Strava dítěte - nepochopení ostatních

5372
4.6.12 08:34

Strava dítěte - nepochopení ostatních

Ahoj holky, už jsem trochu ubitá z toho, s jakým nepochopením se neustále setkávám, jak musím několikrát týdně ze všech stran poslouchat dobře míněné rady, jak musím neustále dokola něco vysvětlovat.

Nejsem žádná praštěná bio-matka, ale jsem prostě ten typ, který přemýšlí o tom, co jí a co dává jíst svému dítěti. Čtu etikety, snažím se kupovat kvalitní potraviny, když to jde, tak české potraviny, zeleninu z trhu a tak. Považuju to za normální. Nicméně snad všichni v mém okolí se mi snaží neustále „radit“, že to dělám blbě a mám to dělat jinak. Že mám dceři (11 m) koupit pribiňáka, brumíka, kostíka a já nevím, co všechno ještě, že jí mám tu polívku osolit, aby jí víc šmakovala, že jí mám ten čaj osladit, aby ho pila… Prostě neustálý boj a já už z toho šílím. Mám cukrovku, takže pořád dokola vysvětluju, že vzhledem ke genetické výbavě prostě nechci do dcery cpát piškoty a brumíky, nehledě na to, že jaksi nejsem ani přesvědčená o tom, že je to pro dítě to nejlepší. Nenechám se prostě zmanipulovat reklamou, místo pribiňáka dám radši bílý jogurt, místo slazené instantní kaše udělám radši kaši sama doma, místo piškotu jí šoupnu kukuřičnou křupku.

Ale to neustálé vysvětlování… Holky, které přemýšlíte podobně o jídle, jak to snášíte? Já jsem hrozně hodná a nedokážu prostě říct „To je moje věc, co je vám do toho, cpěte si tím svoje děti a mně dejte svátek.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7631
4.6.12 08:38

Já jsem byla taky ta příšerná matka, která nedopřála v roce dětem štangli salámu :mrgreen: :mrgreen: :mavam: Chudáček synek nemohl jíst takové dobroty ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
4.6.12 08:39

fandim ti :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
4.6.12 08:39

Ahoj - jj znám a dost s tím také bojuju.Bojovala jsem.Dcerce jsou ted už dva roky,takže ty pribináky a brumíka má - ale stejně je to nezdravé.Jenže už je to slečna a halt jí to někdy někdo dal a od té doby peklo.
Jen dávej bílé jogurty - je to to nejlepší.
Kamarádka cpala 3měs. dítě knedlíkama a omáčkou a na mě koukala skrz prsty.

Třeba párky bych dcerce nedala!!!Min do 4let. :mavam: Takže bud v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stazinka09
4.6.12 08:43

já nevysvětlovala, neobhajovala. Proč bych to dělala? Vím proč, na základě jakých informací jsem se rozhodla, tak co.
„já to dělám takhle“, bylo dostačující. Oslazený čajíček a brumík pro dítě - to nejlepší, tak na to jsem odpovídala: „to je Tvůj názor, já ho nesdílím“ a jela jsem dál :lol:. Není moje práce někoho předělávat…

• Citovat
  • Upravit
244
4.6.12 08:43

@opinka Jsi skvělá, jen v tom pokračuj, děláš to pro své dítě a to je nejdůležitější. :potlesk: A nebud tak hodná, klidně to řekni i hůř, je to opravdu tvoje věc a ostatním je po tom h… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
4.6.12 08:45

Moje malá by už taky měla jíst knedlíky s omáčkou a lipánky:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
4.6.12 08:46

Asi mám štěstí na lidi kolem sebe, protože s tím jsem se nějak extra nesetkala… a třeba většina kamarádek, co spolu chodíme na srazy a výlety, jsou stejné jako já… čteme složení, nekupujeme sračky a výrobky z reklamy, snažíme se používat mozek už při nákupu surovin, prostě řekla bych, že děláme to samé jako ty… jen se stane, že se mě třeba děda občas zeptá, proč malé nedávám to nebo ono, že se to dřív dávalo - třeba ty pribináčky, tak jsem mu řekla, že prostě jsou moc tučné a dávají se až po roce, tak to vzal a neřekl nic… ale taky nechodím a nehlásám, že jedině to a to je správné, takže nevím, kdy jindy bych se měla s někým dohadovat, co dělám a jak to dělám… a s kamarádkama na to máme stejný názor, tak si spíš radíme, kde se dá co sehnat a kde jsme co koupily a podobně… moji máti jsem už naučila, že nemá holkám kupovat cucavý bonbony nebo nějaké ty rádobyčokolády, jak měla ve zvyku, ale že má raději koupit ovoce a zeleninu a kupodivu se to už opravdu naučila (zvlášť když Gabča odjakživa má ráda hlavně rajčata, papriky a mrkev a sladké jí nikdy nějak zvlášť nešlo)… ale fakt mi nějaké ty „nevyžádané rady“ téměř nikdo nedává…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
4.6.12 08:46
@opinka píše:
Ahoj holky, už jsem trochu ubitá z toho, s jakým nepochopením se neustále setkávám, jak musím několikrát týdně ze všech stran poslouchat dobře míněné rady, jak musím neustále dokola něco vysvětlovat.

Nejsem žádná praštěná bio-matka, ale jsem prostě ten typ, který přemýšlí o tom, co jí a co dává jíst svému dítěti. Čtu etikety, snažím se kupovat kvalitní potraviny, když to jde, tak české potraviny, zeleninu z trhu a tak. Považuju to za normální. Nicméně snad všichni v mém okolí se mi snaží neustále „radit“, že to dělám blbě a mám to dělat jinak. Že mám dceři (11 m) koupit pribiňáka, brumíka, kostíka a já nevím, co všechno ještě, že jí mám tu polívku osolit, aby jí víc šmakovala, že jí mám ten čaj osladit, aby ho pila… Prostě neustálý boj a já už z toho šílím. Mám cukrovku, takže pořád dokola vysvětluju, že vzhledem ke genetické výbavě prostě nechci do dcery cpát piškoty a brumíky, nehledě na to, že jaksi nejsem ani přesvědčená o tom, že je to pro dítě to nejlepší. Nenechám se prostě zmanipulovat reklamou, místo pribiňáka dám radši bílý jogurt, místo slazené instantní kaše udělám radši kaši sama doma, místo piškotu jí šoupnu kukuřičnou křupku.

Ale to neustálé vysvětlování… Holky, které přemýšlíte podobně o jídle, jak to snášíte? Já jsem hrozně hodná a nedokážu prostě říct „To je moje věc, co je vám do toho, cpěte si tím svoje děti a mně dejte svátek.“

A proč jim to tak nedokážeš říct? Když Ti do toho kecají, tak bych se chovala stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22048
4.6.12 08:47
@opinka píše:

Já u těchto diskusí vždycky nechápu jednu věc - od koho vlastně je to „neustálé otravování“? Komu jste proboha nuceny cokoli vysvětlovat? 8o

Já o stravě přemýšlím, i když teď už malinko míň, jak děti poodrostly… ale dříve hodně - a jediní, kdo se občas pozastavil, byli prarodiče. Jelikož s nimi nebydlíme, rady jsem si vyposlechla, odkývala a udělala si to po svém… Nějak jsem nikdy neměla důvod cítit se „ubitá“… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Renčí2

Tak se nauč to říkat :lol:

A hlavně doporučuju v tomto duchu si „vychovat“ i všechny blízké, kteří se budou o tvé dítě starat, babičky, dědečky, tetičky a tak. Moje tchýně se divila, že kinder mléčný řez nepovažuju za dobrou zdravou svačinu, tak jsem jí to musela vysvětlit. Od té doby se mě radši ptá zda mu tu kterou věc může dát k jídlu ;)

• Citovat
  • Upravit
26574

@opinka Tak nebuď hodná, pokud nechceš šílet, lepší radu nemám. Ti lidé tě okrádají o tvůj čas, když musíš poslouchat nesmyslené rady. Utnout v začátku a a ostře. :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5372
4.6.12 08:49

Holky, díky. Já ne že bych se „zbláznila“ až teď s dítětem, prostě i pro nás dospěláky jsem vždycky kupovala zdravé a kvalitní potraviny, ale u nás to nikdo jaksi neřešil. Až teď mají starost, aby to naše dítě přežilo, když nemá na sváču pribiňáka :mrgreen: .
Jinak já jsem vždycky byla štíhlá a všechny kámošky: „Ty se máš, to jsou geny.“ Jo, jsou to i geny, ale z větší míry taky ty kvalitní potraviny. A teď ty stejné kámošky s nadváhou mi neustále radí, jak mám dceru kvalitně :roll: vykrmit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5372
4.6.12 08:55
@BohunkaP píše:
Já u těchto diskusí vždycky nechápu jednu věc - od koho vlastně je to „neustálé otravování“? Komu jste proboha nuceny cokoli vysvětlovat? 8o

Bohunko, jsou to prostě lidi z mého nejbližšího okolí, příbuzní i kamarádky, lidi, na kterých mi záleží a mrzí mě, že mají pořád potřebu mi do toho kecat. Já je taky nepřesvědčuju, tak bych očekávala, že oni nebudou přesvědčovat mě. A ubíjí mě to, protože to je pořád dokola, no.
„Ty jí ještě nedáváš Brumíka? A prooooč? Ona by si ho už krásně držela a okusovala!“ :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2811
4.6.12 08:56

Cast moji rodiny hlavne babicka se taky ptala, proc detem nedal to a to, do roka nemeli Lipanka, piskot ochutnali od kamaradky.. jsou oba hubeni, hlavne holcicka, tak jim ted obcas tak jednou tydne dam misto bileho jogurtu Lipanka, ale spis maji ten s ovocem nebo presnidavkou, susenky davam, ale detske, nejradsi maji kukuricne chlebicky, krupky uz moc nechteji..jednou mesicne maji knedlik s omackou nebo spenatem, jinak maji hodne zeleniny, zdravych priloh a solim minimalne.. ochutnali uz cokoladu, jednou lizatko, jednou kousicek parku.. hodlam to vydrzet jeste dlouho..
Taky obcas slysim, ze maji jeste pliny a na spani dudlika.. taky to neresim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko