Poradna duly
Jana Čurdová
Tak jsem vam chtela napsat jak jsem vytocena, pac minuly tyden to byl velky vypadek elektriny a ted nam tu jeste pro jistotu netece voda… a uz je to na seznam.cz … no jako opravdu husty… chce se mi bulet … ![]()
holky to je mazec Vás dočítat samozdřejmě jsem nedočetla celé…ty nákupy jak jste psali to je super.. já jsem na vše pro mimi tak trošku ulítlá. máme už asi 6 krabic oblečení vše jsem pokoupila během 4 let co jsem si snila o miminku. máme i kočár který jsem prostě chtěla jako svatební dar a hotovo
takže máme JANÉ slalom…můj milovaný
co se týče vaničky tu nechci, chci kýblík a kdyby mi koupání v něm nevyhovovalo nebráním se koupat ve velké vaně jako to dělají moje kamarádky co mají čerstvé mimísky… monitor dechu určo určitě chci…
postýlka to je kapitola… je důležitá jasnařka matrace..ale postýlka by dle mého měla něco vydržet a né např IKEÁCKÁ kdy se o ní tatínek opře a hned něco prskne loupne… dá se koupit obyč za 3-4000kč z masivu nosnost 200kg což já bych zrovna brala pak se oddělají boční týý henty nooo šprušle či jak se tomu říká a je z toho postel pro prcka v klidu do 4 let a může se na ni po:,–(it tatínek když čte pohádku atd… příjde mi to fajn… co určitě bych chtěla tak takové to lehátko od FISHER PRICE
já jsem maniak holky na nákupy… to je děs… kupuju ale hlavně po sekáčích mám už vytipované..řív jsem vlastnila internetový obchod s věcičkama pro mimi a ponikala jsem tak jsem toho nazbírala hromadu ![]()
já nevím kdo z Vás prodává na MMB?? příjde mi to super děti odrostou šupne se to na net prodá a koupí jiné… prodávám hodně i po sobě věci na mimáči… to zas povídám moc … ![]()
ahoj, zdravim vsechny…kdo to ma po vas docitat?
to je horsi nez roman na pokracovani v rocence…
ted uz nevim nac jsem chtela reagovat, tak vse pomicham do kupy…
ja se zrovna nazrala, ja mam ted chute jen na maso a hlavne kureci, takze na obed v praci kure a ted jsem zdlabla kureci polivku-asi 1,5 l …a jsem silene prezrana… vcera v noci jsem nemohla spat, jak me probudila silena bolest bricha, tak nevim co to bylo, ale bojim se…je fakt, ze jsem vecer s chuti snedla uzeneho lososa a dnes mi nekdo rikal, ze by se v tehu.nemel…tak nevim, mate nektera zkusenost?
Jinak v praci manzel rozkecal, ze jsem tehu a s kazdym resi moje problemy, tak chlapi malem chteli si jit doslapnout na moji manazerku… tak uvidime jak to vse dopadne…
a jeste k tomu pomeru Morava : Cechy- to jako ja jsem ta dvojtecka, ci co?
tim, ze jsem v UK jste pro me nevytvorili kolonku…ale jinak se hlasim k Moravakum ![]()
preji vsem hezky vecer, diky za tipy na cokoliv co uvadite/ at jsou to nuzticky na nehty ci clanky o MD/ a zase priste…je mi s vami dobre a doufam, ze vydrzim az do toho kvetna ![]()
šmarjááá, tady než se člověk dostane ke slovu to trvá! Vždycky to dočtu s nadějí že se vyjádřím a ani to nestihnu a už se řeší zase něco jiného. Mám pocit že se ztrácím i ve vás holky. Vůbec se neorientuju kdo je kdo a co kdo řeší… Ale to nevadí, hlavně že je nám spolu dobře ![]()
Už jsem doma z práce a asi si udělám něco k jídlu. Divné je, že nemám moc hlad. To bude těma čtyřma rohlíkama.. ![]()
Dneska jsem byla na masáži, to je bombastika leháro a relax. Doporučuju všem, dokud nemáte pupek a můžete ležet na bříšku ![]()
oblacku: jo jo MMB je super ja tam nakupuju hodně pro maého a taky prodávam..Taky doporučuju všem maminkám které to třeb naznají www.mimibazar.cz… Koupíte tam všechno ![]()
a hlavně za dobré prachy..
dneska je mi spatne tak nějak těžko a měla jsem malou nehodu. byla jsem venku na hřišti s malým a chytla jsem s balonem do břicha..jenom mě to tak bokem lejzlo ale bolelo to.. ted mě břiško nebolí…tak snad je to ok zítra du na kontrolu tak uvidime…
Marcis: všechno přijde zachvilku si na sebe zvyknem a budeme spolu více komunikovat než doma s manželi..věř tomu ja to znám ![]()
Liky: nepamatuji si moc co se už muže nebo nemuže ale vím že ryby se určo mužou jaké ryby určitě nemužeš to jsou uzené…uzené se s nějakého duvodu nesmí ale neptej se mě proč to opravdu nevím… Jinak losos nějak klasicky na másle udělaný je urco zdraví…
Halušky mám za ulohu dělat ve čtvrtek. Pozvala jsem si kamošky na oběd a ty mi řekli že musím udělat slovenské halušky se slaninkou a brynzou tak už se těším an čtvrtek ![]()
Tak jsem zase tu, odpolko jsem zmizla, malej se probudil a dožadoval se odchodu na hřiště.
Tak tady je info o mě. Je mi 28 let, vdaná, syn Adam 2 roky a 2 měsíce, těhule jsem už 8 týdnů a 3 dni podle PM, podle ultrazvuku 7+3. TP mám podle mě tak kolem 15 května, od mudry se to dozvím později. 12.11. jsme objednaná na NT screening.
K tomu porodu. Taky Vám popíšu svůj první. 10.00 ráno v den termínu - mokro v kalhotech, ha asi se něco děje.....nic ale absolutně nic mi není, jsem plná elánu. Říkám manžovi tak asi budem rodit
) a on já mám ale hlad…já říkám, já taky. Odchod do restaurace na oběd. Pak jsme skákli za mojí mamčou do obchodu kde dělá a ta mě teda jako říká, nechtěla bys jet do porodnice? A já na to, přece nepůjdu rodit hladová, tak jsme si skákli na oběd. No tak jsem teda do tý porodky jela, s manžou samozřejmě. Tam si mě nechali a manžu poslali domů, že to bude na dlouho. Celej den jsem proležela na čekacím pokoji hned vedle porodních sálů a poslouchala řev maminek a čerstvě narozených miminek. Mě pořád nic nebylo. Okolo šesté večer jsem začala pozorovat jakési bolesti v zádech, jsem si říkala ty blbý postele tady, bolej mě z nich záda
)) Kolem osmé už to začalo být docela maso, ale pořád jen ty záda, To mi ostatně vydrželo celej porod, nic jiného než ukrutné křížové bolesti neznám. Asi v jedenáct večer jsem šla za sestrou jestli je jako možný, že jim ve špitále neteče teplá voda? A ona na co ji teď jako potřebujete? No debilní dotaz. Tak jí říkám, že mě bolí záda, tak že jse si chtěla vlézt do sprchy a nahřát si je. Ona povídá, já na vás mrknu asi vám začal konečně porod. No a co myslíte, otevřená na pět, volat manžu a šup na sál. Od tý doby co přijel Pavel to mám už nějak zamlžený, jen vím že mě nenechali chodit, protože malej měl špatný ozvy, což mi pak sestra řekla že spal…no nechápu jak dítě u porodu může spát?? Takže mě připoutaly na pásy a já vyčerpáním usínala mezi kontrakcema. Takhle to šlo do šesti do rána. Pak už mě nechali tlačit a v půl osmé byl Adámek na světě.
liky: jéé to je super, že posiluješ Moravu - ty naše Moravačko z divočiny
už jsem se těšila, kdy se zase ozveš
Rybičky jsou obecně dobré, akorát v některých není těch „prospěšných“ věcí tolik, kvůli tomu,, že ze znečištěných vod natáhnou nějaké ty těžké kovy. Co jsem slyšela, není dobrej žralok v těhotenství, ale nevím proč, ale na netu to určo pujde najít. Ono pokud to nejíš 3× týdně, tak je to naprosto v poho. ![]()
Já jsem ráda, když 1× za čtrnáct dní sním pangase na másle a tuňáka v konzervě.
Co vím určitě tak to nesmíme přehánět s konzumací jater (kvůli vysokému obsahu vitamínu A) - takže jsem dneska obědvala játra
Ale platí opět to, že 1× za měsíc nebo dva se nic neděje. Ten vitamín A je taky v těch běžných multivitamínech, proto se v těhu nedoporučujou.
Večeřela jsem vajíčka mňam - kdo se dneska přidá? ![]()
Nebezpečné mořské ryby v těhotenství
Těhotné a kojící ženy a malé děti by se měly vyvarovat těchto ryb:
královská makrela (velký druh makrely vážící až 40 kg), candát, bolen, žralok, mečoun, štika, ryby čeledí malacanthidae (štíhlicovití), makaira a tetrapterus (plachetníci).
Doporučené mořské ryby v těhotenství
Naopak se doporučuje, aby jedly za týden 1 až 2 porce po 130 g ryb a plodů moře, které obsahují nízký obsah rtuti jako jsou:
konzervovaný tuňák, losos, treska, sleď, makrela, kapr, pstruh, sumec, hejk, sardinky, herinci, šproty, krevety, garnáti, ančovičky.
Jé Petruší, my jsme skoro stejně !
Mimibazar taky znám, a taky vřele doporučuju. Nakoupila jsem tam na Adámka spousty oblečení, ale hlavně takovýty dražší věci, do kterých se mi nechělo investovat ty nehorázný peníze, jako třeba lehátko - houpačka, to jsem tam tenkrát pořídila za pár stovek a bylo jak nový.
týýý jo petruš..já se začetla uplně ponořila…seš báječná spisovatelka až budeš mít čas hoď další článek třeba jak to pak bylo v porodnici a tak
nééé vážně hezky se to četlo…
jinak jméno Adámek miluju!!!!!!!
Taky jsem večeřela vajíčka, teda jako spíš vaječnou pomazánku…mnam
Díky za pochvalu
)
Tak teda ještě o oddělení šestinědělí tady v HK. Když mě přivezli ze sálu na pokoj zrovna se tam balila maminka domů, měli docela slušnej nátřesk, tak mi akorát uvolnila postel a jen ji přestlali a šup tam se mnou. Tak jsem ještě v tý agonii tak jako mžourala a koukám na ni a absolutně nechápu jak je možný že tohle stvoření před pár dny rodilo a je absolutně hubený, krásně plochý břicho, no prostě twigy hadr…Já v tu chvíli vypadala jako že tam to dítě ještě furt mám a mám takovej pocit že tak vypadám do dnes…
Jestli oni mi tam nějaký nezapoměli…No to jsem trochu odbočila.
Vůbec se mi nechtělo spát, jen jsem se dožadovala oběda, mnam byl španělskej ptáček a rýže, tak jsem to zhltla a dožadovala se dlaší porce…no přece rýže je děsně hladová a do večeře daleko
) Teď teda jedna poznámka: jestli to jen trochu půjde vyčůrejte se jim na sále do tý mísy, hlavně ať vás necévkujou, pro mě to byl naprostá hrůza. Jakmile jsem dojedla, přišlo na mě čůrání, tak zvoním na sestru…přišla a povídá, to máte jen podrážděný od té cévky, to se vám čůrat nechce…no nezabily byste jí? Beze mne ale v žádným případě nevstávejte, ať tady sebou neseknete a odešla. Tak jsem se tam mučila asi třičtvrtě hodiny a zvonila znova že teda jako opravdu čůrat potřebuju a ť mě laskavě doprovodí na záchod. Tak ona že teda jo, ale že to určitě bude zbytečný. No dopadlo to tak že jsem se málem protrhla, načůrala jsem tam asi deset litrů
) a nakonec když jsem vstávala ze záchoda tak se mi nějak udělalo mdlo a omdlela jsem přímo na ní, jsem jí totálně můru jednu zalehla…hehe.....musím podotknout že teda nejsem žádnej drobek a ona měla asi metr padesát. Tak mě nějak odtáhly do postele a já se pak probrala a bylo mi zase fajn. Tak jsem si hned objednala po sms návštěvu kamarádek, že se tam jako nudím tak ať mě příjdou rozptýlit, fakt nechápu jak jsem mohla být tak pitomá, místo odpočinku, úplně posledního na pár let, jsem chtěla krandat s kámoškama…no nic tak teda ve dvě odpoledne přišli a viděli Adámka ještě úplně opuchlýho, úplně čerstvýho. Druhý den, když se mi začalo dělat mlíko, jsem zjistila že mám vpáčenou bradavku a nejde nám moc kojit, Adámek je ještě k tomu takovej malej dravec, takže jsme až do konce šestinedělí dost bojovali s poraněnýma bradavkama. Další postřeh, nejlepší trik jak zahojit tuhle věc je, opatlat mateřským mlíkem a větrat a větrat, takže jsem tam ležela s vyvalenýma prsama celou dobu a to jsem měla 90 E, takže fakt pohled pro bohy jak říkal manžel
) Nic jinýho, ani žádný mastičky absolutně nepomáhalo. Jinak teda všechny sestřičky až na tu můru zavalenou tam byli super a nemůžu si stěžovat vůbec na nic. Jo ještě jednu věc tam neměli vychytanou, měli krátký zabalovačky, nebo spíš náš Adámek se svýma 54 cm byl trochu nadměrnej a pořád mu koukali nohy ze zabalovačky
)
Ja jsem prcka přenášela…nemohla jsem se dočkat kdy konečně porodím a hlavně už mi lezli na nervy smsky typu „uuuž“? A kdy už nespíte a pořád čekáte jestli už…tak je to na zroucení…
1.3.2007 ve 4h a něco jsem se vzbudila na to jak mě bolí v podbřišku…Takjsem se otočila na druhou stranu a řekla..zas ty hnusný posličci už mě to neba…a snažila se usnout.. Ale posli začali docela zesilovat…Takjsem začala hekat.. manža se jenom otočil a ptá se mě „co hekáš“ a ja nehekám..a on neříkej ted jsi hekla?.. dělali jsem si srandu a scénu z jeného čekého filmu ale už nevím jak se jmenuje asi pelíšky..Tak jsem se smáli a on se otočil na druhou stranu a usnul…:) Jak inak chlapi, že…
V 7h ráno už to bylo silnější a hlavně mi odešla hlenová zátka a celá postel byla od krve tak jsem vylekala a raději ho vzbudila.. Tak jakože by to už mohlo být zbalili jsme si věci š li do porodnice.. Nesnídala jsem narozdíl od moji kolegyně která měla čas na oběd ja šla rodit hladová… Víte co to bylo za utrpení?? Ještě sestrička mi zakazala jíst ja jsem myslela že hlady umřu…
Takže když se začali stupnovat bolesti tak pořád nic se nedělo..balon sprcha masáž..sprcha balon masáž…masáž sprcha a balon a začínala jsem lézt po zdech…V 15h mi praskli vodu..pořád nic… to už jsem se na balon a na všechno vyprdla…i tak pomoct žádna… Tak mi pak pichli epidural a všechno se rozjelo…začala jsem rodit.. porod už byl pak docela rychli.. matko lehnout tlačit jak přijdou kontrakce..pamatuji si jak mi manža řval do ucha „dejchej“ honem…dejchej…a dělal cedle mě takové xichty a fučel jak kdyby rodil on…Pak vylezla hlavička a muj manžel.."on ma nějakou šišatou hlavu?? to nechci""! doktor se na něho díva a ja jsem myslela že ho zabiju..Pak ho doktor musl ujistit že to se spraví že je to jenom díky porodu a uzkým cestam.. Malý měl fakt asi zýden hlavu jak šišoun
Ale i tak byl muj a i tak byl ten nejhezčí anejkrasnější…To že po porodu jsem si pul roku nesedla a měla jít strach na velkou tak vám už popisovat nebudu
To až po porodu…ažjak si odrodite to svoje:)
Jakmile jsem dojedla, přišlo na mě čůrání, tak zvoním na sestru…přišla a povídá, to máte jen podrážděný od té cévky, to se vám čůrat nechce…no nezabily byste jí? Beze mne ale v žádným případě nevstávejte, ať tady sebou neseknete a odešla. Tak jsem se tam mučila asi třičtvrtě hodiny a zvonila znova že teda jako opravdu čůrat potřebuju a ť mě laskavě doprovodí na záchod. Tak ona že teda jo, ale že to určitě bude zbytečný. No dopadlo to tak že jsem se málem protrhla, načůrala jsem tam asi deset litrů ) a nakonec když jsem vstávala ze záchoda tak se mi nějak udělalo mdlo a omdlela jsem přímo na ní, jsem jí totálně můru jednu zalehla…hehe.....
tož tohle sami jsem prožila ja
uplně do detailu…:D