Kvalitní kávovar - poraďte

1923
20.10.19 08:14

Kvalitní kávovar - poradte

Mile dámy, prosím o radu, jelikož se v kávě moc nevyznám. Rada bych manželovi koupila k Vánocům kavovar.Ma rad kvalitní dobrou kávu. Ale já nevím, dle čeho vybírat. Rada bych, aby kavu sám namlel, a nestal milion. Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20905
20.10.19 08:20

Pokud nebudete delat nic z mleke. Jsko cappuchino, latte apod. Tak staci obyc. Krups okolo 7tis., pokud chcete i s tim mlekem. Tak jsou dobre DeLonghi, ale to uz je min. 13 tis a vys.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
20.10.19 08:25

My máme od Sage Espressomachine - the barista express, cca 17tis, ale je fakt profi, celkově mi přijde že sage má super kávovary v různých cenových relacích

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
20.10.19 08:30

Pokud má rád kvalitní, šla bych do alternativy - aeropres, dripp, frenchpress, pokud chces jedniduche a rychlé, V60, pokud je hračička. K tomu mlýnek od Haria a předplatné kávy z La Boheme. Bude to luxusni balíček a za půlku ceny nějakého krámu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
447
20.10.19 08:32

Přesně tak, jestli chceš opravdu kvalitní kávovar tak stojí okolo 13000 kč. Máme Philips Saeco Incanto a je super. Káva je z toho výborná, našlehá mléko, dělá latté, capucino, espresso, espresso lungo a stál kolem 12000 kč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1804
20.10.19 08:47

Záleží zda chceš pakovou nebo automat. Páka umožňuje větší přizpůsobivost, ale pocitej s cenou 16tis plus, jinak nelze mluvit o kvalite

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
528
20.10.19 09:03

Zrovna jsme kupovali. Vybíráno na základě testů, recenzí a zkušeností známých kteří už kávovar mají. Vybrali jsme Siemens TE651209RW a po prvních dnech používání se zdá být výborný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16969
20.10.19 09:05
@janoma píše:
Mile dámy, prosím o radu, jelikož se v kávě moc nevyznám. Rada bych manželovi koupila k Vánocům kavovar.Ma rad kvalitní dobrou kávu. Ale já nevím, dle čeho vybírat. Rada bych, aby kavu sám namlel, a nestal milion. Dekuji

Ahoj,

taky mám doma milovníka kávy a určitě se vyvaruj kapslovým kávovarům. Super kávovary jsou automatické, kde budto máš nádobku na mléko (což je ale čištění navíc) a nebo dáš hrníček s mlékem a ten kávovar už mléko sám našlehá a pak teprve pouští kafe. Zrovna jeden takový mám v merku od Siemens :mrgreen:

Nicméně většina lidí má DeLonghi a musím uznat, že asi umí. Ale ono jde hodně i o to kafe, které tam dáš a pokud má v sobě zabudovaný i mlýnek (což je prostě super), tak na jakou jemnost to dokáže pomlýt. Už jsem měla i kafe, kde to namletí bylo špatné a plavaly kusy na povrchu :? a to uplně sebere tu radost z kávy :lol:

Jinak holky děkuji za tuto diskuzi, protože chci taky kávovar koupit na Vánoce (ted nám odešel na jaře a muž už investovat nechtěl) a někdy si říkám, zda to není rozežranost kávovar nad 10tis :mrgreen: a trošku jsem se styděla, ale jak vidím, tak to asi až taková rozmařilost nebude :oops: ne? No nějak si to omluvit musím :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16969
20.10.19 09:07

Jinak tedy my jsme měli Bosch zabudovaný v lince a nevím no, nějak to kafe nebylo ono. Ted chci na linku, kde je i mlýnek a bude to automatika, aby si i mléko našlehal. Zároven už chci i kávovar, kde se dá udělat vícero druhů kávy a kde je i pouze funkce šlehání mléka - na kakao pro děti :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
528
20.10.19 09:15

@chs.jasmin Přesně jak píšeš. Na tu nádobu na mléko nás právě upozornila kamarádka co má automatiku už delší dobu. By mně zajímalo jestli ten Siemens co máš v merku není právě ten samý co jsme právě koupili (viz příspěvek nad tebou) :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1923
20.10.19 09:15

@astoret dekuji. Podívám se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1923
20.10.19 09:16

@Ba-stet super tip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
20.10.19 09:17

Mám DeLonghi za 30k a pos.ral se po třech letech… :cert: Musím s ním do servisu, ale popravdě bych ho nejradši vyhodila oknem :roll: Jinak kávu dělá vynikající, má různé možnosti, kávu objednávám na cerstvakava.cz, tam mají dobrý výběr a kafe vynikající.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
20.10.19 09:19

@chs.jasmin rozežranost to není, proč? Někdo prohulí, prochlastá daleko víc ;) Člověk si musí dělat radost a když na to jsou peníze, tak proč ne :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
447
20.10.19 09:30

@neila Přesně. Není nad to si dát po ránu čerstvou kávu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie