Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj těhulky!
Sice patřím do březňátek 2007, ale i tak Vám chci popřát pevné nervy s nevolnostma! Mě dotěď neopustily, ale lepší se!
S bolestma v podbřišku jako při MS si nedělejte straosti..Ty Vás do porodu neopustí! Ale na druhou stranu máte jistotu, že děloha roste!
Ježiš píšu jako bych Vás chtěla strašit, ale naopak ! Tohle vše se dá zmáknout! Nic nenahradí to, až uvidíte své drobečky na UZ! To mě veškeré nechutenství a pocit beznaděje opustily!
Držím palečky! ![]()
Dancul - No mě to ve 12tt přijde taky dost pozdě zjišťovat mimoděložní těhot.A hlavně do té doby mít „v ruce“ jen jedinou zprávu z krve ?!
Martino - k tomu ultrazvuku - podle mého, pokud ti je špatně a necítíš všechno v pořádku, tak tě na ultrazvuk pošle dr. bezplatně.Já k prvnímu byla na ult.minimálně 6× - kvůli čípku.Ale pokud chceš jít bez problému, tak asi ano.
Ještě jsem se chtěla zeptat - co berete za vitamíny?K prvnímu jsem brala gravital.Tak ho asi koupím zase.Brala jsem ho jen asi 5 měs.,protože jsem slyšela, že po vitamínech se rodí velké děti
)))))
Ahoj, docela jste mě uklidnily. Je to mé první těhu a moc jsem po tom toužila. Vím to pouze tři dny a mám pocit, že od té doby mám naopak strach ze všeho. Především z potratu. Křeče nemám, je to takový tahavý tlak, jako kdyby ze mě každou chvíli měla začít proudit krev.
K doktorce půjdu ve čtvrtek a docela by mě zajímalo, na co všechno mám tedy nárok? Mám podezření, že není dvakrát pečlivá, ale tady v okolí nikdo lepší není. Dost přemýšlím, že budu jezdit do Prahy (30km), ale zase na konci těhu by to mohlo být náročné.
Ještě jeden dotaz mám. Jak si počítáte délku těhu? Od dne poslední MS? Já si zatím odečítala zhruba těch čtrnáct dní, kdy jsem zřejmě skutečně otěhotněla, ale koukám, že to asi tak nebude?
janar no mimodelozne sa prejavi skor 6-8tt, co nebude
, a niekedy je to zivotu nebezpecne.
vitaminy calibrum a listovku. podla mna su to stejne vitaminy ktorych mas stale malo. podla gwyneth paltrow preto tak dobre vyzera lebo polyka denne vitaminy pre tehotne. co v podstate moze byt pravda. keby to bolo len vo vitaminoch tak som miss world ![]()
no a jaku vysku hcg mas v tej sprave? pri mimodel. byva nizke.
zatim pa uzite si zbytok nedele ![]()
A k vitaminkům, já jím pouze listovku. Ale asi si koupím Calibrum Baby plan. Všude ho vyhodnocují jako nejlepší. A poradím se s dr. na tom magneziu.
terkia s tym strachom ti moc dobre rozumiem. a prave preto ze to nie je tvoje 1.tehu tak pristup dr by mal byt peclivejsi. mna si hned pre istotu nechali v nemocnici. a co sa tyka cestovania tak lezala som mnou pani ktora jazdi 100km. stejne ked pride den D tak ti navrhnu aby si prisla skor. to zvladnes, dobry lekar je moc dolezity. a najlepsie ked budes chodit tam kde chces rodit.
tehu sa rata od 1.dna poslednej ms. takze kolkaty si? ![]()
Dancul, jo tak to už bych na tom byla podobně jako Ty. PM byla 5.8.
Ty už jsi si prošla těhotenstvím?
Překoukla jsem se, stejně jako Janar. Kdy půjdeš na gyndu na potvrzení?
ahoj holky, můžu se přidat? ve čtvrtek jsem objevila druhou slabou čárku a v pátek už byla silnější, takže se chci v pondělí objednat ke gyndr.
Ahojky,
vítám Luciass - čím víc nás bude, tím líp - aspoň pokecáme a navzájem si předáme „rozumy“ a taky podporu:-))
Janar - to, že po vitamínech se rodí velké děti, je fáma. Žádné studie to neprokázaly. Je jen nutné, aby se braly vitamínky určené pro těhotné a dodržovalo dávkování.
Já budu brát zase Mamavit (až si pro něj zítra zajdu do lékárny:-) a listovku. Při minulém těhu mi doktorka dala taky jód - těhotné ho prý mají většinou málo.
M.
terkia takze si 5+1
hej ale len do 29tt. chlapecek sa narodil mrtvy. tak snad sa nebude opakovat rovnako blby koniec.
uz sa tesim na stvrtok, idem na kontrolu tak snad mi ukonci pn. rada by som sla do skoly… doma to nejak pomaly ubieha ![]()
Ahojky,
vůbec jsem se nemohla připojit, nějak to nešlo.
Ve zprávě mám 540 HCG- to mi říkala sestra, když jsem volala na výsledky.Nevím, jstli to je hodně nebo málo, ale každopádně to těh.ukazovalo, v té době podle MS 5+0.
Taky už jsem se rozhodla - v 8.týdnu zajdu na utz.,to už by mělo být i vidět srdíčko.
Koupila jsem si Calibrum - na první 3 měs.
Zajímal by mě termín, ale podle toho, že jsem 5+3, tak bych ho měla mít - (4.8. první den posl. MS )- 11.5.
Jenže když zadám do nějaký tabulky cyklus 35 dní, tak mi vychází až 18.5. - tak nevím.
Ahoj Ashley,
tak nám to vyšlo oběma.Blahopřeju.Koukám, že máme i skoro stejně staré prcky ( první i druhé) ![]()