Trávení času s dětmi - nová kniha a pohled na dnešní dobu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
365
11.3.13 08:12
@annamat9 píše:
Nefunguji mi citace tak doufam, ze zadne z vas nezkomolim prezdivku. Nejdou ani smajlici, nektere veci byly psany s nadsazkou, neco byl vtip, to by clovek nerekl jak smajlici ovlivnuji zabarveni textu.ADLELAID psala jsem, ze nejsem spravna osoba pro posouzeni vyznamu knizky. ohledne vynatku o matkach z mc, zapomela jsi zkopirovat dodatek v zavorce. Psala jsem, ze i toto nekdo tvrdi. Bohuzel prekroutit se toho da spoustu. K holkam a vareni, jak tu take nekdo psal, jde o ten cas, ktery matka ztravi v kuchyni s dcerou. Nejde o to, ze neumi varit, uklizet, ale tu pricinu-matky to dnes delaji stale mene. A vychovne praktiky se hodne prenasi, takze je pravdepodobne, ze ty to taky nedelas atak dale. Pritom se takhle utuze vztah, povida se, buduje se duvera. Je to skoda. Na blog nemam opravdu cas a hlavne je to stejna situace, proc jsem si vse zacala psat. Moc stran, zbytecnyho casu zabityho hledanim. No a poznamka o schovce a modeline je dost pod pas. Nikomu nic nenutim, jen jsem chtela diskutovat a rozsirit si obzor

Ahoj!
Já se ti chci určitě omluvit za to, že můj příspěvek nebyl celý jenom pro tebe. Já většinou do lifestylových diskusí nepřispívám, právě kvůli tomu, že co člověk, to názor. Ale často si je pročítám a zůstávají ve mně takové křivdy, které jsem tady asi měla potřebu vyventilovat. Ale tvůj úvodní příspěvek byl opravdu takové vzdychání nad tím, jak jsou všechny matky na prd… Vlastně jsi docela stručně shrnula přesně to, co mě většinou zvedá ze židle :) Po dočtení diskuse chápu, že jsi to asi tak nemyslela, nicméně urvaná a s křečovitým úsměvem mi teď přijdeš spíš ty - a to prosím bez jakékoli urážky.
S modelínou a schovkou to nebyla podpásovka, to jsem myslela tak, že i taková fantazií nepoznamenaná osoba jako já, na to přišla sama. 8) Ale jádro pudla bylo v tom, že co Tobě přijde jako super výcuc nenáročných a zábavných aktivit, by třeba ostatní nemuselo bavit a mohli by mít pocit, že si zase koupili knihu, ze které je použitelné jen 10%.

Podpásovka od Tebe byl výkřik o napodobování výchovy. Zrovna od Tebe! To bych nečekala. Věř, že i já jsem měla náročné dětství. Každý inteligentní člověk je schopný vyselektovat dobré a špatné prvky výchovy z domova a s tím se snaží pracovat. (Ty přece taky!) A někdy se to nepovede na sto procent. Bohužel už taky používám hlášku: Já ti to říkala! - ale to mi přijde spíš úsměvné. Taky přece nevychovávám děti sama, mám i manžela, který doma měl zase jiný způsob výchovy, takže celkem logicky ani není možnost kopírovat jen jeden model. :nevim:
Ohledně té kuchyně. Mám dva syny a věřím, že do světa je vyšlu se slušným kuchařským základem, jsem si jistá, že zvládnou víc než párky a míchaná vajíčka. A to hlavně proto, že o víkendu často a rád vaří manžel. (A to on doma opravdu neviděl.) Ale starší syn od dvou let pozná veškerou zeleninu, ovoce, nádobí, pomáhá v kuchyni rád. Co s ním taky? Vařím teplé jídlo dvakrát denně. U této činnosti mi asistuje. Stejně jako u ostatních činností v domácnosti.

Ty jsi prosím tě měla možnost dělat nějaký sociologický výzkum? Opět tvůj povzdych: „to se dělá stále méně, je to škoda“ v souvislosti s vařením a povídáním v kuchyni… Řekni mi prosím tě, kdy si ty starší generace měly čas povídat u vaření, když matky dotáhly v pět odpoledne děti domů z jeslí a fofrem vytvářeli nějakou super výživnou véču, případně namazaly chleba? Neříkám, že to tak bylo všude, ale dnes, když jdou matky doma tři roky, mají mnohem víc času se dětem věnovat a jsou částí společnosti (zbytečně vzdychajícími lidmi) bičovány za to, když neplní výchovný plán na sto dvacet procent. :nevim:

Blbě se ti to tu zvrhlo, to jo. Ale mysleme na to, že si stále jen vyměňujeme názory - diskutujeme, že? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová