Poradna duly
Jana Čurdová
Víte na co se hrozně těším?? Na ten NT screening, prej je to na tom ULT hrozně hezky všechno vidět a kamarádce už tam řekli pohlaví. Manžel je bohužel v tý době kdy tam jdu v práci a dovču mu nedají, ale tak tam beru mamču. Ať si to užije, chudák ani neví jak takovej ultrazvuk vypadá, když měla nás tak nic takovýho neměli. Říkala že se hrozně těší. Když jsem čekala Adámka tak jsem ani nevěděla že něco takovýho je. Ještě že mi ty triple testy tenkrát vyšli ok a já nemusela na amnio. Moje kamarádka, známe se už od dětství a máme kluky 3 týdny od sebe chudák musela na amnio, byla z toho čekání na tý výsledky úplně mimo, ale naštěstí bylo vše ok a mají krásnýho zdravýho kluka jménem Samuel. Ty triply jsou totiž hrozně často falešně pozitivní, tak nechápu že to nenahradí tím NT a bylo by.
Ježíš holky, já se ted poblila jak amina…fuj, to bylo snad vše za celej týden - dokonce mi z toho praskla žilka v oku
![]()
Včera mi říkala mamka, že u ní byla zákaznice v 7.měsíci a stále ještě blije a bývá ji zle a prej jediný co ji pomůže je hned po ránu zmrzlina…to bych za chvíli vypadala ![]()
Na druhou stranu moje kamarádka neměla vůůbec žádné příznaky a teď má krásné zdravé mimčo, takže klííd, to bude OK ![]()
jojo ta zmrzlina na mě funguje stejně…
jo a ještě něco nemusí to být zmrzlina, stačí něco hodně vychlazenýho, třeba ovoce, jablko z lednice…nebo rajče mi dělalao dobře u Adámka. Nebo jsem si nechala zmrazit ovocnou štávu jako kostky ledu a pak to cucala. Prostě studený dělá dobře na podrážděnej žaludek.
Myslím si, že ten NT screening se začal nějak masivněji dělat až poslední rok - dva. Švagrová na něm před dvěma lety vůbec nebyla, ani se o něm nevědělo. Je ale pravda, že má jiného Dr. Moje Dr na něj posílá automaticky všechny, co k ní chodí. Zachycuje přesněji určité parametry (holky už o tom dřív psaly), a hlavně nemá tak takové množství falešně pozitivních výsledků a tudíž i méně následných invazivních vyšetření.
Ve Zlíně se ten screening jmenuje OSCAR.
Sluni, na kontrolu jdu právě až 22.10
A neviděl jsem ještě nic kromě malé tečky jak špendlíková hlavička
Doktor to má u nás natřískané, tak si dává na čas
Teda to ti fakt nezávidím že jdeš na tu kontrolu až za tak dlouho. Moje doktorka naštěstí objednává těhule minimálně každý měsíc, někdy i dřív. A navíc když jsem měla tenhle stav, že jsem nemohla vydržet do další kontroly abych viděla srdíčko tak jsem zrovna začala špinit, takže jsem tam mazala hned a ona mi ten ultrazvuk udělala a ještě mě pochválila že jsem hned přišla. Je tedy faktem, že to špinění bylo fakt jenom malinko, až jsem si skoro připadala že jako plaším zbytečně, no ale lepší tam jít zbytečně než pozdě.
Marcis a to ti jeste ja zavidim, ze jdes na kontrolu uz 22. … pac ja jdu az 3.11. ![]()
vím,že to čekání je hrozné, mi to povídej, 6 týdnů, už mi z toho hrabalo, sice jsem v 5+6 viděla srdíčko, což mě uklidnilo a miminko bylo v děloze, jenže 6 týdnů je tak hrozná doba a když jsem přišla na vyšetření a doktor odpoordinaci zrušil ,tak jsem byla na vybulení … domluvila jsem si právě tu kontrolu přes kamarádku, doktorka byla super a jak jsem mimi viděla, strašně jsem se z toho třásla a byla šťastná, vím,že nemáme vyhráno, ale povzbudilo mě to do dalšího čekání …
pokud budeš pořád psychcicky špatná, tak si zajdi na UTZ do nemocnice, řekni,že trpíš depresemi, že máš strach jestli bude vše ok a měli by tě vyšetřit, krvácení bych si určitě nevymýšlela, aby tě něčím nenaládovali … nejlepší by bylo přes někoho známého …
Marcis - já myslela, že jsdeš k doktorovi dnes? Nějakjsem si to popletla
Hele to o těch příznacích jsem psala já, protože je to většinou pravda, ale nechtěla jsem tě nějak stresovat. Četla jsem si tě teď zpětně, abych oběktivně posoudila co jsi psala a přijde mi, že celkově jsi na tom z nevolnostmi a příznaky dobře, není ti nijak zvlášť blbě atd. Takže máš prostě štěstí a lehčí průběh těhu. Já myslela v poindělí, že chcípnu a dneska? Dneska je mi dobře! nTakže není pravidlo, že blbě a čůrání a pálení žáhy a prsa… musí být každý den. Já to vidím podle sebe, taky to mám na střídačku. A představ si moje kámoška ta necítila vůbe, vůbec ale vůbec nic neobvyklýho… z toho byla až otrávená, že se ani necítí těhotná, že si to ani neužívá. Teď je v krásném pátém měsíci, má pupík a celý svět to že je těhotnávidí… může být pyšná. V kolikátém jsi tt?
mě si právě doktor pozval na kontrolu až šest týdnů od začátku poslední menstruace, protože sestra říkala,že aspoň bude šance,že uvidíme už srdíčko a bylo tam …
strašně jsem si po tom ulevila …
To nebyl návod na vymýšlení si
)) jen jsem psala že se mi tímhle to čekání zkrátilo. A i kdyby jsi si tohle vymyslela a šla k doktorce tak se neboj ničím tě cpát nebudou, maximálně ti napíší ascorutin, což je vitamín, který pomáhá proti krvácení a duphostan nebo Utrouš, což je hormon žlutého tělíska, který ti pomůže k udržení a zdárnému vývoji mimi. Věř že bych si to špinění radši ušetřila abyla v klidu že mi nic není.
petru, já jsem na tebe vůbec nenarážela, než jsem se vymáčkla a odeslala příspěvek, tak jsi tam byla už ty se svou zkušeností, já chtěla jen Marcis poradit,aby ji vyšetřili v nemocnici, když má takové strachy …
s tím krvácením bych taky hned valila k doktorovi ) jako minule, kdy se to nepodařilo
) Takže to s tebou souhlasím, není rozumné čekat, a co se týče tvé doktorky, tak je správná, správný přístup, takový by měl být všude …
Já to taky nebrala nějak špatně…jen aby to nevypadalo že tady někoho navádím k nepravostem…hihi.....
Ahoj, zase jen tak nakukuju tady to teda jede ![]()
Všem moc gratuluji k úspěšným KO ![]()
Renet1 byla jsem v březňátkách 2007, ale pak jsme emigrovaly k sousedům na BC ![]()
Já jsem mezi šestým a sedmým týdnem a doktor říkal, že nejlepší bude když přijdu až po osmém týdnu.
Jo, mám zatím celkově klidný průběh, nezvarcím! Ale nevím, od včera je to divný, jiný. Asi jsem fakt jen plašmuška. Uvidíme. Pokud začnu špinit nebo něco, běžím hned k doktorovi!