Poradna duly
Jana Čurdová
Tak děvčata, dnes jsem musela ke svému doktorovi kvůli těm svým nevolnostem (v práci se to nedalo vydržet, 12hodin na nohou a stále v pozoru). Dělal mi ultrazvuk a už šlo vidět jak oběma dvojčátkům tepou srdíčka. Jedno teda nemohl chvilku najít, tak už jsem se lekla..ale pak ho vyštráchal. Jsem asi 6+2tt…přeji i vám ať brzy uvidíte
.
@Paffcinka Dvojitá radost, to je paráda! Tak se opatruj, máš neschopenku?
@zamlklinka Jojo neschopenku mi napsal s diagnózou nadměrné zvracení. Nechtěla jsem jít takhle brzo, ale jsou to vymodlené děti (rok snažení v CAR) takže se nebudu hrát na hrdinku. V životě se člověk ještě napracuje dost, ale děti jsou děti…Taky se opatruj
![]()
@Paffcinka Jen se šetři. Já mám také neschopenku, ale od obvoďáka. Mám dost rizikovou práci, zejména typy lidí se kterými pracuju a navíc stres, ale fakt hodně stresu. U minulého těhu jsem chytla angínu asi v 5tt, takže jsme se domluvili, že bude lepší si dát teď na začátku pozor, aby se neopakovalo ZT. Už bych to podruhé nezvládla.
Opatruj se, mamčo ![]()
@liiida moc děkuji
@zamlklinka tomu rozumím, myslím, že strach máme teď všechny…Stres je jeden z nejhorších provinění vůči mimču…je dobře, že jsi doma ![]()
Ahoj tak jsem byla na druhé kontrole a vše je v pořádku. už máme i fotecku a za dva týdny pro tehotenskou kartu budou znova nabírat krev a moč tentokrát kvůli cukrovce tak jsem byla upozorněna ze den předem at nejím nic sladkého. pry to hodně ovlivňuje výsledek. jinak ja taky doma zůstala okamžitě taky rizikový ale kvůli endometrióze. presne tak děti jsou děti ta práce za pripadny komplikace nestojí.
@dagmar.hribek tak to moc gratuluji. To mě pro příští kontrolu na nic takového neupozorňovali a to jsem mrška podšitá, protože chodím skoro každý týden (kontolují mě v CAR a zároveň jsem byla i u svého doktora pro tu neschopenku)takže jdu za týden a pak zase za týden:)…to už říkal, že dostanu těhotenskou knížku (pokud tedy vše bude ok).
Jinak máte někdo uzavřené pojištění od Allianz??Kde by měli vyplácet pracovní neschopnost??
Holky, asi to bude blbá otázka
ale nedá mi to, musim se zeptat - co je to ten CAR? dost lidí to píše.. díky
![]()
@liiida aaa… Ok díky.. No stejně je toho víc v čem se ještě nevyznám.. Hold postupně
jinak holky, kdy je tak dobré oznámit příbuzným tuto novinu.. Asi az budu mit průkazku co? Díky
![]()
@Ewulik No my do širšího okolí čekáme do doby než dostanu alespoň tu průkazku. Nejbližší okolí jako budoucí babičky, sourozenci, ale i kolegové z práce (tam to nešlo zatajit už kvůli neschopence) to ví už teď 7tt.Moje úžasná rodina se mnou ty neúspěšné pokusy docela prožívala, takže věděla v podstatě na začátku, že se to podařilo. Ale kdyby to tak nebylo počkám déle…je to dost stresující oznámit to..vidět tu radost a pak nedej bože oznámit něco nepříjemného (doufám, že se to nestane)
Ahoj holky! Chci se jen zeptat…jste tu nektera uplne bez priznaku? Me snad odesly uplne vsechny priznaky krome citlivejsich prsou a hladu…I brisko mam uplne ploche, ne-li propadle
(teda ja jsem hubenour normalne - 166cm/50kg)..ale nemelo by byt alespon trochu vypoukle? Jako kdyz ma clovek pred MS? Trochu me to znervoznuje..ted bych mela byt v 7tt, ale co jsem cetla, tak vrchol vsech priznaku by mel byt kolem 8tt…Na prvni kontrolu jdu az pristi tyden..mam pocit, ze se do ty doby asi zblaznim strachy.. ![]()
@VikiRiki ahojky, no tak to se mi stalo přesně včera, čerstvá neschopenka na nevolnost a já se probudím jako rybička…nechutenství střídala chuť na jídlo, tlačení v žaludku pominulu a jelikož jsem měla večer před tím nepříjemnou křeč (byl to ale průjem) tak jsem se bála, že se něco stalo. Během dne se mi ale nevolnost zase vrátila. Pokud říkáš, že tě bolí prsa tak to všechny příznaky neodešly ne
myslím, že se člověk nemůžu zase tolik řídit podle tabulek…je to vše hrozně individuální, ale chápu tu nejistotu…bude to dobré…čekání je každopádně frustrující… ![]()
@VikiRiki No mě teda prsa bolí dost, žaludek mám jako na vodě, ale nezvracím. No a břicho mám snad větší než u minulého těhu ve 13tt, kdy jsem musela na revizi.
Neboj se, třeba to je jen jeden den, nestresuj se, miminku tak nepomůžeš. Určitě máš v bříšku bojovníčka, který všechno zvládne. Je spousta těhotenství, kdy holky nemají žádné příznaky a donosí zdravé miminko, takže neboj!