Jak léčit laryngitidu u dítěte? Za jak dlouho se uzdraví?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
41765
3.3.24 16:45
@spiritt píše:
@Doctus Můžu se zeptat, dávají se na laryngitidu antibiotika? A je nutné jít k lékaři s devítiletým dítětem, které zřejmě laryngitidu má (měl ji už před několika lety, příznaky jsou teď velmi podobné, jen míň intenzivní). Dneska ráno ztratil hlas a kašlal tím štěkavým kašlem, ale během dne to přechází spíše ve vlhký kašel. Nerada bych, aby zase dostal ATB, ale nevím, zda je bezpečné to léčit doma.. :think:

Nedávají, alespoň ne v úvodu. Antihistaminika, u těžších průběhů kortikoidy. Chladný vzduch. Léky na kašel. Při zhoršení - ztížené dýchání, atd. pohotovost nebo lékař.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1221
3.3.24 16:48

@Havlova Mám doma Fenistil kapky, tak ty dávám. A Mucosolvan. No, uvidíme jaká bude noc a podle toho zítra půjdem k Dr. nebo ne..Ale syn dřív hodně trpěl na záněty průdušek, takže je možné, že mu to zase přejde do zánětu průdušek..ale nevim no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41765
3.3.24 16:50
@spiritt píše:
@Havlova Mám doma Fenistil kapky, tak ty dávám. A Mucosolvan. No, uvidíme jaká bude noc a podle toho zítra půjdem k Dr. nebo ne..Ale syn dřív hodně trpěl na záněty průdušek, takže je možné, že mu to zase přejde do zánětu průdušek..ale nevim no.

V noci otevřené okno. A hlídej ho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9728
3.3.24 16:56

ATB určitě ne, bakteriální laryngitida je velice vzácná. Dával bych Fenistil nebo Zyrtec kapky, kdybyste doma našli prednison nebo Fortecortin, můžete podat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1221
3.3.24 18:55

@Doctus Prednisonu kolik? Mám doma, ale už je prošlý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9728
3.3.24 21:25

@spiritt
Může 1 tbl. 20mg Prednisonu, případně 4 tablety Prednisonu 5 mg. Pokud není lék prošlý několik let, tak by to vadit nemělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
18.3.25 17:57

Ahoj @spiritt,

moc dobře vím, jak laryngitida dokáže potrápit. Měla jsem s ní už několikrát problémy a nakonec mi vždycky nejvíc pomohl Ventolin. Měla jsem strašně štěkavý kašel, skoro jsem nemohla dýchat, hlavně v noci to bylo hrozné. Doktor mi tehdy předepsal Ventolin sprej a hned po prvním použití se mi hodně ulevilo. Dýchání bylo volnější a kašel se postupně zmírnil.

Určitě sleduj syna hlavně v noci, jak dýchá. Chladný vzduch pomáhá, ale pokud by se mu to zhoršovalo, tak bych asi raději zašla k doktorovi. U nás se to jednou zhoršilo do takové míry, že jsme museli na pohotovost, kde mi dali kortikoidy a Ventolin – a to mě fakt zachránilo.

Držím palce, ať to u vás proběhne co nejmírněji! 💙

Příspěvek upraven 25.03.25 v 12:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41765
18.3.25 19:09
@AnnaMavis píše: Více

Rok stará diskuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit