Poradna duly
Jana Čurdová
Můj příznak je že jsem si včera koupila hned dvě margotky najednou a upekla skvělé buchty.
Hrozně se těším na dloubání v podbřišku, vždycky když to dloubne, tak mě to hrozně potěší. Jinak nic
jsem šestý týden
@Levhart3 Je zvláštní, že mě bývá na zvracení také spíš večer. A pak že ranní nevolnost… pche
Máte už některá těhotenskou průkazku? A co srdíčko, už jste ho slyšely?
Ahoj holky! Tak jsem byla v patek na kontrole. Váček mám pěkně v děloze…ale uvnitř byl vidět jen krasne ohraniceny žloutkový váček
Myslela jsem, že už by měl být vidět prcek i se srdíčkem, ale doktorka na to jen, že jsem mohla mit ovu pozdeji nebo že se prcek schovava..jenze ja mam pritele v zahranici, tak vim presne kdy nejpozdeji by to teoreticky mohlo byt. Kdybych vzala nejpozdejsi termin kdy jsme se videli, tak bych ted mela byt prelom 6tt/7tt..nemelo by uz tlouct srdicko? Stalo se nekomu tohle predtim a pak to bylo ok? Mam za 2 tydny kontrolu…hrozne se bojim ![]()
@VikiRiki Ahojky, ono taky záleží jaký má tvoje gynekoložka ultrazvuk. U nás šlo srdíčko vidět poprvé 6+4tt, ale můj doktor má hodně moderní novou ordinaci. určitě tomu dej čas až do 8tt…někomu to jde opravdu vidět až déle…Myslím, že by ti doktorka zbytečně tohle neříkala. Já jdu ted na další kontrolu ve čtvrtek. O víkendu jsem měla zvýšenou horečku, rýmu, boles v krku a ještě se mi ozval zánět v dásni. Taky se bojím, jestli vůbec tenhle nápor hrůzy na mou tělosnou schránku mohli ti bobíci rozdýchat ![]()
Každá jsme jiná a proto nelze všechny poměřovat stejným metrem. Teď k tomu připočti ještě to, že každé miminko je jiné a už v tom je pěkný chaos. Já byla poprvé na kontrole v 6. Týdnu a prcek prý vypadal na 4.-5. Týden (byla vidět jen prázdná dutinka). A za 14 dnů na kontrole už byl menší dle PM jen o týden a dva dny. Takže to klidně může ještě dohnat. A nebo prostě bude celkově menší a proto neodpovídá „standardu“. Což asi málo dětí se ma vejde. Takže hlavu vzhůru a věř mu ![]()
Dík holky za podporu! Trochu me to uklidnilo-i kdyz ty dva tydny asi budou nekonecny. Dam pak vedet jak jsme dopadli..
Vše bude v poradku.. Hl myslete pozitivně
ja jdu az na druhou kontrolu 6.10. A taky se nemůžu dočkat
je to ale doba čekání ![]()
@Paffcinka Tak jsem dnes také přišla z ultrazvuku s tím, že tam jsou dvojčátka… Jedno je tedy menší (prý možná zanikající, ale počítat s tím nemám). Hledala jsem právě, jestli najdu někoho, kdo to tak měl taky a koukám, že tobě se tam prckové držej oba. Já když jsem tak nějak skousla, že tedy jsem těhotná, tak tohle mě víc než dost zarazilo, myslím, že já budu mít až nad hlavu jednoho, nedejbože dvou! To by mě trefilo
Ale nechávám tomu volný průběh - protože s tím stejně nic jiného udělat nemůžu…
Jo a kromě bolavých prsou ani nijak zvlášť příznaky nemám (natož dvojnásobné). Jsem o něco unavenější, chodím často na záchod a sem tam mě zašimrá břicho
Vlastně kdyby mě po týdnu nenapadlo, že jsem to vlastně měla dostat, tak bych si toho asi ani nevšimla ![]()
@Castiel no vidíš to…to moje jedno je taky menší…myslím, že víc ti řeknou až na příští kontrole. Popravdě já jsem taky byla v šoku, ale jak ti řeknou, že budou dvě, tak už potom nebudeš podvědomě chtít, aby to bylo jinak…
…předpokládám, že u tebe přišly dvojčátka přirozeně? Já jelikož jsem měla trošku trnitější cestu, tak jsem ráda, že jsou dvě (nebudu muset podstupovat další hormonální léčbu)…v kolikátém jsi týdnu? Doufám, že tě ani žádné větší potíže nepostihnout. U mě to je opravdu už hodně otravné. Až budeš mít po další kontrole, tak písni jak to s vámi vypadá…bude se těšit ![]()
@Paffcinka Děkuji
U nás to bylo nějak hopem. V červenci jsem dobrala léky, jednou jsem dostala MS v srpnu, podruhé (září) se to pořád nějak zdržovalo, tak jsem si říkala, že se mi dává teprve dohromady cyklus a tělo po antikoncepci. Ale protože mi to nedalo, tak jsem si po týdnu udělala test a ejhle! Překvapení. Dvě čárky. No a druhé překvapení mě čekalo na tom ultrazvuku. Ale samozřejmě jsem ráda, že to šlo takhle přirozeně, když potom čtu, jak to lidem nejde a jak se snaží, tak je mi to líto. Držím palce, ať máš všechno v pořádku!
No to jsem ráda, že tu je ještě někdo takhle!
Jestli těm počtům dobře rozumím, tak jsem dnes 6+4 tt. Ještě neviděl srdíčka a tak, je brzy, jen jsem chtěla vědět, že jsem skutečně těhotná (nemohla jsem uvěřit) a že je to na správném místě.
Pořád nevím, jestli bych chtěla dvojčata. Samozřejmě už doma mluvíme teď o Amálce a Rozárce, ale absolutně si nedovedu představit, jak bych to zvládla, s dětmi mám tak nějak…no nulové zkušenosti, jsem jedináček, nikdy jsem cizí děti nevyhledávala, nedržela, nehlídala…a tohle mám trest za to, haha
No jo. Hormony a biologické hodiny se ozvaly ![]()
@Castiel tak to jsme na to stejně
já jsem popravdě taky k dětem před tím moc nepřišla, takže taky nevím co si počnu, ale nemá cenu nad tím takhle přemýšlet…je to přece krásný, že se ti to podařilo takhle brzy a hned dvě…to se přirozenou cestou moc často nestává. A jinak jména krásně vybraný…my taky budeme mít Rozárku. Po babičce(Růžena), tedy pokud bude jedna holka…budu držet pěsti ať vše dopadne ják má…
@Paffcinka Haha, tak to je dobrý, to jsme se tu našly
A přesně jak říkáš…nemá cenu teď přemýšlet, co a jak. Počkáme, co bude a to co přijde, budeme řešit. Beztak jsems i to ještě nepřiznala vnitřně, jsem v takové bublině a to vědomí toho, že jsem těhotná, zatím jen doráží. Asi čekám na to srdíčko…nebo dvě! ![]()
Mě se žádná holčičí jména totiž nelíbí, jen ta Amálka a Rozárka mě zaujaly. Přítel upřednostnil Amálku, teď jsem přišla s tímhle…ale to není definitivní, to jsme si prostě tak povídali a vtipkovali
On by chtěl spíš kluky nebo kluka s holkou ![]()
Ahoj holky, tak u nás to bude také květňátko, prvorozenec. Tady je můj příběh: s manželem jsme si v srpnu řekli, že tomu dáme volný průběh. Minulý týden jsem si jen tak pro zajímavost udělala test a byly tam dvě čárky. Nečekala jsem, že to půjde tak rychle.
Jelikož momentálně bydlíme ve Švýcarsku, tak jsem se objednala zde na gynekologii přímo v nemocnici. Byla jsem tam včera. Brali mi krev, moč na různé testy (moc jsem jim nerozuměla). A pak už ultrazvuk a na něm larvička s bijícím srdíčkem. To srdíčko byl pro mě neskutečný zážitek. Doktorka řekla, že jsem v 6+4tt. (Můžete mi, prosím, poradit, jak se to vlastně vypočítá?)Termín porodu 14.5. 2015.Doktorka mi říkala, že mě objedná za 5 týdnů a mám se rozhodnout, jestli si chci nechat udělat triple test nebo prenascan (nebo obojí?) Jaké máte zkušenosti s těmito testy? Jinak k příznakům: jsem strašlivě unavená, odpoledne v práci skoro nepoužitelná. Trochu cítím pnutí na prsou a žaludek na vodě. Tak nám všem přeji zdravá miminka ![]()
@Castiel jak říkáš, taky mi to ještě moc nedochází, asi až bude bříško a budou se hýbat, tak teprve možná…teď tím člověk tak nějak proplouvá, ani nevíš, co se tam děje a tak…člověk neví, jak to vše dopadne, tak ani moc plánovat ještě nemůžu. Páreček by byl asi nejlepší, to je jasný. Taky ještě nemáme vymyšlený jména(až na Rozárku), to všechno až budeme vědět pohlaví a bude to aktuální ![]()
@Cathi moc gratuluji. No doufám, že to napíši správně, ale mělo by se to počítat ode dne první menstruace. Když jsi 6+4tt, to znamená, že máš ukončený šestý týden těhotenství a probíhající sedmí. O těch testech ti neporadím. Tak snad vše bude probíhat jak má…pět týdnu bych ale nevydržela, to mě si doktoři zvou po dvou týdnech, ale ve Švýcarsku je to asi jiné… ![]()