Kurz chůvy a poté práce v MŠ ?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
S kurzem jako takovým nemám osobní zkušenost, ale všechny chůvy u dcery ve školce tímhle prošly. Já sama jsem s chůvami absolvovala „kurz“ první pomoci.
Pokud máš tu možnost, udělala bych si oba, chůvu i asistenta.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Chuva je nepedagogicky pracovnik, AP pedagogicky. Jestli te ceka i kurz AP, rekla bych he chuva je zbytecna z me zkusenosti…AP ma i vetsi sanci se uplatnit, chuva je u mladsich deti, AP ve skolce muzes byt i v predskolni tride, dalsi jak jsem rekla chuva ma mnohem mene dnu dovolene nez AP, jelikoz je nepedagogicky pracovnik…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bublinek Tak ono bude záležet bohužel na financích. Jsem nyní na RD, takže mi v tomhle směru vypomůže manžel. Ta chůva je i se zkouškou kolem 15 000 kč a asistent 10 000 kč, tak uvidím. Bohužel nepočítám, že by mi UP něco přispěli, přeci jen manžel je od ráda do večera v práci, takže odpovědí by bylo, že peněz máme určitě dost… s něčím podobným jsem se již setkala. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanabenešová Dobrý den, tak já jsem se jen tak pro info šla zeptat na ÚP a pokud jste na mateřské, tak stejně nemáte nárok na příspěvek na kurz. Já od příštího měsíce budu dělat kurz pedagogického asistenta a platím si ho celý sama.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já zrovna včera koukala, že nabízí na VISKu v Praze kurz i se zkouškou za necelých 8.000. Já tam chodím do kurzu na Asistenta pedagoga a ten stál 7.500. Jsem na RD, takže si všechno platím sama, ale kdybych nebyla už v půlce kurzu na AP, tak bych o tomhle uvažovala. A nevím, jestli se to třeba nezmění, když ten kurz má podporu z Ministerstva školství. Třeba se ten, kdo bude mít tenhle kurz, bude brát taky jako pedagogický pracovník ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lifka Tak já s tím počítám, že si jej budu platit sama. Já od státu nikdy jakoukoliv „pomoc“ nedostala. Jinak tchyně si kurz AP dělala před deseti lety a proplácel jí to stát, ale myslím si, že tenkrát to byla asi novinka. Dělá ve spec.škole. Ona si také nenechala vysvětlit a nechápala proč to budu hradit ze svého. Měla jsem jí říct, že proto, aby premiér ČR, kterého volila, měl dost peněz na jiné lidi…
kteří se snaží se postarat o sebe a o rodinu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanabenešová zkusila bych se zeptat jestli není možnost příspěvku, však nikdo neví jak dlouho je manžel v práci. Co to s tím má co společného.
Za zeptání nic nedáš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanabenešová tvé uvažované je velice zvláštní a hlavne opravdu chybné zrovna včera jsem se na to byla ptát na UP , příjemnější paní už jsem dlouho nepotkala (to není ironie) vše vysvětlila a na rovinu mi řekla že šance je asi 50/50 ale pokud bude práce přislíbena je to téměř na 90%jiste že kurz proplati
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás ve školce potřebovali chůvu a jelikož paní, která by o místo měla zájem, neměla na chůvu kvalifikaci, tak ze šablon zřídili pozici školního asistenta. Ta paní má kurz asistenta pedagoga a pracuje tedy nyní u těch nejmenších dětí jako školní asistent a v podstatě dělá práci chůvy a pomáhá s dětmi, co je třeba. Za sebe bych si udělala kurz asistenta pedagoga a pokud bude k dispozici místo ve školce u těch nejmenších, tak záleží na řediteli, jak tuto pozici nazve. Pro školního asistenta platí kurz asistenta pedagoga a vůbec je s ním lepší uplatnění, můžeš následně pracovat ve škole u dětí s podpůrným opatřením. Já mám kurz chůvy i kurz asistenta pedagoga a chůvu jsem vlastně nikdy nedělala, nebyla příležitost. Zkoušela jsem nabízet hlídání dětí na ŽL, ale nebyl vůbec zájem. Prosím o anonym.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
U nás ve školce potřebovali chůvu a jelikož paní, která by o místo měla zájem, neměla na chůvu kvalifikaci, tak ze šablon zřídili pozici školního asistenta. Ta paní má kurz asistenta pedagoga a pracuje tedy nyní u těch nejmenších dětí jako školní asistent a v podstatě dělá práci chůvy a pomáhá s dětmi, co je třeba. Za sebe bych si udělala kurz asistenta pedagoga a pokud bude k dispozici místo ve školce u těch nejmenších, tak záleží na řediteli, jak tuto pozici nazve. Pro školního asistenta platí kurz asistenta pedagoga a vůbec je s ním lepší uplatnění, můžeš následně pracovat ve škole u dětí s podpůrným opatřením. Já mám kurz chůvy i kurz asistenta pedagoga a chůvu jsem vlastně nikdy nedělala, nebyla příležitost. Zkoušela jsem nabízet hlídání dětí na ŽL, ale nebyl vůbec zájem. Prosím o anonym.
Škoda, to já nyní hledám právě i chůvu, kvůli práci, ale v okolí je to bída a Praha, to je opravdu brutální a malej do jeslí ještě nemůže, kvůli nedostatečnému očkování. Tak uvidíme
Ten kurz, když to půjde, udělám si oba, bude záležet právě na penězích. Kurz chůvy nabízejí tady http://kurzy.domestica.cz/…vy/cenik.php
Asistent pedagoga, tam, kam jsem napsala, tak tam je to až na podzim za zhruba těch 10 000,–kč. Uvidíme jak bude, ale je pravdou, že ten AP má asi větší smysl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hele, to taky záleží na finančních a časových možnostech. Já si třeba myslím, že žádné vzdělání není k ničemu. Když budeš mít oba, to se ti taky neztratí. U nás nedávno hledali v soukromé školce pouze paní s kurzem chůva. Některé školky jedou třeba na projekty a podle projektu musí dosadit člověka s určitým kurzem. Já taky koukala na chůvu, ale já to nedám časově. Na podzim chci jít na AP a za dva měsíce mě čeká zas kurz v jiném směru. Takže je to na tobě. Osobně bych si udělala oba, obzvlášť, když chceš k malým dětem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U Domesticy jsem ho kdysi právě dělala, měli zdarma několik kurzů v Jižních Čechách hrazený z nějakých projektů EU. I když jsem kurz nikdy k práci nevyužila, tak musím uznat, že ho měli moc hezky udělaný, fakt se člověk dozvěděl spoustu zajímavých věcí, přednášeli nám odborníci z oboru - pedagogiku učitelka 1. stupně, psychologii psycholožka, právo právník, kurz první pomoci připravili záchranáři úplně věrohodně různě naaranžované situace… Na závěr zkoušky pomalu jako u maturity, dělaly se i psychotesty, který s námi pak psycholožka individuálně rozebrala. Kdo obstál u zkoušek i v psychotestech, mohl pracovat v Praze přes jejich agenturu jako chůva. Využili to myslím tehdy dvě paní, který tím vyřešili i svou osobní situaci a odešly z jihu do Prahy. Kurz u Domestici může jen a jen chválit a chválit. Už je to tedy 7 let, snad si pořád drží laťku.
- Citovat
- Upravit