Průjem u 2týdenního miminka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Průjem u 2-týdeního miminka
Holky pomoc. Naše Dvoutýdení Elli má průjem a já nevím jak jí pomoct. Můžu jí dát třeba fenyklovej čaj když je od prvního týdne? Nebude to po něm ještě horší? Kojo nechce a i dost blinká. Teplotu nemá. K doktorce jdeme zítra do poradny tak jí to řeknu. Díky. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Jsi si jistá, že je to průjem? Novorozenci mají vpodstatě tekuté kakání zcela normálně… Určitě to může mít dost daleko do kašovité konzistence, může to být vyloženě „hustá voda“ a je to v normě. Často v té „vodě“ bývají kousky sražené bílkoviny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
zkus ještě počkat do zítřka,opravdu to může býtklasické dětské kakání,malá mimi takhle kadí,že to vypadá jako průje, a je to často.pokud nebude mít teplotu tak bych počkala a zítra se poradíš s doktrokou.nevím jak často ho kojíš,ale pokud blinká,tak má asi dost a už bych nekojila chvíli.pláče?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neboj, to nic nebude. Já bych asi ani průjem u tak malého dítěte nepoznala. Naše malá v té době kakala i 8× denně a bylo to samozřejmě řídké. Zkus se poradit s doktorkou kvůli tomu blinkání, jestli třeba nemá reflux, ale spíš se asi přejí a nemůže to zpracovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mikajelka píše:
Normálně mi srajdila po každém kojení ale teď je to fakt jiný než normoš. Proteklo to i dupkama a body. Normálně neblinká, jen když je přejezená tak se mi asi 3× za ty dva týdny poblila ale dneska blila hodinu a půl po jídle a né jednou. Teď spí tak počkám až se vzbudí na jídlo a uvidím. Nemůže to být nějaký následek toho, že jsme dneska byli poprvé na „velkém výletě“ autem? 0djeli jsme v deset a vrátili se až kolem osmé. Celkem dlouhá cesta, pořád schoulená ve vajíčku, vedro, chvilku byla puštěná i klima když nešlo mít pootevřený okno..
Možný je všechno
Pžehřátí je pro takhle malé mimino hodně nebezpečné
Každopádně bych ti opravdu nedoporučovala tak dlouhý pobyt ve vajíčku, ne kvůli břichu, ale obecně.
A to blinkání bylo obloukem nebo takové to klasické, že to jen vyteče?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mozna ot bude cesotu, je ot prece jen moc dlouhy na tak maly miminko, pozdeji v pohode lae ve 2 tydnech je to moc…kakani bych moc neresila malej mel skoro vodu co portejkala dupkama do doby nez zacal s prikrmama a nutrilonem..dokud byl kojenej fakt tuhos nikdy ![]()
jinak blinkal taky nekdy i hodinu po jidle, hlavne kdyz si pak hral treba na brisku neb ose nejak vrtel nebo ho nekdo zvedl atd…pokud je to ublinknuti a ne vylozene silny zvracnei tak to asi nic nebude
ale urcite hned rano k dr…
hlavne at hodne pije (mylism z prsa) pokud nechce tak bych dala vodu i do lahvicky nebo strikacky pres prst…nebo tvoje mliko odstrikany hlavne aby pila
drzim palce ale neboj nic to nebude
- načítám...
- Citovat
- Zmínit