Poradna duly
Jana Čurdová
Jo a na váhu radši nelezu. Ale já to těžko spočítám. Přes jaro a léto jsem zhubla asi 10kg a pak se nevážila a ani u dr. Takže teď mám za poslední 2 vážení asi o 1-2kg víc. Ale nevím, na jakém čísle to přibírání začalo. Já se nevážím, když necvičím. Je to takový můj mindrák odjakživa.
Ono je to lepší, se nevážit, hlavně, jak se člověl cítí.. Já jsem a byla vždy hubeňour, ale i tak se moc nevážim. Ale takové 2 kila jsem už přibrala ![]()
Perulko, prvorodička určitě sama nejsi
Náš prďolka měl ve 12. tt 6cm, měřeno od zátylku k prdelce. Jinak by to bylo víc. A s tím strachováním, myslí že to nás nepřejde už nikdy, i po porodu se o ty drobečky budeme pořád bát. Mě už to začíná lézt na mozek, četla jsem tu v diskuzích kolik holek mělo zamlklé těhotenství a že to na sobě vůbec nepoznaly, jen bříško jim nerostlo a nic jim nebylo. Tak mám trošku strach a doba do dalšího UZ mi připadá nekonečná. No nevím. Snad kdyby aspoň to bříško už na mě bylo vidět.
Amazonko, to je právě nevýhoda internetu. Jak sladká je nevědomost:-(
Já naštěstí nemám na strachy čas. Vítek mi ho zabere maximálně, že téměř
Vůbec o těhotenství nepřemýšlím. No a Vítek vyšel na 1. pokus, teď to vyšlo na 3.tí pokus. V rodině nikdy nikdo žádné problémy neměl. Tak se nějak skoro vůbec nestrachuju.
Spíš se strachuju toho, jak na to těhotenství nemyslím. Jestli je to normální.
Ale mě teda dostává, jak někdo přijde o miminko ve vysokém stupni těhotenství. Tak už má doma vše připraveno, čeká na porod a pár dní před porodem bum a nic. Tak tohle děsí mě.
To máš Ali pravdu. Určitě mi bylo líp když jsem netušila co se všechno může stát. Teda tušila, jsem zdravotní sestra,tak už jsem toho videla dost. Je to hrůza a člověk s tím nic nezmůže. No ode dneška si zakážu o tom číst a přemýšlet nad tím. Co se má stát, stane se.
Na miminko se moc těším, ale někdy si tak nějak musím připomenout že jsem vůbec těhotná:) Když to moc přeháním s prací nebo dlouho sedím a tlačím si břicho, tak už mi asi mimo dává najevo,že bych se měla hodit do klidu a odpočívat a buď me začnou bolet záda nebo se tak nějak necítím. Mám asi zbytečně strach.
Ahojky, ještě jsem v práci, ale za chvíli mizím. Pan doktor mi dělal ultrazvuk přes bříško a termín porodu se mi posunul na 29. května.. takže jsem dnes 11+4 tt .. Mimísek měří 4,5 cm.. teda aspoň myslím.. ![]()
10. 12. jdu na odběry krve a 19. 12. na kontrolu.. ![]()
Amazonko, to je určitě i tím, že jsi zdravotní sestra. Já jsem fyzioterapeut. Poslední dobou spíš dětský a čeho všeho já se u narozených dětí hrozím:-(
Eviško- to je super, že už máš ko za sebou a že je vše dobré. A fotečku máš?
Jinak my už máme doma Berču. Je chudák celá vyjevená, že jí tu naši nechali. Jsem zvědavá na večer.
Ahoj holky,
Eviško, super, všechno je v pořádku a mimi krásně roste ![]()
Mě dneska šíleně bolí břicho, tak nevím nevím
Asi jak to tam všechno roste atd.....
jinak tady je zase ošklivo, prší a prší. To je počasí na prd. Ten sníh vám opravdu moooooc závidím!
Morgi, pěkně odpočívej.. ono to přejde!
Tady je ta fotečka.. je i v galerii (omlouvám se za kvalitu, je to focený, nemám to kde nascanovat: 
Tak to je super Eviško, vše je v pořádku, teď už můžeš být v klidu. Fotečka je hezká. A co mimi? Hýbalo se?
![]()
Morgi, mimísek je pěknej lenoch.. asi si řekl, že se před náma nebude předvádět.. tak se hýbal jen tak aby se neřeklo.. ![]()
Eviško, fotečka je krásná. Holt se mimču trefujete do odpočinku:-)
Ahoj holky,
tak zas po pár dnech zdravím z bohužel nezasněžených Budějovic.
Já sníh miluju a těšim se na Agi, jak bude koukat na tu nadílku, která se zatím nekonala. Malinko nasněžilo v noci na neděli, ale do oběda to bylo pryč. Tak to tu máma ale pořád. Všude jsou kalamity, a tady je akorát bláto. Tím nechci přivolávat nic špatnýho, ale trochu toho sněhu by nám Martin taky nadělit mohl.
Evi, gratulace k prohlídce. Naše mimi mělo v 11+2 4 cm. Zdá se mi trochu menší, ale snad je to v pořádku. Agi měla v 11+6 4,6 cm. My jdem na kontrolu ve středu a taky se dozvím výsledky triple testu, tak jsem jak na trní. Snad to bude ok, taky si řeknu o fotečku, jestli mi jí dr. dá. Minule s Agi jsem si jí musela zaplatit. Stála Kč 200,–-. Ale i to bych dala. Ale teď se to v ordinaci změnilo, tak snad.....no uvidíme.
Perulko, ten krb a zasněženo za oknem, to je fakt idylka
I když je fakt, že předloni, to se narodila v lednu Agátka, to byly ty hrozný mrazy, takže jsme vůbec nemohli chodit ven. Tak to taky bylo blbý. ![]()
Morgi, to víš, máš tam 2 špuntíky, tak to u tebe bude všechno dvojnásobný. Počkej, až začnou kopat.
Mimochodem, už některá cítíte nějaký pohyby? Já už tak 2 týdny, jakoby mi tam vždycky proplula rybička a stupňuje se to. Motýlí křídla tomu říkám.
Někdo se nás dožaduje na skypu, tak musím končit, bude se drbat s Anglií a Kanadou.
Zatim pa, mějte se!
Andrea
KO: 14.11.
Agi já měla za Vítka pohyby od 16tého týdne. A i se dřív narodil. Ono se snad i podle pohybů určuje, kdy se dítě narodí. Druhorodička je může cítit dřív.
Tak gratuluju, hned člověk aspoň něco cítí, co mu připomíná, že je těhu, že:-) ?
Evi gratuluju, člověk se po kontrole vždycky tak nějak uklidní, co?
Já jdu zase zítra, chodím každé úterý po těch počátečních problémech. Dostávám jakési injekce na podporu - ani nevím, co to je. Asi proto, že mi jedno miminko umřelo, tak aby se to druhé udrželo. Každé pondělí jsem nervózní a pokud mi neudělá doktorka ultrazvuk, tak budu stejně nervózní pořád. Bojim bojim.