Kvalita rádoby českých potravin

2507
4.6.12 14:53

Kvalita "českých" potravin

Mám dvouletého syna, který baští celkem všechno. Hodně si oblíbil sýry typu žervé, lučina apod., za to jsem byla donedávna ráda. Jenže nedávno jsem úplnou náhodou zjistila, že to, co považuju za český výrobek, je vyrobené v Polsku. To mi (hlavně po nedávných kauzách s polským jídlem) dost vadí. Např. sýr Gervais i Kiri jsou vyrobené v Polsku. Které potraviny kupujete svým dětem a jsou zaručeně české?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
50725
4.6.12 14:57

Třeba Lučina? To mě napadlo k tomu Gervais… Ale nemám ji doma, abych se mrkla, jenom žiju v této představě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2507
4.6.12 14:59

Lučina je česká jen v té nízké vaničce. V té vyšší je taky vyrobená v Polsku :twisted: Jak je to s tou balenou, to nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alli_li
4.6.12 15:01

Lucina je ze Slovenska, ale dcerce ji davam. Kazdopadne to chce kontrolovat - na kazdy potravine je takovy maly kolecko-ovalek a v nem je napsan vyrobce - CZ, SK, BE a tak dale a pod tim jsou nejaky cisla.. To si hlidat u vsech potravin

• Citovat
  • Upravit
50725
4.6.12 15:02

Aha, já kupuju tu nižší - kupuju to právě, že tam nejsou žádné gumy a není to našlehané nevím čím, což ta vyšší nesplňuje :lol:

Ještě jogurty mě napadají, máme rádi z Valmezu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
4.6.12 15:03

Já koukala včera na zprávy,a ovoce a zelina u cest,co prodávají jsou nadmíru kvalitnější než v obchodech.OT.

• Citovat
  • Upravit
15319
4.6.12 15:07
@TerezkaW píše:
Lučina je česká jen v té nízké vaničce. V té vyšší je taky vyrobená v Polsku :twisted: Jak je to s tou balenou, to nevím :nevim:

Mám doma tu větší vaničku a v oválku je CZ. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13766
4.6.12 15:10

Kupuju Lučinu rodinné balení (máme spotřebu a ty malé kelímky jsou tak k snídani, Kiri nekupuju, nedávám dítěti tavený sýr, na tom není nic dobrého) a nejsou v ní žádné hnusy ani našlehání (mléko, smetana, mlék. kultury, sůl) a je vyrobená v ČR…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
4.6.12 15:17

Já jsem to chápala tak, že tenhle typ krabiček je ČR, i rodinné balení a tenhle Polsko. Ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2976
4.6.12 15:23

Já kupuji Lučinu tu klasickou bez příchuti, zabalenou v papíru, nebo jak to mám říct. Doufám, že je to z česka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13766
4.6.12 15:28
@Angua píše:
Já jsem to chápala tak, že tenhle typ krabiček je ČR, i rodinné balení a tenhle Polsko. Ne?

Angu aha, tyhle já nekupuju, to jsou právě ty našlehaný ne? Navíc s těma příchutěma tak pak jsou ty éčka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.6.12 15:29

Tak jsem se šla taky mrknout, máme tu tu malou 62,5 g zabalenou v papíru a je vyrobena v Sedlčanech :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
4.6.12 15:30

Holky a otázka mimo.. Kupovaly byste po aféře Polsko- docela toho bylo hodně, ještě jejich umělé mléko pro kojence??
Moje kamarádka porodila a tchýně ji prý doveze zPolska a docela se jí to příčí, když i ve zmzlině třeba měli nějaké chemické hnusy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
177
4.6.12 15:30

Ano, nejlepší je klasická, balená v papíru, taky kupuji, je fakt že v poslední době kontroluji u jídla snad uplně všechno stačí se podívat na netu peklo na talíři, kde dělají rozbory potravin, to je fakt hnus co se tady vydává za potraviny :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2976
4.6.12 15:31

@Bublana Tak to jsem ráda, já jinou nekupuji. Ale všeobecně je to fakt bída s českými potravinami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí