Kyselina listová – koupím volně, nebo na předpis?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
KackaDoup
9.4.15 09:20

@Petrušačka ano…protozetelose s tim nedokaze poprat..neumi to..

• Citovat
  • Upravit
1335
9.4.15 09:27

@KackaDoup no - to ja vim, ze ji telo nedokaze zpracovat…Ale jeste jsme neslysela, ze by mohla uskodit… Domnivam se, ze proste tim telem jen projde - ze ji celou vylouci a tim to hasne…Proto se ptam co tim myslis… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
9.4.15 09:31

@Petrušačka kdyz vydrzis tu informaci ti podam presne.Mmnt :kytka: Také byste NEMĚLI pravidelně užívat kyselinu listovou, nebo cokoliv, co není metylovaný folát, jednoduše proto, že se všechny budou bít s methylestery folátů a jen zvětšovat problém.

Příspěvek upraven 09.04.15 v 09:36

• Citovat
  • Upravit
1335
9.4.15 09:33

@KackaDoup Ok - super… To budu ráda… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1335
9.4.15 09:39
@KackaDoup píše:
@Petrušačka kdyz vydrzis tu informaci ti podam presne.Mmnt :kytka: Také byste NEMĚLI pravidelně užívat kyselinu listovou, nebo cokoliv, co není metylovaný folát, jednoduše proto, že se všechny budou bít s methylestery folátů a jen zvětšovat problém.Příspěvek upraven 09.04.15 v 09:36

Aha… no - to je dost teoretický :P tomu moc nerozumím… Nevím co myslí tím „zvětšovat problém“ - když fakticky to žádné problémy nezpůsobuje (ta mutace)… :nevim: Kromě teda té neschopnosti rozložit a vstřebat kyselinu listovou… ty to chápeš jak? Já jsme taky mutant - na obou MTHFR

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
9.4.15 09:46

@Petrušačka tak to jsi na strasnem omylu

• Vysoká hladina homocysteinu v krvi a moči, což zvyšuje riziko srdečních onemocnění, včetně vysokého krevního tlaku, srdečního infarktu a mozkové mrtvice.
  • Zvýšené riziko defektů neurální trubice a preeklampsie, pokud jste těhotná. Neurální trubice je mozek a mícha Vašeho dítěte, což obecně není oblast, kterou chcete mít vadnou.* Nesprávné produkce neurotransmiterů, což může vést k depresi, úzkosti, poruchám nálady a komplexnímu psychiatrickému onemocnění.
  • Zvýšené riziko pro oční onemocnění glaukomu.

Takže - žádná z těchto komplikací není pozitivní. Obecně platí, že toto nejsou problémy, se kterými byste se chtěli potýkat ve vašem životě, a už vůbec ne s jejich kombinací (stačí být v depresi, ale mnohem horší je být v depresi a mít onemocnění srdce). Toto vede ke dvěma otázkám, které se Vám samozřejmě budu snažit zodpovědět. MTHFR má vysokou variabilitu a různí lidé si všímají různými způsoby. Obvykle navrhuji testování lidem, kteří trpí úzkostí nebo depresí již od dětství, dále lidem, kteří mají související vady míchy (popř. jimi trpí jejich rodiče, sourozence nebo děti), nebo lidem, kteří mají úzkost, deprese nebo poruchy nálady „v rodině“. Protože je to genetická mutace, obvykle se projevuje u rodičů, tet a strýců, sourozenců a dětí. Pokud se mnoho lidí v rodině s tímto potýká, je čas podívat se na Vaše geny. Pokud jsou Vaše hladiny homocysteinu vysoké po testu u lékaře i přes to, že užíváte vitamíny B, pak je tu šance, že je máte problém.

• Citovat
  • Upravit
KackaDoup
9.4.15 09:47
@Petrušačka píše:
Aha… no - to je dost teoretický :P tomu moc nerozumím… Nevím co myslí tím „zvětšovat problém“ - když fakticky to žádné problémy nezpůsobuje (ta mutace)… :nevim: Kromě teda té neschopnosti rozložit a vstřebat kyselinu listovou… ty to chápeš jak? Já jsme taky mutant - na obou MTHFR

jen tady se dela ze to neexistuje, jak by mohlo to ze nedokazeme spracovat nejdulzitejsi vitaminy skupiny B nemelo mit na nic vliv? to je preci nesmysl.To je zaklad vsech deju…hlavne tec h co se takaji neurotrnasmiteru, a tudiz psychiky.,

• Citovat
  • Upravit
1335
9.4.15 09:51
@KackaDoup píše:
jen tady se dela ze to neexistuje, jak by mohlo to ze nedokazeme spracovat nejdulzitejsi vitaminy skupiny B nemelo mit na nic vliv? to je preci nesmysl.To je zaklad vsech deju…hlavne tec h co se takaji neurotrnasmiteru, a tudiz psychiky.,

Ne ne - to jsi mě nepochopila.. To já jako vím, že to sebou nese tyto projevy a komplikace… Ale je fakt, že to má téměř polovina populace (tuším, že 40 procent)..
Mě právě zarazilo, že bych si mohla ublížit ještě tím, že bych brala obyčejnou listovku… To jsem právě myslela, že nevadí, že ji prostě tělo vyloučí - že to je jedno, že jí člověk bere…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
9.4.15 09:59

@Petrušačka ne neni a ani nemuze byt, za a by jsi to brala uplnne zbytecne a za B by jsi si tim ublizovala, bohuzel u nas je k dostani jen femibion, kde je bohuzel upravena jen kyselina listova ty dalsi dva vitaminy uz ne…jinak vse v zhranici, nejlevneji USA. A musim rict ze me to docela dost stve!!!

• Citovat
  • Upravit
1335
9.4.15 10:02
@KackaDoup píše:
@Petrušačka ne neni a ani nemuze byt, za a by jsi to brala uplnne zbytecne a za B by jsi si tim ublizovala, bohuzel u nas je k dostani jen femibion, kde je bohuzel upravena jen kyselina listova ty dalsi dva vitaminy uz ne…jinak vse v zhranici, nejlevneji USA. A musim rict ze me to docela dost stve!!!

No - tak já jsem po zamlklým těhotenství (revize v lednu) - a brala jsem před otěhotněním jen obyčejnou listovku, femibion jsem brala až během těhotenství… A až pak mi byly zjištěny ty mutace… Tak se trochu bojím případnýho dalšího těhotenství. Bohužel jsem bezdětná a už dooost stará :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
9.4.15 10:12

@Petrušačka porid si ty co mas…nejmene ten femibion, me desne stve ze u nas se ot neda koupit a uz v nemecku a vsude ano…strasne me to stve!!ja mam potraty 3 asi taky zbytecne…protoze zadne informace clovek tady nedostane, musi s epidit sam :cert: konecne po 40 vim z ceho prameni vsechny moje potize :cert: Snad neni jeste uplne pozde.

• Citovat
  • Upravit
1335
9.4.15 10:13
@KackaDoup píše:
@Petrušačka porid si ty co mas…nejmene ten femibion, me desne stve ze u nas se ot neda koupit a uz v nemecku a vsude ano…strasne me to stve!!ja mam potraty 3 asi taky zbytecne…protoze zadne informace clovek tady nedostane, musi s epidit sam :cert: konecne po 40 vim z ceho prameni vsechny moje potize :cert: Snad neni jeste uplne pozde.

Já mám teď Femibion a i Nosifol… Ale jako - to nemůžu přece brát věčně… To by mě zruinovalo… Hlavně bych fakt ráda alespoň jedno dítě… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
9.4.15 10:18

@Petrušačka co ti na to mam rict…my to musime brat vecne…musis patrat a pokusit se treba sehnat ty z USA, taky bojuji a taky se snazim…musim zkusit vse. A uz kvuli diteti jak pises bych penize neresila…protoze to se nemusi brat denne,,,casem, prave ze se doporucuje ze pro nase telo je to pak sok, mit nejake prestavky..treba vikend nebrat nebo tyden jo a tyden ne…ale to ne u tehotne…tam je ta potreba vyssi…paradoxne totiz kdyby to clovek prehanel vysokanskyma davkama tak by mu bylo jeste hur…mus si najit tu psravnou davku…femibion je patrne ale v pohode.

• Citovat
  • Upravit
2790
9.4.15 10:23

Teprve se o mimino snažíme a asi měsíc beru listovku od Naturvity. Je to čtyřstovka a píšou, že netěhotné 1 tbl denně, těhotné 2 tbl. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1335
9.4.15 10:28

@baracudas …no - ale to je právě to - já jsem taky dokud jsme se snažily brala jen „obyčejnou“ listovku - protože mě nikdo nevaroval, že až 40 procent populace má mutaci, která způsobí, že se listovka nevstřebá… :nevim: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí