnice, aby bylo možné lépe ověřit, že nezůstaly zbytky tkání v těle matky. Po týdnu se žena musí dostavit ještě jednou na kontrolu.
![]()
@PavluškaH dnes jsem to četla a teda vůbec se mi to nelíbí…nejsem proti potratům ale tohle bych neschválila…
Zase šílenství okolo jednoho jinde běžně užívaného léku…
Jaké tělo dítěte? Mifegyne se užívá max do 63 dní od poslední menstruace, takže plod má v té době asi 20 mm…
Je to prostě jen alternativní metoda k miniinterupci.
A já jsem pro. Pořád lepší pilulka, než se nechávat vyškrábnout. Než mě někdo ale zadupe do země, že jsem hyena, osvětlím proč jsem pro. Ne proto, aby bylo jednodušší potrácet zdravé děti zdravých rodičů, ne proto aby se tímto způsobem zabíjely nechtěné děti, ale proto, aby - když už dojde samovolně k zamlklému potratu - nemusela žena na kyretáž, která skýtá mnohá rizika. Takže za mě je dobře, pokud se bude dát tento „produkt“ u nás na předpis sehnat, protože když se příště (v mém případě) opět ukáže, že dítě umřelo v břiše, nebudu muset čekat 3 týdny na samovolné vypuzení s hrozbou kyretáže. Bylo by pro mě jednodušší ten mrtvý plod vypudit za pomoci pilulky, než čekat skoro měsíc na potrat s tím, že se stejně možná bude muset provést výškrab. A opakuji, že by se to mělo používat pouze v těchto případech, ne v případech plánovaného/chtěného/objednaného potratu. Proti potratům totiž brojím všeobecně ![]()
@Verca1989 Já taky vyloženě nejsem proti potratům, ale co je moc to je moc…Vím, že někdo může mít vážný důvod proč jít na potrat, ale čekat a potratit doma, no coment…to musí být hrozný nápor na psychiku
@rajada píše:
A já jsem pro. Pořád lepší pilulka, než se nechávat vyškrábnout. Než mě někdo ale zadupe do země, že jsem hyena, osvětlím proč jsem pro. Ne proto, aby bylo jednodušší potrácet zdravé děti zdravých rodičů, ne proto aby se tímto způsobem zabíjely nechtěné děti, ale proto, aby - když už dojde samovolně k zamlklému potratu - nemusela žena na kyretáž, která skýtá mnohá rizika. Takže za mě je dobře, pokud se bude dát tento „produkt“ u nás na předpis sehnat, protože když se příště (v mém případě) opět ukáže, že dítě umřelo v břiše, nebudu muset čekat 3 týdny na samovolné vypuzení s hrozbou kyretáže. Bylo by pro mě jednodušší ten mrtvý plod vypudit za pomoci pilulky, než čekat skoro měsíc na potrat s tím, že se stejně možná bude muset provést výškrab. A opakuji, že by se to mělo používat pouze v těchto případech, ne v případech plánovaného/chtěného/objednaného potratu. Proti potratům totiž brojím všeobecně
Ano, s tímto bych souhlasila. V případě, že jde o vypuzení již mrtvého embya. Ale ta první část se mi tuze nelíbí (to s tím práškem na zničení výstelku) ![]()
Ok, pokud na vypuzení mrtvého plodu u zamlklého těhotentví, tak nejsem proti. Ale v tom případě JEN na předpis lékaře v takovém případě. Ale jako potrat doma, když se mi těho nehodí, tak to je vážně hnus!
![]()
@Šáriii píše:
Ok, pokud na vypuzení mrtvého plodu u zamlklého těhotentví, tak nejsem proti. Ale v tom případě JEN na předpis lékaře v takovém případě. Ale jako potrat doma, když se mi těho nehodí, tak to je vážně hnus!![]()
Ale k tomu to není určené. Vždy je to na předpis a pod lékařským dozorem… Je to jen hysterie okolo tyhle články, ženské neblázněte.
@rajada tak v tomto případě ano, takto jsem o tom neuvažovala ![]()
@Šáriii ale no tak, jak vás mohlo napadnout, že by se to dalo běžně koupit???
Doktor zváží, jestli miniinterupce, výškrab nebo tabletka…
@Seizdra píše:
Ano, s tímto bych souhlasila. V případě, že jde o vypuzení již mrtvého embya. Ale ta první část se mi tuze nelíbí (to s tím práškem na zničení výstelku)
tak to je zase „dobré“ v případě, kdy se už v ranném stádiu těhotenství zjistí, že plod stejně sám za nějakou dobu odumře z důvodu nějaké vady. Mám čekat, až to dítě samo umře? Když to může trvat několik dní? Plus dalších x dní/týdnů, než si s tím tělo samo poradí? Nezatracovala bych něco, co jsem sama nezažila a já tohle osobně zažila a věř/věřte, že za pilulku, která by urychlila celý ten proces a která by zkrátila mé čekání, bych dala poslední peníze. Všechno není tak černobílé! Ty pilulky se, pokud projdou registrací, nebudou používat plošně na zabíjení dětí. Žádnej doktor si to na triko nevezme. A pokud se o tom jen teoreticky uvažuje (že by bylo možné dojít k dr. pro „instantní potrat“), tak jsem samozřejmě proti, je to hnus největšího kalibru a to by mělo být zakázané.
V zahranici je to bezne pouzivana alternativa k miniinterupci, provadi se pod dohledem.
Souhlasit s potraty ale odsuzovat tabletu je lehce divne.
Ja bych na potrat nikdy nesla, ale pokud nekdo ma tu potrebu, ma mit i moznost volby ![]()
@Petulinaxx píše:Souhlasit s potraty ale odsuzovat tabletu je lehce divne.
souhlas