Poradna duly
Jana Čurdová
Patrim do rijna 2006-u nas uz se zacalo rodit a vy tu zacinate se dvema carkama
hrozne to utece tak si to vsechno poradne uzivejte a preju vsem bezproblemove tehu a zdrava miminka
Drzim palecky.
Ahoj holky,promiňte,že se vám sem vnucuju.Píšu za kamarádku(nemá doma PC),která by mohla taky patřit ke květňátkům.O co mi jde mám se zeptat na váš názor.Tak tedy kamarádka měla poslední MS 26.7.,příznaků má spoustu.(zvracení,nechutenství,citlivá prsa,stále je unavená a ospalá,je jí na omdlení,vadí jí některé pachy a sem tam ji pobolívá podbřišek jak před ms),může být těhotná?Ona se bojí udělat si tt,že by byl zas negativní,o mimčo se snaží s manželem půl roku tak už nedoufá a myslí si,že si všechny ty příznaky vsugerovala.Je to možný?vsugerovat si tolik příznaků?(K doktorovi zatím nechce
)Díky.Radka P.S.Mám doma taky květňátko 7.5.2004 uteklo to tak rychle a už jsou tu květňátka 2007 ![]()
Ahojky ![]()
vítám novou těhulku Martinu 66
Rady - já teda mám pocit, že to tvojí kamarádce tentokrát opravdu vyšlo. Tak ať honem testuje, ať se může začít tešit na mimi, objednat u Dr. a hlavně opravdu těhotně chovat.
Dancul - tak jsem prostudovala co beru a zjistila, že v Calibrum baby plan je té listovky 400 mikro gramů (200 % dop. denní dávky) a v listovce, co mám jen jako listovku je jí jen 200 mikro gramů (100 % doporučené denní dávky). Tak asi ten Calibrum by stačil, ale budu dál střídat, když už to mám koupené.
Holky, jak a co omezujete jako těhotné? Jído, kolo, zvedání apod.
Bett
Ahoj,
Rady - taky si myslím, že by měla tvoje kamarádka testovat, má úplně stejné příznaky jako já, to budou na testu určitě pořádný tlustice. Já jsem si zrovna tenhle cyklus říkala, že určitě těhotná nebudu, ale menstruace pořád nebyla, když už jsem byla 33 DC (normálně mám 28 DC), tak jsem to nevydržela, koupila ten nejlevnější test a byly tam //, i když ta druhá nebyla tak výrazná, aby mě přesvědčila, tak jsem ještě 5 dnů počkala a zkusila druhý test a pak tam byly obě dvě pořádně tlusťoučký //. Takže taky jsem byla nervy, že furt nejsem těhu no a teď mám zase strach, jestli je všechno v pořádku. My jsme se snašili od června no a vypadá to, že v srpnu se nám to povedlo.
Bett - snažím se jíst hodně ovoce a zeleniny a moc se nepřemáhat, ale když přijdu z práce tak jsem většinou hodně unavená - takže ležím a kolem půl devátý už usínám. Včera jsem trochu špinila - mám z toho docela strach, našla jsem tady na emiminu diskusi - „Špinění“ - kde některé těhulky psaly, že také špinili a mimi byla v pořádku. Ale některé zase potratili. Není to krev je to takový světle hnědý. Kontrolu mám až ve čtvrtek. Myslíš, že se mám přeobjednat? Co by si dělala ty? Nemáš s tím nějaký zkušenosti? Už si přeci jenom těhotná podruhý.
Předem díky za rady
Charis
Ahojky těhulky,
hlásím se mezi vás.Po třech testech s dvěma čárkama jsem si včera zašla na krev a dneska mi to výsledky potvrdily.Taky trochu špiním.A když jsem unavená, tak mi bolí břicho, musím si sednout a pak je to fajn.
Při prvním jsem to neznala. Zarazilo mě - mám teď novou doktorku, protože jsme se přestěhovali a ta mi řekla,ať si zavolam na ty výsledky a přijdu ve 12tt na odběry a ultrazvuk.Při prvním mi dělali vyšetření a ult.hned.Jsem 5+1,vím, že to je brzy,ale čekat až do 12tt mi připadá dlouho,vždyť např.mimoděložní těhotenství,srdíčko a vůbec to, jestli je to v pořádku se zjišťuje dříve - teda alespoň, co čtu tady na emiminu.
Přemyšlím, že k dokt.zajdu příští nebo další týden, ať mi uděla utz.a vyšetření, svedu to na to špinění a občasné bolesti v podbříšku.
Nebo co myslíte?
Ahojky,
jsem taky ráda, že je nás stále více ![]()
Janar - mě dělala Dr. minule ultrazvuk také asi hned kolem 8 týdne. A příští týden, kdy jdu tentokrát poprvé na kontrolu počítám také (asi s vnitřním) ultrazvukem. Pokud tě to uklidní a jde to, tak klidně Dr. o ultrazvuk požádej. Možná ale nemá jen u sebe ten malý ultrazvuk a nechtěla tě zbytečně někam objednávat.
Chariso - se špiněním naštěstí nemám žádnou zkušenost. Já bych k Dr. asi zavolala a poptala se na to.
Holky, mě sice fakt není nijak špatně, ale jsem tak líná, já ostuda. No než to rodině oznámíme, budu si připadat jak lenoch největší, že se tak šetřím.
Ale na mail mi z www.rodina.cz dnes přišlo, že už jsem 29 dnů těhotná a od poslední MS jsem na začátku 7 týdne. No ještě aby u Dr. vše dobře dopadlo.
Bett
Já mám dneska 1. den 7. týdne, tak jsme na tom Bett opravdu docela podobně. Měla jsem poslední MS 29/7 a koukala jsem, že ty 28/7. ![]()
Ještě jsem na webu našla, že na to špinění pomáhá vypít ráno a večer skleničku vody s vymačkanou štávou z citronu. Tak jsem to včera vyzkoušela a uvidíme jestli se to špinění ještě objeví.
Ještě musím běžet koupit citrony, protože na takovou spotřebu nejsem vybavená.
Charis
Ahoj, jsem tu úplný nováček. O dvou čárkách vím od pátku a i když jsem to moc chtěla, začínám mít strach, aby bylo vše v pořádku. Můžu se k vám přidat?
Ahoj,
to víš, že se můžeš přidat. Je dobrý, že se tady můžeme ze všech svých starostí a radostí vypovídat.
Charis
Ahoj Charis, taky Tě bolí břicho jako by měla přijít MS. Jsem už z toho šílená, mám pocit, že každou chvíli začnu krvácet ![]()
Ahojky Terkio,
Vítej, mě takhle bolí břicho taky.Mám pocit, že to každým dnem dostanu.
Tak hodně odpočívej a řekni to doktorce.
Ahoj holky,
tak nás pomalu přibývá…:-))
Taky se přidávám do klubu těch, které pobolívá břicho. Včera jsem byla pěkně nervózní, měla jsem pocit, že co chvíli dostanu MS. Ale asi je to normální…
Co se týče návštěvy Dr. a ultrazvuku - já se objednám k mé Dr. zítra, ale počítám, že si mě pozve tak na 8 tt. Aspoň minule to tak udělala. A pak až na 11-12 tt, kdy vystaví těhu-průkazku a pošle mě na ultrazvuk. Ona v ordinaci ultrazvuk nemá, ale posílá na něj do Gyn-linu (jsem z Brna). Možná jí řeknu, ať mě pošle i v tom 8 týdnu, ale to si asi budu muset zaplatit, protože pojišťovna standardně hradí 3 velká UTZ vyšetření.
Jinak chutě prozatím žádné, káva mi taky pořád chutná (při minulém těhu jsem ji nemohla ani cítit), jsem unavená a ospalá až běda… v tom mám ale smůlu, protože Andrejka (15 m) mi moc oddychu nedpořeje.
Prozatím se mějte fajn,
pa Martina
Nejvíc cítím napětí v podbříšku odpoledne, tak od tří až do večera, sem tam mě tam tak jakoby píchne. Nevím jestli to je normální nebo ne, jenom doufám, že je vše OK.
charisa je to v poriadku. cim viac si unavena tym viac boli brucho. treba si na chvilu oddychnut. mna napriklad boli hlavne ked mam stres z roboty.
terkio keby si mala krce a hlavne iba na jednej strane tak urcite nevahaj ist k doktorke. pripadne basti magnezko, uvolnuje svalstvo.
janar v 6tt je uz vidiet ci je to mimodelozne alebo je tecka v dutinke. v 12tt je podla mna neskoro. v prvom tehu mi som prisla nejak 7/8 a hned som dostala aj prukazku.
ja momentalne bojujem s nevolnostami. je mi zle ked som hladna, tak sa najem. a po chvilke mi je zas zle z toho co som jedla…
pomaly sa to tu rozrasta ![]()