Květnátka 2015

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4
23.9.14 15:26

@Paffcinka, moc děkuji za vysvětlení. Já si nebyla jista, zda je to od prvního nebo posledního dne. Také nechápu, že v tom nehraje žádnou roli datum oplodnění :) Nevím, proč mě objednala až za pět týdnů, ale oni se s tím tady ve Švýcarsku moc nemažou. :cert: Zase čekám jen jedno, u dvojčátek se to třeba sleduje víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1386
23.9.14 17:40

Ahoj, také asi objednávají podle toho jak mají volno. Já jsem objednaná 3 týdny po prvním ultrazvuku. Na kontrolu jdu příští týden a moc doufám, že uslyším srdíčko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
24.9.14 17:53

Ahoj holky, taky bych se rada pridala :-) Prvni kontrolu mame za sebou a videli jsme srdicko :-). Termin porodu nam pan doktor vypocital na 4.5. Jinak je to moje prvni tehotenstvi a jeste k tomu neplanovane, ale vitane :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
24.9.14 18:18

@Cathi Ahojky, ja bydlim taky ve Svycarsku a na dalsi kontrolu jsme pozvany dokonce az za sest tydnu od posledni kontroly. Doktor jenom rikal, ze bude mimisku merit sirku krku kvuli Down-syndromu, jinak se nejak o jinych testech nezminoval…ani nevim, na co se mam ptat, prece jen s tehotenstvim jeste zadnou zkusenost nemam :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
25.9.14 10:09

@Ditulle Ahoj, no to je super. Tak můžeme vyměňovat zkušenosti. V jakém bydlíš kantonu? Já SG. Šla jsem na gyn rovnou do nemocnice (odd. Frauenklinik). Tady není vůbec šance se dostat v nějakém rozumném termínu do ordinace. Brali mi tak 4 ampulky krve a moč na různé testy, výsledky se dozvím za těch 5 týdnů. Doktorka se mi nezmiňovala (nebo jsem nerozuměla) o měření šířky krku, jen mi dala nějaké podklady ohledně triple testu, prenascan (platíš si sama 1200 CHF). V těch podkladech psali, že mi pojišťovna hradí 2 ultrazvuky za celou dobu těhotenství. To mi přijde docela málo. :cert: Holky, na kolik ultrazvuků se chodí v Čechách?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.9.14 13:32

Tak máme za sebou dalsi kontrolu jsme 7+5tt. dostali jsme těhu průkazku, balíček pro nastávající maminky a a další fotečku ani jsem si o ni nemusela říkat. nabrali mi asi čtyři ampulky krve a to na lačno no ja hladová blbě mi bylo do toho krev to bylo suprový. jinak další kontrola za 3tydny a 30.10 jsme objednaný na genetiku kvůli srdíčku. mamina se lécila se srdcem v Ikemu a já jako malá jsem mela šelest na srdíčku. tak asi pro jistotu. prikládam fotečku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
25.9.14 18:34

@Cathi Ja jsem z Bernu, objednala jsem se do ordinace. Me brali jen dve ampulky a moc, prej to tak bude pri kazdy prohlidce. To jsem netusila, ze triple test nedelaj, mozna maji jiny metody, aspon v to doufam, 1200 Fr. je docela dost. Dostala jsem takovej letacek, kde byl prubeh navstev. Ultrazvuk mi delali ted, potom 20.10, kde maji hledat na vyvojovy vady a pak jeste v 20. tydnu. To mi prislo podobny jako v Cechach. Potom maji jeste svoje Hebame, rekla bych, ze jsou to jako u nas Duly, ktery maji pomoct v tehotenstvi a priprave na materstvi. Jsou placeny pojistovnou a prvni termin u ni bych mela mit v 16. tydnu. Ach jo, prijde mi, ze v Cechach jsou s tema prohlidkama duslednejsi. Ted musim jeste 4 tydny trnout strachy, jestli je vsechno v poradku, nemam skoro zadny tehu priznaky az na to, ze me pekelne boli v krizi, blbe mi bylo asi dva tydny, ted uz nic, prsa taky uz zdaleka tak neboli :nevim:…holky jak to mate s tehu priznakama?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
26.9.14 12:21

@Ditulle podle mě se na ty příznaky moc spoléhat nedá. Všude píší, že například u těch nevolností jsou nejhorší příznaky kolem 8tt-11tt, já pomale směřuji k 10tt a mám pocit, že se mi ty nevolnosti dost zlepšily a nejhorší byl tak 6tt-7tt. Prsa cítím také jenom občas, přitom jsem včera byla u doktora a vše je jak má být. Moje mamka a ségra co vím, neměli obtíže a příznaky vůbec. Je to dost individuální, myslím, že nemusíš mít strach, ale co si budeme povídat, do dalších kontrol trneme všechny že? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
548
26.9.14 14:18

Ahoj holky, taky bych se k Vám ráda přidala, pokud dovolíte? :) Jsem v 7tt (přesně 6+1) a 2.10. jsem objednaná na kontrolu kde už by mělo být vidět srdíčko. Při potvrzení těhu jsem preventivně dostala Utrogestan, protože mám za sebou spontánní potrat (dva měsíce zpátky). Vzhledem k téhle špatné zkušenosti jsem strašně napjatá a hrozně se pozoruju, jestli zase nemám nějaké příznaky k potratu, a tak bych byla ráda kdybych se měla kde svěřit a kam si zajít pro radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585
26.9.14 16:20

@Ditulle gratulace… Mé je to taky prvni a neplánované… Kazdopadne cekam na kontrolu 6.10. Tak uz aby to bylo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585
26.9.14 16:22

@Lenny 29 to je mi lito… Ale tak pozitivně.. Ted to bude jisty a zdravy mimco… :kytka: co jsi mela minule za priznaky? Jwstli se muzu zeptat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
26.9.14 16:58

Zdravim vsechny nastavajici maminky, jsme s pritelem taky v ocekavani :-D termin porodu vychazi 5.5.,6.5. Tak se nemuzem dockat. Mimco jsme planovali a vyslo to ;-) jak se citite holky??Ja bolest prsou, paleni zahy a ted nevolnost mensi bez zvraceni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3946
26.9.14 17:31

Ahoj holky, mně bylo nejhůř asi kolem toho 6.-7. týdne, teď jsem na začátku 8. a pořád spím. Nikde ale nnení napsané, že se nevolnosti můžou ještě víc rozjet. Krev mi brali dneska a ještě se pak později bere na NT screening.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
26.9.14 17:41

@karamellka tak to jsme stejne, ja jsem v 8tt taky a jdu na 9tt :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3946
26.9.14 17:48

@tp2015 já bych měla mít TP kolem 12., podle MS asi 5.5. Půjdeš na KO poprvé?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí