Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ja mam pocit, ze ten vitaminky a imunoglukany pomuzou jen normalnim detem s normalnimi nemocemi. Imunoglukan davam uz treti tyden a stejne to chytila. Ted zkusim jeste v kombinaci s multisanostolem. Podle slozeni by se to mohlo hezky kompletovat. Proste ty laryngiozni zapaly v krku jsou uplne jiny druh nemoci nez bezne nachlazeni. Zitra jdem na kontrolu, tak se taky zeptam na nejake vysetreni na imunologii. A to jsem prosim pekne s ni doma preventivne!!! Ze se nemoc chytla v zacatku, tak to pry za 4 dny muzeme vylezet bez antibiotik. A vysledek? Vylezela si laryngitidu ![]()
@qipa koukám ze jsou malé 2 roky to nevím jestli té pošle na alergo. My šli před 3 rokem na ty testy kožní a hlavně oni dětem natáčej spirometr a tak malé děti to moc nedávají
Ahoj, potřebovala bych poradit. Jak poznám, že jde opravdu o laryngitidu?
Kluk 32m má tak týden kašel. Přes den toho moc nenakašle, ale spíš po spaní. Dostává kapičky Ambrosan. Začal po 3 dnech odkašlávat, teplota žádná, rýma taky ne.
V noci na dnešek mne vzbudil ve 2h - kašlal, čekala jsem, že se z toho pozvrací. Po chvilce kašel zněl, jako štěkot, chraptěl, špatně dýchal, takový zvuk jak z „potrubí“. Otevřeli jsme okno a chovali. Trvalo to tak 30min. Teplota 37,5. Ještě nikdy jsem je takto kašlat neslyšela.
Jelikož nás to hodně vyděsilo, tak jel taťka s ním na pohotovost. Já byla s druhým dvojčetem doma. Tam samozřejmě nezakašlal, poslechově je v pořádku. Prý vypadá „zdravě“ a čile, že si asi spletl hodiny - haha. Spíš by to vyděla na alergickou reakci. Napsala Dithiaden a Aerius. A že příště máme hned jít ven na vzduch.
Pokud to tedy není laryngitida - proč předepisuje Dithiaden? A je možné, že by ji nepoznala?
(Ráno znovu kašlal, jak když se mu hodně uvolňují hleny a odsávačkou jsem odsála rýmu do zelena, tak se mu asi spustí.)
@teta 278 Nedávno jsme měli stejný noční zážitek. Malá měla laryngitidu potvrzenou na jaře. V noci jsme šli ven, bylo to ok, spala při otevřeném okně. Druhý den jsme šli k dr., tak konstatovala, že v krku nic nevidí, ale že to klidně ta laryngitida být mohla a že už nic vidět nemusí. Takže taky nevím, co to bylo. ![]()
@teta 278 dithiaden napsala na sklidnění…pomáhá
My zrovna dnes v noci seděli s malým na balkoně a čekali, jestli budeme muset na pohotovost
naštěstí se mu ulevilo, ale pořád skřehotá
@Ukulina : A na jaře tedy taky malá kašlala, když vám ji potvrdili?
Malej měl je to 3týdny zánět průdušek a atb. Tak mne to hodně vyděsilo a radši zajeli na tu pohotovost
. Jinak já neplaším moc zbytečně, ale tohle se mi opravdu nezdálo. Doktora tu máme až v úterý. Něco mám o laryngitidě načteno, ale nikdy jsem nikoho neviděla, jak to probíhá, nebo jak dlouho ten záchvat kašle trvá.
Kluci moc nemarodili, začali chodit do MŠ a jsme furt na chcípnutí
.
Se dnes budu bát i usnout
.
@Petra Z : Nevím, co od toho mám čekat. Léky teprv vyzvednem - není tu v noci hned kde. No doktorka na něj koukala jak z jara, jak kdyby otravovali zbytečně
.
U nás to jde poznat vždy - strašně sípe, nemůže poradně dýchat a když je to moc, jedem vždy na pohotovost. Několikrát si nás tam nechali na 2-3 noci.
To se holky nedá nepoznáte stačí taky kouknout na krk, kde je jako by ta prohlubeň při lar. Se hodně zatahuje jak nabírá vzduch a nejde to
@teta 278 no taky se prckovi asi cestou ulevilo ona byla zima a to pomáhá hodně. My uz taky byli na cestě a v půlce se otočili a jeli domu protože ten otok toho hrtanu ustupoval
@teta 278 Ano, na jaře nám ji druhý den dr. potvrdila. To ale malá nemluvila ještě dva dny. Tentokrát to bylo jen v noci a ráno už jsem si nebyla jistá, jestli to byl ten štěkavý kašel a jestli se opravdu nemohla nadechnout. Nemám (naštěstí) ty zkušenosti ![]()
@teta 278 Já nemůžu tak moc radit, ale zvlhči na noc vzduch, netop. U nás to na jaře byla jen jedna noc, pak už se to neopakovalo, když jsme uděli v pokojíku ta opatření.
@Petra Z : A opakuje se to tedy víc nocí? Možná, že z něj vyleze jen další rýma
. Byl to takový zvuk divný, štěkavý a dunivý, špatně nadechoval, jakoby sípal. Jsem z toho „jelen“
. A ještě, jak se musí být případně doma, když se to potvrdí?
@teta 278 většinou je ta jedna noc kritická pak uz je to lepší a lepší
Nevím, kolik je malému nabo malé ale jestli může nanuka tak dej
Jestli mate doma coca Colu ať si cucne. Netopit a mít doma chladno a v noci taky.
No a doma podle toho, jak bude vypadat. Já ho ted nechám doma 2 dny a uvidím. Jenže u matese to pak většinou spadne na průdušky
@Petra Z : Je mu přes 2,5r. Právě, že včera byla víc zima a cesta trvá do nem. tak 30min. Ale je mi divný, že by to doktorka nepoznala… No, jsou to stavy. Díky moc.
@teta 278 jsou já vím
Matyáš to mel poprvé ve 3 měsících a stále se to vrací