Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
@Kukacka123 píše:
Prave na to jsem koukala taky. Tak mozna zkusim to. Ono i to maly baleni vydrzi dlouho co?
Ja mela peeling Alverde, ale nic moc no, hodne malo zrnicek a drsne. Ktery ten peeling mas? Nevim, zda nezkusit nejaky ten enzymaticky. Delala jsem si i z opravdu hodne jemne namletyho kafe + olejicek (na oblicej). Ale i tak to bylo drsny moc no…Mixu mam prave ted. A na oci pouzivas co?
a do sprchy jsem mela penu s ichtamolem. Ale me strasne vse vysusuje
a pak mi prijde, ze to nedozene ani olejicek ani krem…
Mixu mam ted celou radu - odlic. krem do sprchy, tu vodu a krem a nejak zadny zazrak za me noproto hledam dal.
Ale ted jsem nadsena z ty hermankovy vody teda neskutecne. Tak snad to vydrzi
Prave porad koukam po necem prirodnejsim a hlavne po necem na ty vrasky - kys. hyaluronova no…
na oči používám mýdlo.. ![]()
Jinak teda pokud máš tu pleť sušší, tak zkus mrknout na olomouckou přírodní značku Caltha, má fajn krémy
Peeling teď dobírám nějaký z avonu či co, kdysi unáhlený nákup, ale nerada něco vyhazuju
Příště koupím asi ryor.., neuvařená káva je moc drsná, to už raději z logru
Mrkni na stránky bioo, třeba tě tam něco zaujme ![]()
Ale pozor na tu vodu z heřmánku, ten má stahující účinky, může vysušovat ![]()
Je mi 40 let a myslim, ze oblicej super. Co pouzivam - odlicuju mydlem DOVE( nejlepsi vec, fakt), musi to byt ta klasicka original kostka. Potom nastrikam termalni vodu La Roche, vysusim kapesnikem. Nastrikam vitaminovou vodu od Fresh ( kupuju na cultbeauty). Rozetru, zatlacim do pleti. Pak Vichy serum mineral 89 paradni slozeni). Ocni krem - ted zkousim Oxynergy, je super. A na zaver rozetru mast Vitella ictamo. Pres den misto masti davam La roche posay toleriane Fluid.
Ta Vitella ictamo je bozi - ichtamol a zinek, na me akorat vysusujici, ale hlavne zabije demodex. A akne nemam zadne.
@Anonymní píše:
Je mi 40 let a myslim, ze oblicej super. Co pouzivam - odlicuju mydlem DOVE( nejlepsi vec, fakt), musi to byt ta klasicka original kostka. Potom nastrikam termalni vodu La Roche, vysusim kapesnikem. Nastrikam vitaminovou vodu od Fresh ( kupuju na cultbeauty). Rozetru, zatlacim do pleti. Pak Vichy serum mineral 89 paradni slozeni). Ocni krem - ted zkousim Oxynergy, je super. A na zaver rozetru mast Vitella ictamo. Pres den misto masti davam La roche posay toleriane Fluid.
Ta Vitella ictamo je bozi - ichtamol a zinek, na me akorat vysusujici, ale hlavne zabije demodex. A akne nemam zadne.
No, dove mi vysusoval nehorazne i ruce, to bych na oblicej nedala. Vichy jsem z okoli neslysela prevazne chvalu, bohuzel.
A vitela - to musi smrdel a vsude vsechno spinavy ne?
A ty jsi predtim akne mela? ![]()
@Zwetta píše:
na oči používám mýdlo..
Jinak teda pokud máš tu pleť sušší, tak zkus mrknout na olomouckou přírodní značku Caltha, má fajn krémyPeeling teď dobírám nějaký z avonu či co, kdysi unáhlený nákup, ale nerada něco vyhazuju
Příště koupím asi ryor.., neuvařená káva je moc drsná, to už raději z logru
Mrkni na stránky bioo, třeba tě tam něco zaujme
Ale pozor na tu vodu z heřmánku, ten má stahující účinky, může vysušovat
Ajo, tak to bych nedala asi ![]()
O ty kosmetice Caltha jsem si myslim psaly. Zaujal me hrebickovy krem prave. Sakra proc je toho tolik, ja jsem tak nerozhodna ![]()
Jj, neuvarena jo, podruhy jsem teda skoro netlacila a dobry. Bioo mam rada no ![]()
Jj, vim to. Na noc jsem strikla jemne jen, rano jsem dala jen na pupinky. Jeste vecer bolely a ted tam skoro nic neni?!
to jsem nezazila jeste ![]()
Jinak urcite dopatlam tu Mixu, nechci to vyhazovat urcite…pak mozna mrknu na tu Calthu nebo na neco, co jsi psala. Ten olej asi zatim necham, mam tu kavovy a sezamovy, tak dopatlam taky ty (mozna na telo, uvidim)…
Ja bych asi potrebovala nekomu ten ksicht ukazat, aby poradil ![]()
@Kukacka123 píše:
Ajo, tak to bych nedala asi
O ty kosmetice Caltha jsem si myslim psaly. Zaujal me hrebickovy krem prave. Sakra proc je toho tolik, ja jsem tak nerozhodna
Jj, neuvarena jo, podruhy jsem teda skoro netlacila a dobry. Bioo mam rada no
Jj, vim to. Na noc jsem strikla jemne jen, rano jsem dala jen na pupinky. Jeste vecer bolely a ted tam skoro nic neni?!to jsem nezazila jeste
![]()
Jinak urcite dopatlam tu Mixu, nechci to vyhazovat urcite…pak mozna mrknu na tu Calthu nebo na neco, co jsi psala. Ten olej asi zatim necham, mam tu kavovy a sezamovy, tak dopatlam taky ty (mozna na telo, uvidim)…
Ja bych asi potrebovala nekomu ten ksicht ukazat, aby poradil
ale tem arganový na noc by ti mohl dělat dobře a hezky pleť zregeneruje, do toho bych šla, ale samozřejmě je to na tobě ![]()
A masku na čištění pleti nějakou používáš? co teď používáš na pleť přes den? Nosíš i make-up? třeba ti nemusí sedět ten.. ![]()
Ja pouzivam medik8, the ordinary a for life madaga. Mixa, garnier a podobne mi uz nesmi do baraku. Na noc pouzivam retinol, kyseliny nebo vitaminC, pres den niacinamid, kys. hyaluronovou. Oleje na plet mi nevyhovuji, ucpava mi to pory a nevidim zadne vysledky. Na den pozivam od syncare spf 50 a makeup pro problematickou plet.
@Zwetta píše:
ale tem arganový na noc by ti mohl dělat dobře a hezky pleť zregeneruje, do toho bych šla, ale samozřejmě je to na tobě
A masku na čištění pleti nějakou používáš? co teď používáš na pleť přes den? Nosíš i make-up? třeba ti nemusí sedět ten..
Jako mohl, ale zatim me vsecky oleje celkem zklamaly a to mely byt na mou plet. Treba ten opevovany moringovy…
Masku mam bud z bileho jilu (mam sypkej a smicham s vodou a nebo mam nejaky platynkovy nebo slupovaci - Balea, Garnier,…asi by to chtelo lepsi no). Na plet rano od Mixy tu pletovku a na to krem ze stejny rady (ta na nedokonalosti na citlivou plet). Makeup nenosim, obcas dam bb krem, ale vyjimecne no.
Ja doufam, ze je to tim, jak jsem celkem dlouho kojila a nejak se to casem da dokupy. Ackoli mi i kozarka rekla, ze mam takovou plet, ze nikdy nebudu mit klid a vzdy musim vic opecovavat…
Prave nevim, zda ty kremy na problematickou plet mi nedelaji taky zle
treba ta Mixa pripadne ten hrebickovy by nebyl taky spis ke skode, nevim no ![]()
@scentini píše:
Ja pouzivam medik8, the ordinary a for life madaga. Mixa, garnier a podobne mi uz nesmi do baraku. Na noc pouzivam retinol, kyseliny nebo vitaminC, pres den niacinamid, kys. hyaluronovou. Oleje na plet mi nevyhovuji, ucpava mi to pory a nevidim zadne vysledky. Na den pozivam od syncare spf 50 a makeup pro problematickou plet.
Garnier jsem nepouzivala nikdy, Mixu jsem si koupila ted nedavno, ze s ni kamaradka byla spokojena prave.
A mas od tech znacek nejakou komplexni peci? Jakoze odliceni (oblicej a oci), pak nejaky tonik, plet. vodu…a teda jsi psala to C a tak, to pouzivas vse kazdy den? Neni toho az moc najednou? A na to nejaky krem - ten Syncare?
Mne oleje asi vylozene neucpavaji, ale taky nic moc nedelaji ![]()
A Syncare mas nejakou radu jakoze na citlivou nebo spis problematickou…?
Ja prave moc nevim, jakou radu zvolit - problematicka nebo spis sucha a citliva. Aby me to nevysusovalo, ale zas aby to nejak nemastilo a nedelalo neplechu ![]()
Jinak ten Medik8 je celkem palba co… (Holt stavime a ja jsem do toho na rodicaku no…)
Ta The ordinary je prijatelnejsi ze. A tam odtud bych mela zacit pripadne s cim? ![]()
Ten vit. C, kys. hyaluronova, retinol, niacimid…a nejake odlicovani + krem?
Pripadne nejaky peeling a masku? Nebo to je zbytecne?
Moc diky, ja ty vitaminy, retinoly, kyseliny a tak moc neznam, tak tapu a jsem rada, kdyz mi pripadne poradi nekdo, kdo to pouziva, tak snad nevadi, ze se tak ptam ![]()
@Kukacka123 píše:
Jako mohl, ale zatim me vsecky oleje celkem zklamaly a to mely byt na mou plet. Treba ten opevovany moringovy…
Masku mam bud z bileho jilu (mam sypkej a smicham s vodou a nebo mam nejaky platynkovy nebo slupovaci - Balea, Garnier,…asi by to chtelo lepsi no). Na plet rano od Mixy tu pletovku a na to krem ze stejny rady (ta na nedokonalosti na citlivou plet). Makeup nenosim, obcas dam bb krem, ale vyjimecne no.
Ja doufam, ze je to tim, jak jsem celkem dlouho kojila a nejak se to casem da dokupy. Ackoli mi i kozarka rekla, ze mam takovou plet, ze nikdy nebudu mit klid a vzdy musim vic opecovavat…
Prave nevim, zda ty kremy na problematickou plet mi nedelaji taky zletreba ta Mixa pripadne ten hrebickovy by nebyl taky spis ke skode, nevim no
chudáku, mám z tebe pocit, že nevíš z které do které a co si vybrat no, ale nedivím se ti, je toho na trhu tolik, že v tom mají akorát všichni zmatek, kor, když každá pleť potřebuje jinou péčí
![]()
Co mohu ale poradit určitě, postupně bych eliminovala kosmetiku z drogerie na tu vegan, bio atd. Jinak i domácí pleťová voda s bio jablečným octem je na pleť fajn.
@Zwetta píše:
chudáku, mám z tebe pocit, že nevíš z které do které a co si vybrat no, ale nedivím se ti, je toho na trhu tolik, že v tom mají akorát všichni zmatek, kor, když každá pleť potřebuje jinou péčí![]()
Co mohu ale poradit určitě, postupně bych eliminovala kosmetiku z drogerie na tu vegan, bio atd. Jinak i domácí pleťová voda s bio jablečným octem je na pleť fajn.
Jako nemam ksicht, ze bych nevylezla ven nenamalovana, to zas ne
ale neni nic moc, byvavala lepsi no…
Jo, fakt ted vubec nevim, do ceho jit. Asi to holt budu muset postupne zkusit, co mi nejak sedne
jo, tu Mixu chci vyplacat a uvidim, co dal. Ale urcite tohle uz ne…
Hlavne vsichni vyrobci pisou, jak je to jejich nejlepsi, ze
. Kdo se v tom pak ma vyznat… ![]()
Ten jablecny ocet jsem pouzivala jako oplach na vlasy jeden cas… Ani nevim, proc jsem prestala, byl celkem fajn. Michas to v nejakem pomeru? ![]()
Jako co aspon vim je, ze potrebuje plet spis okyselit ![]()
Jasný, to je jejich cíl propagovat to svoje za to nejlepší, ale všichni už ví, že produkty z drogerky to fakt nejsou, ty akorát póry ucpávají ![]()
Já používám jableč. ocet i na oplach vlasů. Jednou kondicioner, jednou ocet. Pleťovou vodu do malé tmavé skleničky tak půl na půl s převařenou vodou a jen tak light ráno a večer, žádné drhnutí. Jen to musí být ocet bez éček, nejlépe se zákalem, bez pasterizace. Pak to má smysl
…
achjo, blbne mi vložení, prej tam mám zakázané fráze, ale ať koukám jak koukám, nic špatného tam nevidím..
![]()
@Kukacka123 píše:
@Káťa19 jako ja nemam vylozene aknetickou plet, spis sem tam pupinek a nebo taky bez pupinku ocas uplnehodne teda zalezi, co jim. Vim to, ale nekdy si holt dam do nosu
![]()
ale mrknu, diky
tak ono jde spíš o tu prevenci, že když budeš odličovat mlékem a tonikem se správným pH, že se tomu dá slušně předejít
@Zwetta píše:
Jasný, to je jejich cíl propagovat to svoje za to nejlepší, ale všichni už ví, že produkty z drogerky to fakt nejsou, ty akorát póry ucpávají
Já používám jableč. ocet i na oplach vlasů. Jednou kondicioner, jednou ocet. Pleťovou vodu do malé tmavé skleničky tak půl na půl s převařenou vodou a jen tak light ráno a večer, žádné drhnutí. Jen to musí být ocet bez éček, nejlépe se zákalem, bez pasterizace. Pak to má smysl…
achjo, blbne mi vložení, prej tam mám zakázané fráze, ale ať koukám jak koukám, nic špatného tam nevidím..![]()
No, ale kdo se v tom pak ma vyznat
vetsina asi jo no…ale treba kamoska je s tou Mixou fakt spokojena ![]()
Tak to mrknu, kde by meli. Vim, ze jsem kupovala nejaky bio zakaleny kdysi v dm, ale jestli jeste maji…
@Káťa19 píše:
tak ono jde spíš o tu prevenci, že když budeš odličovat mlékem a tonikem se správným pH, že se tomu dá slušně předejít
Jo, to spis potrebuju
jenze uz se v tom akorat ztracim a nejak nevim, co teda zkusit
je toho tolik…
Teda nic, co by ze me za dva, tri produkty vytahlo 3-5tis, to vim ![]()
@Kukacka123
no tak tady máš mléko , tonikum , make-up - ten je fakt super ![]()
a když vyskočí pupínek: tohle