Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
@Tomie píše:
Já už se setkala s tím, že mít nenalakované nehty na nohou je faux-pas, něco jako neoholený podpaží. Jako, že to skoro každého překvapí, že to někdo nemá.Já teda právě nohy nelakuju, přijde mi to takový devadesátkový.
Ale už se cítím být dost pod společenským tlakem, tak asi budu muset začít.
Ty jo, já to vůbec nepostřehla. V práci v kanclech nás dělá pár ženských a po hale stejně máme pracovní boty, tak vůbec nevím, jestli si lakují nehty, ale je pravda, že jak mám teď nohu v gypsu, tak mi koukají nehty a když to viděl šéf, tak podotknul (ale zcela neutrálně, spíš s úsměvem) „tak teď vidím že nemáš nalakovaný nehty“ a něco ve smyslu že jeho žena má. Můj (ex) partner zase říkal, že to absolutně nechápe a že barevný nehty na nohou odpuzují. Já to dřív, v pubertě a těsně po ní, taky lakovala, teď už pár let ne, přijde mi to právě taky takový pouťový, ale že bych cítila nejakej tlak, to ne.
Je to bezne. Na nohach to vypada dobre a neni to hned odrbane jak na rukach, resp ta odrbanist neni tak videt jak ba rukach, precejen na ty nohy koukas z vetsi vzdalenosti nez na ruce. Popraskany paty me nezajimaji. Pokud nekdo nejde vylozene v pantoflich, tak to snad ani neni vidět, ne? Neco takovyho fakt nezkoumam.
@Magical-eyes píše:
@Modra1 dost žen tímto způsobem maskuje plíseň…
No to si říkám u těch, které mají jinak ošklivé nohy - otlaky/tvrdé paty apod. Jakože tím něco maskují a o úpravu jim určitě nejde.
@Azeretereza píše:
Ty jo, já to vůbec nepostřehla. V práci v kanclech nás dělá pár ženských a po hale stejně máme pracovní boty, tak vůbec nevím, jestli si lakují nehty, ale je pravda, že jak mám teď nohu v gypsu, tak mi koukají nehty a když to viděl šéf, tak podotknul (ale zcela neutrálně, spíš s úsměvem) „tak teď vidím že nemáš nalakovaný nehty“ a něco ve smyslu že jeho žena má. Můj (ex) partner zase říkal, že to absolutně nechápe a že barevný nehty na nohou odpuzují. Já to dřív, v pubertě a těsně po ní, taky lakovala, teď už pár let ne, přijde mi to právě taky takový pouťový, ale že bych cítila nejakej tlak, to ne.
Já měla zlomenou nohu loni a naopka všichni obdivovali, že nehty nalakované mám i tak. Ono i v tomhle se člověk pohybuje ve skupině „svůj k svému“. Jinak já za všech okolností různé odstíny červené.
Ještě na druhých akceptuju nude a růžovou, ale ostatní barvy vč. francie a metalických tónů mi přijdou komediantské. Stejně jako kamínky a malůvky ![]()
@Tomie píše:
Já už se setkala s tím, že mít nenalakované nehty na nohou je faux-pas, něco jako neoholený podpaží. Jako, že to skoro každého překvapí, že to někdo nemá.Já teda právě nohy nelakuju, přijde mi to takový devadesátkový.
Ale už se cítím být dost pod společenským tlakem, tak asi budu muset začít.
![]()
Kdyz tohle ctu, jsem strasne stastna, ze si v tomhle uz davno delam to, co chci ja a co se libi mne a dokazu nebyt pod spolecenskym tlakem…a je mi tak moc fajn
ovsem par desetileti to trvalo
doporucuji…
P. s. lesana nejsem
Nehty na nohou mám nalakované celoročně a do otevřených bot bych bez nalakovaných nehtů nešla.. na rukou mám nehty nalakované asi 11 měsíců z roku, jednou z pár měsíců si nechávám pár dní “pauzu”. Na nohy používám červenou (různé odstíny), na ruce většinou nude (příp. červenou a růžovou). Roky jsem spokojená s Rimmel gel lakem, nemusí se zapíkat, na rukou mi vydrží týden - a to se hrabu na zahradě v hlíně, máchám si ruce. A na nohou by mi vydržel i měsíc, ale vadí mi odrůstání. Paty ošetřuju pravidelně ![]()
Edit: u cizích je mi to jedno, ale hezky upravené ženy si všimnu a ráda se kochnu ![]()
@Modra1 píše:
To mě rozesmálo, ale mám to obdobně.Ja teda když lak, tak jedině gellak. Já jsem trošku magor, ale když si představím, že by se mi mohl lak byť trochu na jednom prstu odrbat, úplně je mi z toho hrozně.. Normálně mi trnou nehty
Takže většinou z tohoto důvodu to vzdám. Protože vím, že kdyby se mi to stalo, tak pak můžu být třeba někde dvě hodiny s odrbaným nehtem a z toho celá nesvá, furt bych si to schovávala. Třeba jako flek na halence nebo tak..
Takže taková trošku perfekcionistka? ![]()
@Barevné klubíčko píše:
Takže taková trošku perfekcionistka?
Právěže ne. Jako co se týče úpravy vzhledu, tak asi jo. Ale ne protože bych si na tom nějak zakládala, ale spíš proto, že bych se jinak cítila fakt nervózně. Kontroluju si zuby, ty nohy, nehty musí být opravdu čisté, vlasy upravené, vytrhané obočí a tak.. Já třeba i když vidím na někom druhém, že má někde rostoucí černý chlup, tak bych mu jej nejradši vytrhla. A pak se doma prohlížím, jestli ho nemám taky někde. Nebo když má někdo roztrepene konečky.. Tak se pak dívám, jestli je nemám náhodou taky.
Ale v domácnosti se to nijak neprojevuje, prostě normál ![]()
@Modra1 píše:
Právěže ne. Jako co se týče úpravy vzhledu, tak asi jo. Ale ne protože bych si na tom nějak zakládala, ale spíš proto, že bych se jinak cítila fakt nervózně. Kontroluju si zuby, ty nohy, nehty musí být opravdu čisté, vlasy upravené, vytrhané obočí a tak.. Já třeba i když vidím na někom druhém, že má někde rostoucí černý chlup, tak bych mu jej nejradši vytrhla. A pak se doma prohlížím, jestli ho nemám taky někde. Nebo když má někdo roztrepene konečky.. Tak se pak dívám, jestli je nemám náhodou taky.Ale v domácnosti se to nijak neprojevuje, prostě normál
Mám to stejně
@Kockazvysocan píše:
Já měla zlomenou nohu loni a naopka všichni obdivovali, že nehty nalakované mám i tak. Ono i v tomhle se člověk pohybuje ve skupině „svůj k svému“.Jinak já za všech okolností různé odstíny červené.
Ještě na druhých akceptuju nude a růžovou, ale ostatní barvy vč. francie a metalických tónů mi přijdou komediantské. Stejně jako kamínky a malůvky
Asi jo. Já nemám potřebu si barvit nehty na nohou, ale chápu, že někdo to dělá a líbí se mi to. Když si všimnu.
@Modra1 píše:
Právěže ne. Jako co se týče úpravy vzhledu, tak asi jo. Ale ne protože bych si na tom nějak zakládala, ale spíš proto, že bych se jinak cítila fakt nervózně. Kontroluju si zuby, ty nohy, nehty musí být opravdu čisté, vlasy upravené, vytrhané obočí a tak.. Já třeba i když vidím na někom druhém, že má někde rostoucí černý chlup, tak bych mu jej nejradši vytrhla. A pak se doma prohlížím, jestli ho nemám taky někde. Nebo když má někdo roztrepene konečky.. Tak se pak dívám, jestli je nemám náhodou taky.Ale v domácnosti se to nijak neprojevuje, prostě normál
Já taky ![]()
Proto jsem to svěřila do rukou profesionálů. Zatím se mi nikdy nic neodlouplo. Jenom tam musím každé tři týdny, protože mi rychle rostou nehty.
Lakuju nehty na rukou i na nohou, protože jinak je to takové nedokončené. Je mi jedno, že to v zimě nikdo nevidí, já to vidím ![]()
Nehty na nohou mam vetsinou nalakovane, pravidelne pouzivam peeling a pemzu na chodidla, kazdy vecer pred spanim si je namazu balzamem od Badgeru.
@Paní_z_obrazu píše:
Já taky
Proto jsem to svěřila do rukou profesionálů. Zatím se mi nikdy nic neodlouplo. Jenom tam musím každé tři týdny, protože mi rychle rostou nehty.
Lakuju nehty na rukou i na nohou, protože jinak je to takové nedokončené. Je mi jedno, že to v zimě nikdo nevidí, já to vidím
Taky mám nohy nalakované celoročně… Přesně, já to vidím a přece jen chodím do sauny, bazénu. Upravený nohy jsou prostě upravený nohy