Poradna duly
Jana Čurdová
A tys tu cukrovku mela? Ja teda pry jo no
hned tedy mi doktorka z diabetologie davala prukazku diabetika …
Tak s tou těhu cukrovkou (měření glyk. indexu) je to pěknej humus. ![]()
Ségra na tom byla, vyšly jí nějaké vyšší hodnoty, tak se musela třikrát denně píchat do prstu a testovat a dodržovat pitomý jídelníček. Z těch 7 těhulí, co na tom testu s ní byly, tak čtyřem řekli, že mají těhu cukrovku. Po měsíci byla na krev u internisty (kam chodí pravidelně, protože má Crohnovu chorobu) a z testu na krev jí řekl, že je hypoglykemická (tzn. naprostý opak cukrovky) a ať urychleně zvýší příjem sladkého. A papír s výsledky si vzala na kontrolu těhotných s cukrovkou. Takže tak…
Teď se pobavte, jak test probíhá:
Glykemická křivka u těhotných. Orální glukózový test u těhotných
Hladovění v předvečer testu má být aspoň 12 hodinové. ////Dovedete si představit nejíst 12 hodin?////
Je-li to možné, pacient vynechá ranní dávky léků. Test se provádí v době mezi 7-9 hodinou ranní za tělesného i duševního klidu ////Jak může být hladová těhotná v duševním klidu?//// pacienta, jenž po dobu testu sedí, nechodí, nekouří a nejí. Pacientovi se odebere žilní krev nalačno do nádobky, po odběru se krev ve zkumavce důkladně promíchá. Odebraná krev se buď ihned doručí do laboratoře nebo se uloží do kádinky s ledovou tříští a doručí se do laboratoře spolu s dalším odběrem. Ihned nato vypije pacient během 5 minut 250-300ml slabého čaje se 75 g anhydridu glukózy //// Hnus sladký//// .
Další odběr krve následuje 120 minut po vypití roztoku glukózy za stejných odběrových podmínek. ////Myslím, že ani při tom se nesmí jíst////
Odběr krevní ve 120 minutě po zátěži je třeba provádět s minutovou přesností!! Po celou dobu testu je pacient sledován zdravotnickým personálem, který ověří, zda pacient dodržuje nařízený režim (nechodí, nekouří, sedí) ////A co vyčůrat?//// , ale také zda po vypití glukózy nezvracel či nedostal průjem. Sledování pacienta je nutno prodloužit aspoň o hodinu po posledním odběru krve kvůli riziku výskytu pozátěžové hypoglykemie.
////Zabitej celej půlden////
Doufám, že jsem Vás moc nenaštvala a nevystresovala, ale já vždycky raději vím, do čeho jdu.
No Zizo, tak toz tak
(ten smajlik ma fakt dobry nazev - poblion
)
Jahůdko gratulace k průkazce
super že je vše jak má být
Holky já bojim bojim ![]()
Aha, tak než jsem to sepsala tak vidím, že už některé z Vás mají zkušenost ![]()
Tož holky…oni si ten test dělají asi všude jak chtějí…u mě probíhal následovně. Přišla jsem do laborky na lačno, hned mi vzali krev. Pak mi dali vypít tu sklenici glukózy a zase vzali krev, pak mě po:,–(ili do čekárny na hodinu kde si mě za celou dobu nikdo ani nevšiml, takže žádná kontrola jak mi jako je jestli jsem se tam neskácela nebo co. Pak zase krev a pak ještě jednou. Takže žádnej sladkej čaj ani 12 hodin nejedení, jediný co mi řekli že nemám snídat. Takže mi to přijde zvláštní po přečtení příspěvku od Žíži. Asi tady u nás v tý laborce jsou trochu mimo.
Byl to děs, přišla jsem tam v půl osmý ráno a odcházela po jedenáctý. Vyřešila jsem to tak že jsem si do tý čekárny vzala notebook a čuměla na filmy.
filad píše:
Jahudko pry se to automaticky dela zenskym nad 25 (to jsem nekde cetla)
Mě to taky říkala. Ale nic není povinné, takže se to může odmítnout. Kdybych měla u prvního těhu problém, tak jasně. Ale takhle… Uvidím.
Ježíši holky mrkněte na tu stránku co sem dávala Žiža… a jukněte na 3D video, tý jooo, teď jem si to pouštěla 3× je to skvělý, musím to ukázat Ondrovi!!!! Video: Vývoj plodu v 1. až 9. týdnu těhotenství (www.babycenter.com)
Filad - díkys mrknu na kočárek podrobněji
A nestrašte mě s tou cukrovkou, ale je fakt, že je toho dost… spousta těhulek jí má. No tak si nás testnou
Ale já se jim tam poblinkám jestli se nenajím, to je jistý!!!
Holky ale zase abych vás tak moc nestrašila, jako dalo se to přežít. Porod byl horší…hihi
Viktorko - za necelou hoďku vyrážíš viď? Vydrž! Mě teda, ale taky bylo včera blbě z nervozity! Neboj!!! Budeme ti všechny držet palce a jelikož jsme všechny kindervajíčka tak to budeš mít dvojnásob
I když teda Bíleček ještě palečky nemá, ale ostatní už jo ![]()
Mě vomejou, prej porod byl horší! Jsem už naprosto klidná, teda. ![]()
Porod byl horší
petrucho psssssst
Filad kočko děkuju, držím si palce