Jak léčit laryngitidu u dítěte? Za jak dlouho se uzdraví?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
65286
28.11.15 19:48

@beru3nek věř, že známe…
poslední záchvat byl tak šílenej, že si o Matesovi povídaly sestřičky po špitále
ležel 3 dny na JIP, za noc dostal 10 ampulí adrenalinu a nelepšil se
byla jsem šílená, naštěstí mě nechali u něj…
ale to bylo naposledy, co to měl takhle, dr říkala, že z toho vyroste
a jo…je mu 6 a půl a už asi rok je klid…
jako stane se, že zaštěká, ale zvládáme doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
940
28.11.15 22:41

@Petra Z : to zni šíleně:( už spi u mě. Usnula az v 10 a po pul hod. kasel a brek. To je nemoc toto:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65286
28.11.15 22:47

@beru3nek hnusná
Přeji klidnou noc
Otevři okno na vás, ať máte fakt chladno a snad už bude jen líp

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
940
29.11.15 07:27

@Petra Z : diky :) stekala jen 3×, ale každou chvíli tak divně dýchala. Chraptěla. No jeste ze je ráno. Jen nechápu, ze to má porad. Nevykaslava a porad nemůže moc mluvit. Ven kdyby bylo ošklivě asi ne, co.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
29.11.15 10:25
@beru3nek píše:
@Petra Z : diky :) stekala jen 3×, ale každou chvíli tak divně dýchala. Chraptěla. No jeste ze je ráno. Jen nechápu, ze to má porad. Nevykaslava a porad nemůže moc mluvit. Ven kdyby bylo ošklivě asi ne, co.

pokud nemá horečku, tak ven klidně, protože ten čerstvý vzduch a studeno jí udělá dobře. A doma moc netopit, pro laryngitiky je nejhorší přetopený a suchý vzduch. Navlhčené hadry kolem postele namáčet i v noci. A co se týče těch inhalací, tak to nic není, dítě sedí na židli nebo tobě na klíně a ty mu držíš u pusy inhalátor. Nic se nikam nestrká, jen z toho jde pára, tak se děti v první chvíli bojí, ale nebolí to a nic se jich ani nedotýká. POmáhá to neskutečně. Ale třeba naše pediatra to nemá, když bylo zle, jezdili jsme na pohotovost. V sezonu tam sedělo i víc dětí v čekárně a inhalovali. Ta inhalace trvá asi 5 minut a může se i opakovat, třeba po 12 hodinách tam zajedeš znovu. Kamarádka mi zrovna v pátek říkala, že si inhalátor pořídila domů a dává inhalovat doma, i když jen páru s vincentkou, na pohotovosti tam dávají adrenalin. Ale zvládají to doma a to má obě děti laryngitiky. Jo a dobrá zpráva, děti z toho vyrostou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65286
29.11.15 10:50

@beru3nek ven jak je psáno klidně pokud nemá teplotu
Bude se ji lépe dýchat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
29.11.15 14:42

@beru3nek
jak už píšou holky výše, ven rozhodně běžte, jediné omezení je horečka. Jestli u vás prší a je zima – tak výborně, pro laryngitika je to nejlepší. posadit na kočár, dát pláštěnu a několikahodinové procházky dvakrát denně - tohle provozujeme při každé nemoci.

my máme inhalátor doma, jeden astmatik a druhý laryngitik, takže to byla nutnost. při nemoci inhalujeme v jednom kuse, během dne třeba 6-8× po půl hodině, v noci si natahuju budíka a mířím to na ni co 3/4hodiny. inhalujeme jen vincentku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
940
29.11.15 18:45

Diky za rady holky :) dnes jsem sinecod už nedala, nepomáhá. Jen fenistil. Vypada lip. Tak snad bude brzo fit. Ty nemoci jsou na palici. Od po starší marod. Pak já a mrně, už chci léto :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870
30.11.15 08:00

Ahoj holky,

syn 2,5r se o půlnoci vzbudil, štěkavě kašlal, sípal, laryngitida. Otevřela jsem okno, namočila ručníky k hlavě, dala jsem mu půlku dithiadenu a rectodelt. Teď ráno jsem mu dala Ditustat kapky.

Už kolikrát laryngitidu měl, vždy jsme to zvládli doma jen s fenistilem nebo dithiadenem. Teď v noci to bylo ale horší, než kdykoli předtím, nikdy takhle moc nesípal. Hodně jsem přemýšlela o sanitce, ale syn byl v klidu a spal, tak jsem ho jen držela v sedě a čekala, až se mu uleví. Chvílema to bylo lepší, chvíli zase sípal, čípek zabral až tak za půl hodiny. Jak se zklidnil, usnuli jsme v sedě. Teď už neštěká, je to pryč, ale nevím, jestli mám jet raději k dr., ať se na něj podívá nebo to není nutný.. Teplotu nemá.

• oprava hrubky :roll: :lol:

Příspěvek upraven 30.11.15 v 08:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9672
30.11.15 08:03

@Maky.p ja bych šla. Taky to míváme. doktorka zkoukne krk a preposlechnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870
30.11.15 08:08

@kaca35 - ok, raději s ním zajedu. Akorát jsem úplně k. o., spala jsem jen pár hodin a trhaně, ale tak snad těch 20km zvládnu.. Ať ho raději zkontroluje, pro jistotu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9672
30.11.15 08:18
@Maky.p píše:
@kaca35 - ok, raději s ním zajedu. Akorát jsem úplně k. o., spala jsem jen pár hodin a trhaně, ale tak snad těch 20km zvládnu.. Ať ho raději zkontroluje, pro jistotu..

No když to bylo horší než obvykle tak bude lepší když koukne na ten otok v krku jak na tom je.
Jinak nam se ted osvědčilo při prvním zakasla ni dat cucat homeopatika homeovox.od ty doby co to děláme tak sice jednu noc kasle stekave.ale má to pokaždé lehčí průběh. Tak jestli jsi příznivcem homeo.tak to můžeš zkusit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
30.11.15 08:23

@Maky.p já bych nejela, pokud je syn jinak OK, nestěžuje si na bolest v krku, nemá horečky apod. Nechala bych ho odpočívat, případně naložila na kočárek a šla se odpoledne projít. Všechno, co jsi udělala v noci doma, jsi udělala dobře. Teď můžeš dát ještě aescin přes den, ten se u laryng. taky doporučuje. Hlavně pokud máš Rectodelt, tak podle mě doktora netřeba, ještě tam čapnete něco jiného

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870
30.11.15 09:02

@kaca35 - homeo zkusit můžeme, kdyžtak se na to zeptám dr., ona tomu rozumí :palec:

@mischelinka - nevím no, říká, že krk ho nebolí, ale do pusiny si ukazuje, že bolí :nevim: Kočár nevedeme už rok, takže tam bych ho taky nedostala. Rectodelt doma mám, ještě ty tři čípky z balení.

Ale asi zajedem, ať ho zkoukne, i když i minule mi říkala dr., že jsem udělala vše dobře. Jenže tentokrát to bylo horší, měla jsem fakt strach a byla jsem na vážkách, jestli vydržet nebo volat tu sanitku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870
30.11.15 12:15

Tak jsme nakonec na kontrolu sjeli, jeste má ten krk lehce otekly. Vecer mám dat znovu Rectodelt a po dva tři dny půlku dithiadenu 3× denně. Tak snad bude dnešní noc uz klidnější.. Malej je ted naprosto ok, zadny známky po probdele noci, tak snad je mu opravdu líp..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí