Trávení času s dětmi - nová kniha a pohled na dnešní dobu

3241
10.3.13 03:56

Traveni casu s detmi - nova kniha a pohled na dnesni dobu

Mile maminky i tatinkove. Zajimal by me vas nazor na dnesni dobu a vychovu deti. V poslední dobe se zacinam „ztracet“. Kdyz tak koukam na maminky kolem sebe mam pocit, ze vidim vystresovane, pretvarujici se lidicky s kozenym nucenym usmevem na rtech. Vetsina maminek resi jak dat diteti co nejlepsi stravu, bez ecek a hlavne bio. Jak ho nechat ockovat na banalni nemoce, kktere jsme vsichni prezily a nebo naopak nenaockovat vubec. Denne jsou narvane koutky, kde maminky popijeji kaficko a deti si jdou po „svych“. Deti krasne oblecene, ale brecici protoze nemuzou na pisek. 4leta prtata prelepena na mobilu, tabletu pc. Pohadky, kde je boj, zlo, postavicky jak z hororu. V lepsim pripade s doporucenim aby si sipkova ruzenka dala espresso. Male deti na plavani, cviceni s detmi ap. Jsem nejaka zpomalena, opozdena a nebo nejsem jedina komu to prijde divny? Maminky „delaji vse nej“ pro dite, jsou unavene, deti tez, stastne zazitky, ktere by si pamatovaly cely zivot (tak jako my) zadne. Rodina uz zacina byt jen termin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18305
10.3.13 03:59

@annamat9 Nemáš jen pocit, toto je skutečně k vidění, ale nemyslím, že jde o sto procent populace. Prostě někdo se nechá dobou tvarovat, někdo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
10.3.13 04:03

A mimochodem, zlo v pohádkách a v povinné školní četbě bylo vždycky. Ona ta Šípková Růženka - anebo Kytice od K. J.Erbena - je taky pěkný horror… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
adam755
10.3.13 04:07

@annamat9 přesně tak, zdravý rozum se ztratil bůhvíkam. Stejně tak i výchova. Dítě si přece samo řekne, co potřebuje, že…
Já jsem staromódní matka, budu s dětma chodit na písek a bobovat a mateřská centra z duše nesnáším.

• Citovat
  • Upravit
adam755
10.3.13 04:12

@Jura007 ale tak to má být. Princ se vydá na svou životní cestu, zvládne všechny nástrahy a čarodějnice a nakonec zvítězí. Děti uvažují schématicky, zlo v pohádkách musí být opravdu zlo. Nic relativního. Jinak z toho budou zmatený. A dobro samozřejmě vždycky vyhraje :-) ( Kytice od Erbena nejsou pohádky)

• Citovat
  • Upravit
1619
10.3.13 04:27

Mám taky ten pocit, že kdybych ještě teď měla miminko(mám už děti velké)tak budu divná. Mám ráda děti v dupačkách a pletených svetříčcích ne v kalhotech a buničkách. Příjde mi zbytečné mít všechny ty vymoženosti co dneska jsou. Jedinou vymoženost, kterou oceňuji jsou jednorázové pleny jako maminka dvojčat ke kterým rok a půl na to přibyl bráška. A to jsou i maminky, které jednorázovky nepoužívají a mají i ta dvojčata a ty mají můj obdiv.
Chce to prostě klid a pohodu to je to hlavní co dětičky potřebují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
10.3.13 04:32

Me nevadi zlo v pohadkach, vadi mi kreslene prisery s hranatym oblicejem. Nebo treba vecernicky, ktere nemaji obsah ani dej. A espresso v pohadce… Me by zajimalo, cim je to zpusobene. Jestli je to tim, ze „to delaj vsichni“, uspechanou dobou, zmenou priorit a nebo nedostkem informaci, financi (tajne doufam)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
10.3.13 04:34

Me nevadi zlo v pohadkach, vadi mi kreslene prisery s hranatym oblicejem. Nebo treba vecernicky, ktere nemaji obsah ani dej. A espresso v pohadce… Me by zajimalo, cim je to zpusobene. Jestli je to tim, ze „to delaj vsichni“, uspechanou dobou, zmenou priorit a nebo nedostkem informaci, financi (tajne doufam)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
10.3.13 04:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
10.3.13 04:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1619
10.3.13 04:46

Myslím si, že je to dobou. Všechno je moc uspěchané mě nejvíc vadí dětské seriály. Kde sotva dvanáctiletí řeší takové věci jako s kým a kde apod. Až moc chtějí být všichni in a modní, že se jenom honí jen aby byly v kurzu. Děti se snaží být rychle dospělí a dospělí zas nechtějí stárnout. Vždyť babičky už se dneska těžko poznávají jak se snaží aby nebylo poznat kolik jim je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
10.3.13 05:15

Problem je v tom, ze ty deti (pubertaci) za to nemuzou. Nicmene ve chvily kdy prerostou rodicum prez hlavu si to rodice nepripusti. aby deti nechtely byt in, kdyz denne chodi–koukaji ci poslouchaji hovory maminek o tehle a tamte znacce, o nove hracce, ktera je strasne draha a za dva dny ji ma doma. dospely si mysli, ze deti neslysi, nerozumi, ale oni moc dobre rozumi. a jaky pak maji mit postoj k zivotu, penezum. dnesni holky neumi varit, nemaji financni moralku, nechteji pracovat. takova je dnesni generace stredoskolaku, kteri zily jeste v jakstaks „Normalni“ dobe. Ja se desim co vyroste z dnesnich deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
10.3.13 05:33

Samozrejme i ja se bavim s kamaradkama o obleceni, hrackach (dokonce jsem na to pomerne ujeta) ale v klidu, doma nebo u kamosky, na hristi. proste v prostredi, kde to znaji a maji moznost a pomucky pro hru. deti si hraji a my mame klid na „drby“. v koutku jsem nikdy nebyla (jen v restauraci) ale nedovedu si to predstavit. tam preci musi byt desny chaoz. ja mam deti tri a obcas mam co delat, abych je ukocirovala. kdyz si predstavim, jak se deti hadaji o hracky, jak musi byt v nepohode. Kdyz uz hracku ukoristi, nehraji si, pac maji strach, ze o ni pRijdou, coz prijdou, nakonec teda opet zklamani, smutek, prohra boj. dokola dokola. Doma sourozencum to vysvetlite, ale domahat se „spravedlnosti“ mezi 30detma a 20maminama. Co mam zkusenosti z hrist, dost casto maminku ani nezjistim. To je to bavi? Jako ja ze Sebe nedelam matku terezu, paradoxne tyhle matky jsou zodpovednejsi, pro dite vse, v ocich vetsiny ctnost materstvi. kam zmizel selsky rozum?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
10.3.13 05:54

Me by nikdo dokonalou matkou nenazval. mlada, rozvedena, tri deti, kourim, mam dost zajmu bez deti. na hriste chodime v odrbanych teplakach a doma jsou tuplem jak cunatka, kdyz jim na body ukapne jidlo tak to jen setru a konec, vecer to stejne davam prat.maji i veci na paradu ale stejne je nekdo spinavej, neucesanej (Z Nejakyho zahadnyho duvodu ja :-) ) doma vecne bordel protoze radeji pujdu delat neco uzitecnyho (s detmi nebo pro sebe) nez se mordovat 15min s nadobim, nebo zametanim. Jak se rika bordel v byte stastne dite. Rozdil je v tom, ze ja pouzivam obyc. Selskej rozum. Deti maji rad a pravidla. Ji ve stejny Cas, chodi spat kazdy den stejne. Obcas je placnu po ruce. Vi co smi a co ne. Starsi(6)je schopna mi pomoct, pockat si na veci. Dvojky (2r) se zastavi u silnice kdyz reknu, vrati si hracky, chapou ne a vetsinou ho i respektujou (Nekdy si hlavu stavi, zkousi, doma vysvetlim, venku reknu ne a kdyz spusti tak je ignoruju, popr. placnu) klid je max do 5ti min

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
10.3.13 06:21

Abych se vratila k uvodu a podstate diskuse. kazdy mame svuj zivot a pravo ci lip receno povinnost ho zit podle SVEHO nejlepsiho vedomi. me zajima hlavne z jakeho duvodu se to deje. Proc se schazeji v koutcich-kvuli kafi, spoleceneskemu postaveni(Byt tam viden),kvuli uniku ze vsednosti dne? proc se neschazi doma? Maji tam neporadek? Protivnyho chlapa? Stydi se za vybaveni, byt? Nebo jen nechteji byt v roli hostitelky? Proc chodi s dvouletakama na krouzky, pak se stresuji, aby neco nechytli, aby prisly vcas aby se dite neumazalo ap. Proc radeji nejsou doma a nedaj diteti pastelky, barvy at se patla. Nebo nelitaj venku, tak jako my. To by preci ty deti Delaly radeji snad ne..? Ja jako dite teda jo. Proc uz se jen malokde mluvi, spolecne ji, blbne. Nebavi to ty lidi? nechteji to? neprijde jim to dulezity? nebo nemaji prostredky? finance? kdyz uz jdou neco vymyslet ztrati se na netu, kdyz uz daji info dohromady tak nemaj energii, nebo musi jit neco delat(Muj pripad v zacatcich) opravdu mi me zajimalo jak to je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová