Kyseliny na obličej, zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3181
16.2.20 12:12
@Kukacka123 píše:
Prave na to jsem koukala taky. Tak mozna zkusim to. Ono i to maly baleni vydrzi dlouho co? :)
Ja mela peeling Alverde, ale nic moc no, hodne malo zrnicek a drsne. Ktery ten peeling mas? Nevim, zda nezkusit nejaky ten enzymaticky. Delala jsem si i z opravdu hodne jemne namletyho kafe + olejicek (na oblicej). Ale i tak to bylo drsny moc no…

Mixu mam prave ted. A na oci pouzivas co? :think: a do sprchy jsem mela penu s ichtamolem. Ale me strasne vse vysusuje :roll: a pak mi prijde, ze to nedozene ani olejicek ani krem…
Mixu mam ted celou radu - odlic. krem do sprchy, tu vodu a krem a nejak zadny zazrak za me no :nevim: proto hledam dal.

Ale ted jsem nadsena z ty hermankovy vody teda neskutecne. Tak snad to vydrzi :mrgreen:

Prave porad koukam po necem prirodnejsim a hlavne po necem na ty vrasky - kys. hyaluronova no…

na oči používám mýdlo.. :mrgreen:
Jinak teda pokud máš tu pleť sušší, tak zkus mrknout na olomouckou přírodní značku Caltha, má fajn krémy ;) Peeling teď dobírám nějaký z avonu či co, kdysi unáhlený nákup, ale nerada něco vyhazuju :lol: Příště koupím asi ryor.., neuvařená káva je moc drsná, to už raději z logru ;) Mrkni na stránky bioo, třeba tě tam něco zaujme :)
Ale pozor na tu vodu z heřmánku, ten má stahující účinky, může vysušovat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.2.20 12:14

Je mi 40 let a myslim, ze oblicej super. Co pouzivam - odlicuju mydlem DOVE( nejlepsi vec, fakt), musi to byt ta klasicka original kostka. Potom nastrikam termalni vodu La Roche, vysusim kapesnikem. Nastrikam vitaminovou vodu od Fresh ( kupuju na cultbeauty). Rozetru, zatlacim do pleti. Pak Vichy serum mineral 89 paradni slozeni). Ocni krem - ted zkousim Oxynergy, je super. A na zaver rozetru mast Vitella ictamo. Pres den misto masti davam La roche posay toleriane Fluid.
Ta Vitella ictamo je bozi - ichtamol a zinek, na me akorat vysusujici, ale hlavne zabije demodex. A akne nemam zadne.

• Citovat
  • Upravit
7712
16.2.20 12:32
@Anonymní píše:
Je mi 40 let a myslim, ze oblicej super. Co pouzivam - odlicuju mydlem DOVE( nejlepsi vec, fakt), musi to byt ta klasicka original kostka. Potom nastrikam termalni vodu La Roche, vysusim kapesnikem. Nastrikam vitaminovou vodu od Fresh ( kupuju na cultbeauty). Rozetru, zatlacim do pleti. Pak Vichy serum mineral 89 paradni slozeni). Ocni krem - ted zkousim Oxynergy, je super. A na zaver rozetru mast Vitella ictamo. Pres den misto masti davam La roche posay toleriane Fluid.
Ta Vitella ictamo je bozi - ichtamol a zinek, na me akorat vysusujici, ale hlavne zabije demodex. A akne nemam zadne.

No, dove mi vysusoval nehorazne i ruce, to bych na oblicej nedala. Vichy jsem z okoli neslysela prevazne chvalu, bohuzel.
A vitela - to musi smrdel a vsude vsechno spinavy ne?
A ty jsi predtim akne mela? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
16.2.20 12:36
@Zwetta píše:
na oči používám mýdlo.. :mrgreen:
Jinak teda pokud máš tu pleť sušší, tak zkus mrknout na olomouckou přírodní značku Caltha, má fajn krémy ;) Peeling teď dobírám nějaký z avonu či co, kdysi unáhlený nákup, ale nerada něco vyhazuju :lol: Příště koupím asi ryor.., neuvařená káva je moc drsná, to už raději z logru ;) Mrkni na stránky bioo, třeba tě tam něco zaujme :)
Ale pozor na tu vodu z heřmánku, ten má stahující účinky, může vysušovat ;)

Ajo, tak to bych nedala asi :mrgreen:
O ty kosmetice Caltha jsem si myslim psaly. Zaujal me hrebickovy krem prave. Sakra proc je toho tolik, ja jsem tak nerozhodna :roll:
Jj, neuvarena jo, podruhy jsem teda skoro netlacila a dobry. Bioo mam rada no :)
Jj, vim to. Na noc jsem strikla jemne jen, rano jsem dala jen na pupinky. Jeste vecer bolely a ted tam skoro nic neni?! :nevim: to jsem nezazila jeste :mrgreen:

Jinak urcite dopatlam tu Mixu, nechci to vyhazovat urcite…pak mozna mrknu na tu Calthu nebo na neco, co jsi psala. Ten olej asi zatim necham, mam tu kavovy a sezamovy, tak dopatlam taky ty (mozna na telo, uvidim)…

Ja bych asi potrebovala nekomu ten ksicht ukazat, aby poradil :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3181
16.2.20 13:03
@Kukacka123 píše:
Ajo, tak to bych nedala asi :mrgreen:
O ty kosmetice Caltha jsem si myslim psaly. Zaujal me hrebickovy krem prave. Sakra proc je toho tolik, ja jsem tak nerozhodna :roll:
Jj, neuvarena jo, podruhy jsem teda skoro netlacila a dobry. Bioo mam rada no :)
Jj, vim to. Na noc jsem strikla jemne jen, rano jsem dala jen na pupinky. Jeste vecer bolely a ted tam skoro nic neni?! :nevim: to jsem nezazila jeste :mrgreen:

Jinak urcite dopatlam tu Mixu, nechci to vyhazovat urcite…pak mozna mrknu na tu Calthu nebo na neco, co jsi psala. Ten olej asi zatim necham, mam tu kavovy a sezamovy, tak dopatlam taky ty (mozna na telo, uvidim)…

Ja bych asi potrebovala nekomu ten ksicht ukazat, aby poradil :lol:

ale tem arganový na noc by ti mohl dělat dobře a hezky pleť zregeneruje, do toho bych šla, ale samozřejmě je to na tobě ;)
A masku na čištění pleti nějakou používáš? co teď používáš na pleť přes den? Nosíš i make-up? třeba ti nemusí sedět ten.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
16.2.20 14:31

Ja pouzivam medik8, the ordinary a for life madaga. Mixa, garnier a podobne mi uz nesmi do baraku. Na noc pouzivam retinol, kyseliny nebo vitaminC, pres den niacinamid, kys. hyaluronovou. Oleje na plet mi nevyhovuji, ucpava mi to pory a nevidim zadne vysledky. Na den pozivam od syncare spf 50 a makeup pro problematickou plet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
16.2.20 15:00
@Zwetta píše:
ale tem arganový na noc by ti mohl dělat dobře a hezky pleť zregeneruje, do toho bych šla, ale samozřejmě je to na tobě ;)
A masku na čištění pleti nějakou používáš? co teď používáš na pleť přes den? Nosíš i make-up? třeba ti nemusí sedět ten.. :think:

Jako mohl, ale zatim me vsecky oleje celkem zklamaly a to mely byt na mou plet. Treba ten opevovany moringovy…
Masku mam bud z bileho jilu (mam sypkej a smicham s vodou a nebo mam nejaky platynkovy nebo slupovaci - Balea, Garnier,…asi by to chtelo lepsi no). Na plet rano od Mixy tu pletovku a na to krem ze stejny rady (ta na nedokonalosti na citlivou plet). Makeup nenosim, obcas dam bb krem, ale vyjimecne no.
Ja doufam, ze je to tim, jak jsem celkem dlouho kojila a nejak se to casem da dokupy. Ackoli mi i kozarka rekla, ze mam takovou plet, ze nikdy nebudu mit klid a vzdy musim vic opecovavat…
Prave nevim, zda ty kremy na problematickou plet mi nedelaji taky zle :nevim: treba ta Mixa pripadne ten hrebickovy by nebyl taky spis ke skode, nevim no :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
16.2.20 15:03
@scentini píše:
Ja pouzivam medik8, the ordinary a for life madaga. Mixa, garnier a podobne mi uz nesmi do baraku. Na noc pouzivam retinol, kyseliny nebo vitaminC, pres den niacinamid, kys. hyaluronovou. Oleje na plet mi nevyhovuji, ucpava mi to pory a nevidim zadne vysledky. Na den pozivam od syncare spf 50 a makeup pro problematickou plet.

Garnier jsem nepouzivala nikdy, Mixu jsem si koupila ted nedavno, ze s ni kamaradka byla spokojena prave.
A mas od tech znacek nejakou komplexni peci? Jakoze odliceni (oblicej a oci), pak nejaky tonik, plet. vodu…a teda jsi psala to C a tak, to pouzivas vse kazdy den? Neni toho az moc najednou? A na to nejaky krem - ten Syncare?

Mne oleje asi vylozene neucpavaji, ale taky nic moc nedelaji :nevim:
A Syncare mas nejakou radu jakoze na citlivou nebo spis problematickou…?
Ja prave moc nevim, jakou radu zvolit - problematicka nebo spis sucha a citliva. Aby me to nevysusovalo, ale zas aby to nejak nemastilo a nedelalo neplechu :nevim:

Jinak ten Medik8 je celkem palba co… (Holt stavime a ja jsem do toho na rodicaku no…)
Ta The ordinary je prijatelnejsi ze. A tam odtud bych mela zacit pripadne s cim? :)
Ten vit. C, kys. hyaluronova, retinol, niacimid…a nejake odlicovani + krem?

Pripadne nejaky peeling a masku? Nebo to je zbytecne?

Moc diky, ja ty vitaminy, retinoly, kyseliny a tak moc neznam, tak tapu a jsem rada, kdyz mi pripadne poradi nekdo, kdo to pouziva, tak snad nevadi, ze se tak ptam :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3181
16.2.20 15:18
@Kukacka123 píše:
Jako mohl, ale zatim me vsecky oleje celkem zklamaly a to mely byt na mou plet. Treba ten opevovany moringovy…
Masku mam bud z bileho jilu (mam sypkej a smicham s vodou a nebo mam nejaky platynkovy nebo slupovaci - Balea, Garnier,…asi by to chtelo lepsi no). Na plet rano od Mixy tu pletovku a na to krem ze stejny rady (ta na nedokonalosti na citlivou plet). Makeup nenosim, obcas dam bb krem, ale vyjimecne no.
Ja doufam, ze je to tim, jak jsem celkem dlouho kojila a nejak se to casem da dokupy. Ackoli mi i kozarka rekla, ze mam takovou plet, ze nikdy nebudu mit klid a vzdy musim vic opecovavat…
Prave nevim, zda ty kremy na problematickou plet mi nedelaji taky zle :nevim: treba ta Mixa pripadne ten hrebickovy by nebyl taky spis ke skode, nevim no :?

chudáku, mám z tebe pocit, že nevíš z které do které a co si vybrat no, ale nedivím se ti, je toho na trhu tolik, že v tom mají akorát všichni zmatek, kor, když každá pleť potřebuje jinou péčí ;) :think:
Co mohu ale poradit určitě, postupně bych eliminovala kosmetiku z drogerie na tu vegan, bio atd. Jinak i domácí pleťová voda s bio jablečným octem je na pleť fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
16.2.20 15:25
@Zwetta píše:
chudáku, mám z tebe pocit, že nevíš z které do které a co si vybrat no, ale nedivím se ti, je toho na trhu tolik, že v tom mají akorát všichni zmatek, kor, když každá pleť potřebuje jinou péčí ;) :think:
Co mohu ale poradit určitě, postupně bych eliminovala kosmetiku z drogerie na tu vegan, bio atd. Jinak i domácí pleťová voda s bio jablečným octem je na pleť fajn.

Jako nemam ksicht, ze bych nevylezla ven nenamalovana, to zas ne :mrgreen: ale neni nic moc, byvavala lepsi no…
Jo, fakt ted vubec nevim, do ceho jit. Asi to holt budu muset postupne zkusit, co mi nejak sedne :roll: :lol: jo, tu Mixu chci vyplacat a uvidim, co dal. Ale urcite tohle uz ne…
Hlavne vsichni vyrobci pisou, jak je to jejich nejlepsi, ze :roll: :zed:. Kdo se v tom pak ma vyznat… :lol:
Ten jablecny ocet jsem pouzivala jako oplach na vlasy jeden cas… Ani nevim, proc jsem prestala, byl celkem fajn. Michas to v nejakem pomeru? :)

Jako co aspon vim je, ze potrebuje plet spis okyselit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3181
16.2.20 15:42

Jasný, to je jejich cíl propagovat to svoje za to nejlepší, ale všichni už ví, že produkty z drogerky to fakt nejsou, ty akorát póry ucpávají ;)
Já používám jableč. ocet i na oplach vlasů. Jednou kondicioner, jednou ocet. Pleťovou vodu do malé tmavé skleničky tak půl na půl s převařenou vodou a jen tak light ráno a večer, žádné drhnutí. Jen to musí být ocet bez éček, nejlépe se zákalem, bez pasterizace. Pak to má smysl ;)
achjo, blbne mi vložení, prej tam mám zakázané fráze, ale ať koukám jak koukám, nic špatného tam nevidím.. :think: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21681
16.2.20 16:23
@Kukacka123 píše:
@Káťa19 jako ja nemam vylozene aknetickou plet, spis sem tam pupinek a nebo taky bez pupinku ocas uplne :) hodne teda zalezi, co jim. Vim to, ale nekdy si holt dam do nosu :nevim: :mrgreen: ale mrknu, diky :)

tak ono jde spíš o tu prevenci, že když budeš odličovat mlékem a tonikem se správným pH, že se tomu dá slušně předejít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
16.2.20 16:42
@Zwetta píše:
Jasný, to je jejich cíl propagovat to svoje za to nejlepší, ale všichni už ví, že produkty z drogerky to fakt nejsou, ty akorát póry ucpávají ;)
Já používám jableč. ocet i na oplach vlasů. Jednou kondicioner, jednou ocet. Pleťovou vodu do malé tmavé skleničky tak půl na půl s převařenou vodou a jen tak light ráno a večer, žádné drhnutí. Jen to musí být ocet bez éček, nejlépe se zákalem, bez pasterizace. Pak to má smysl ;)
achjo, blbne mi vložení, prej tam mám zakázané fráze, ale ať koukám jak koukám, nic špatného tam nevidím.. :think: :cert:

No, ale kdo se v tom pak ma vyznat :zed: :mrgreen: vetsina asi jo no…ale treba kamoska je s tou Mixou fakt spokojena :nevim:
Tak to mrknu, kde by meli. Vim, ze jsem kupovala nejaky bio zakaleny kdysi v dm, ale jestli jeste maji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
16.2.20 16:42
@Káťa19 píše:
tak ono jde spíš o tu prevenci, že když budeš odličovat mlékem a tonikem se správným pH, že se tomu dá slušně předejít

Jo, to spis potrebuju :mrgreen: jenze uz se v tom akorat ztracim a nejak nevim, co teda zkusit :think: :zed: je toho tolik…
Teda nic, co by ze me za dva, tri produkty vytahlo 3-5tis, to vim :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21681
16.2.20 17:29

@Kukacka123
no tak tady máš mléko , tonikum , make-up - ten je fakt super :palec:

a když vyskočí pupínek: tohle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit