Kyselina listová – koupím volně, nebo na předpis?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1335
9.4.15 19:28

@KackaDoup tu upravenou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
9.4.15 19:32

@Petrušačka Ale to uz jsem psala, ze to je hrozne nebezpecne ze to muze zpusobit to same..cili uzkost apd…takze nevim jak femibion ten je asi slaby…ale ty preparaty pomalu postupne sledovat se…a brat treba 5 dni dva dny ne, nebo ob den..to je proces musi se to vysledovat…aby si clovek neublizil, driv si telo muselo vystacit z minimem a tak nemuze jit hned do soku…kazdy jsme jiny je to indi vindi…pokud mas zajem napis email do sz poslu ti cely clanek prelozeny z USA. :kytka: At to pochopis spravne,

• Citovat
  • Upravit
1335
9.4.15 19:36

@KackaDoup …ach jo. Já jen, že beru Femibion a k tomu Nosifol (což to obsahuje taky)… chjo… Díky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
29.4.15 02:42

Ahoj holky, chceme miminko a Dr. mi doporučila brát před i první měsíce těhu kys. listovou. Tak jsem se chtěla zeptat, zda doporučujete jenom listovku nebo komplexnější " výživu" jako Mamavit či jiné.. Zároveň se ale bojím, jelikož kamarádka říkala, že díky těmto přípravkům porodila menšího Obelixe:-) Moc děkuji za jakékoliv rady :-) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
631
29.4.15 07:04

Já brala kyselinu listovou hodně dlouho před otěhotněním, asi 2 měsíce před početím jsem brala femibion a otěhotněla. Ten jsem pak brala az doteď - konce šestého měsíce. Vysazují, aby mimi nebylo velké a znovu nasadim po porodu na 2 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
29.4.15 07:32

@nika.sie vitamíny velikost dítěte neovlivní, takže klid. Osobně jsem na začátku nebrala nic, pro svůj pocit jsem začala 12 tt, brala jsem i přes začátek kojení. A je naprosto fuk, co zvolíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1335
29.4.15 07:50

Není naprosto fuk, co zvolíš - protože (až) 40% populace má MTHFR mutaci (jednu nebo druhou), při které tělo nedokáže zpracovat vitamíny B (čili i listovku). V takovém případě je nutné polykat listovku NAŠTĚPENOU (metafolin) - a ta je v Čechách JEN a POUZE ve Femibionu…!! Nedostatek vitamínu B (případně i zvýšený Homocystein - který s tímto jde ruku v ruce) může být pro plod fatální… Takže jez pro jistotu ten Femibion (pakliže nemáš vyloučenou mutaci MTHFR)… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4362
29.4.15 07:52

@nika.sie ja brala cca dva mesice pred otehotnenim listovku a pak Femibion cele tehotenstvi, rodila jsem 14 dni pred terminem dcera 2,7 kg. Takze zadny obrik :)
Dr mi rikala at se tech vitaminu nebojim, ze je to proste o predispozici… Znam holky ktere vitaminy nebrali a mely ctyrkilove mimina…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1483
29.4.15 08:16

Já začala brát obyč. listovku (nenaštěpenou za 40 Kč) rok před tím, než jsme poprvé počali. Asi v 7tt jsem si teprve na doporučení doktora šla koupit femibion, na screeningu ve 12tt zjištěna acranie (chybějící lebeční calva, rozštěpová vada, neslučitelná se životem).. Pak už jsem teda femibion brát nepřestala a ted jsem znovu těhotná, čerstvě po screeningu (naštěstí negativní :dance: ), ale i když se pořád bojím, femibion bych doporučila každé snažilce a těhuli, i když je dražší (přes 300 Kč) tak to podle mě za to stojí… na genetice jsem nebyla, ale podle toho jak dlouho jsem se nenaštěpenou listovkou ládovala (a taky že jsem si celkem hlídala její příjem ve stravě), jsem přesvědčená že jsem taky nositel této mutace. 40% je hodně. Femibion určitě nezachrání všechno, ale rozhodně je daleko mocnější než jenom ta kyselina listová..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85392
29.4.15 08:46

@katka.polka :hug: to me moc mrzi. Ted uz to bude urcite v poradku, drzim pesti! :) ja brala Femibion cele tehotenstvi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1335
29.4.15 09:26

@Envie …no - máte-li v rodině rozštěpový vady, je dost možné, že máte právě tu MTHFR mutaci… čili bych rozhodně nasadila raději ten Femibion… :think: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3537
29.4.15 09:35

Já brala Femibion 2 měsíce před otěhotněním (na doporučení doktorky) a přestala brát po prvním trimestru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1483
29.4.15 12:13

@blumen děkuji :hug: :srdce: Doufám a věřím :srdce:

@Envie Listovka se doporučuje každému. Obecně ten femibion se bere jako nejlepší co u nás k dostání je. Co způsobuje rozštěpy se mimo nějakých genetických predispozic (a rentgenu, tvrdých drog,..) podle mě vůbec neprokázalo, navíc spousta těhulek se nevyhnula antibiotikům a mají zdravá miminka kdežto já si nevzala ani paralen a potkala mě daleko horší vada. Prostě každý má určité malé procento pravděpodobnost že se to může stát, bohužel :roll: Proto je ten femibion sice dražší, ale docela účinná prevence…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1335
29.4.15 12:27

No - jasně, že neni listovka všemocná (a její nedostatek nemůže za všechny vady), ale můžeš jejím užíváním alespoň něco eliminovat a vyhnout se tak zvýšenýmu riziku… :nevim: Proč ji nebrat - uškodit nemůže, zato pomoci ano… :nevim:
Ráda bych upřesnila, že Femibion není „nejlepší“ - ale je jediný, který má tu listovku NAŠTĚPENOU, takže jako jediný výrobek v Čechách dokáže pokrýt doplnění kyseliny listové i ženám s MTHFR mutací…
@Envie Ano - dělali-li ti krevní testy na trombofilní mutace, eventuální MTHFR mutaci ti tímto testem zjistí :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1483
29.4.15 12:57

@Petrušačka Nejlepší :) nejenom z hlediska složení a toho, že jediný obsahuje listovku naštěpenou (což by mně úplně stačilo k tomu, abych ho nazvala nejlepším), ale i co se týče jeho kontroly a testování, nic u nás se femibionu nerovná ani zdaleka. Působím asi dost „ortodoxně“ ale po nehezké zkušenosti kterou mám za sebou, přes dlouhodobé užívání surové kyseliny listové a zdravé stravy, na femibion nedám dopustit. Samozřejmě jinak je to každého věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí