Laparoskopie+Hysteroskopie - neschopenka

Anonymní
24.6.19 13:32

Laparoskopie+Hysteroskopie - neschopenka

Ahoj všem :mavam:

prosím kdo má zkušenosti s laparoskopií a hysteroskopií, jak dlouho je člověk v nemocnici a jak dlouho je potom doma na neschopence? Záleží při tom, jestli se při zákroku odstraňují např. srůsty nebo cysty? Děkuju za odpovědi :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
69129
24.6.19 13:35

Odstraňovali mi toho fakt hodně, pustili mě druhý den po operaci (to bude individuální nemocnice od nemocnice), ale byla jsem na RD. Pokud bych nebyla, do práce bych se cítila vracet tak po 14 dnech, pokud by ta práce nebyla extra fyzicky náročná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4615
24.6.19 13:40

Ono taky záleží s čím na tu operací jdeš, jestli ti vezmou cysty z půlky břicha nebo udělají dva vpichy do. kolen a vyškrábnou srůsty…já mám laparoskopicky operováne obě kolena domů jsem odcházela ještě ten den a chodit jsem. mohla za 2 dny, bolelo to sice ještě si 14 dní ale po 2 dnech se o berlích fungovat dalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2776
24.6.19 13:45

@Ennny Ahoj děkuju za reakci. Já jdu na laparoskopii + hysteroskopii - tzn. gynekologická záležitost. Právě že mi nikdo nebyl schopen říct, jestli mi tam budou něco dělat nebo ne. Údajně je to zatím jen preventivně, aby se vyloučily všechny faktory, které by bránily k otěhotnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.6.19 13:49
@Anonymní píše:
Ahoj všem :mavam:prosím kdo má zkušenosti s laparoskopií a hysteroskopií, jak dlouho je člověk v nemocnici a jak dlouho je potom doma na neschopence? Záleží při tom, jestli se při zákroku odstraňují např. srůsty nebo cysty? Děkuju za odpovědi :kytka:

Tak laparoskopie a hysteroskopie je dle mě jenom minimální půlhod. zákrok, kde se vezme vzorek tkáně..bere se to třeba v případě narůstající sliznice a chce se zjistit zda je sliznice v pořádku..berou se vzorky na histolog. Byla jsem s tím doma jen jeden den po zákroku.

• Citovat
  • Upravit
26295
24.6.19 14:10

Ahoj, já byla na operaci v pátek, v neděli mě pustili, PN jdu ukončit ve středu s tím, že kdybych chodila „normálně“ do práce a neměla pak dovolenou, tak bych si nechala PN do vytažení stehů, které se vytahují týden po operaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19986
24.6.19 14:17

Já byla na laparce, kde mi brali cysty a odstranovali loziska endo. Zakrok trval twmer 3hodiny. Po operaci jsem měla drén. Operace v úterý, domů v pátek. Do práce jsem šla po 4tydnech. Bolesti jsem měla větší tak 2tydny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
712
24.6.19 14:20

Ahoj, taky me pustili hned druhý den po zákroku. Nic mi tedy neodstranovali. Hned jsem byla schopná fungovat, kdyby jsem neměla fyzicky náročnou práci, tak bych ani nemarodila. Je to banální zákrok, který se rychle hojí :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2776
24.6.19 14:26

@bobda @lachtanice86 @Ha-ni holky díky moc za reakce, už jsem klidnější :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
17.8.19 17:45

Laparka + hysteroskopie - endometrioza

Ahoj holky. 8.8. Jsem prodělala zákrok s vidinou dobreho výsledku. Bohužel mi po operaci sdělili ze mi museli vzit oba vejcovody
Rozsáhlá endometriioza a při zkoušce pruchodnosti mi praskla deloha. Před dvěmi lety jsem potratila. Takže ted pro me možná cesta pouze ivf. Ale ja procetla skrz na skrz příspěvky a všichni se po zakroku cítí dobře. Ja mam bolesti stale břicha. Stale středně krvacim a divny pocit v mocaku. Mate někdo zkusenosti i opačné? Ze rekonvalescence je dlouha a bolestiva? Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
17.9.21 11:41

Ahoj holky, prosím o radu :)

V úterý 14.9.2021 sem byla na Hysteroskopii kvůli zbytkům rezidua a mrtvé tkáně (po zamlklem potratu) byla sem pod narkózou.

Ptala sem se sestřičky zda je lepší nebo nutná pracovní neschopnost a nikdo by nebyl schopen odpovědět.
Sem teď 3 den po Hysteroskopii a zítra bych měla už jít do práce, dělám prodavačku v obchodě myslíte že se mi nic stát nemůže a do práce v klidu můžu jít???
Děkuju za odpověď. Hezky den :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
22.11.21 11:50

Laparo a hysteroskopie - neschopenka

Ahoj holky,

také prosím o radu :) Před pár dny jsem byla na laparce, hysteroskopii a chromopertubaci. Odstranili mi několik děložních polypů, nějaké cysty a odstranili docela velké srůsty.

Nemáte prosím zkušenost ohledně nemocenské v tomto případě? Tedy jak dlouho je třeba být doma?

Díky předem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
362
29.11.21 23:37

@Lutzika ahoj je to individuální, podle toho co děláš za práci, mě se třeba i špatně hojily stehy, ještě 5ty týden boleli jak čert, různé mastičky, výplachy kysličníkem, ten po vývodu byl nejhorší. Ale můj gynekolog mě nechal doma, říkal, že 6 neděl je ok, a já ještě v šestinedělí začala stejně stimulovat na IVF. Brali mi jeden vejvovod a srůstů jsem měla hafo, celkem si se mnou na sále prý mákly, z malého zákroku byla hodinová operace :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí