Jak léčit laryngitidu u dítěte? Za jak dlouho se uzdraví?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Silwinka87
8.3.15 22:23
@budi píše:
U nas dobre funguje inhalace - X-krat denne, ca.15-20 minut. inhalujem vincentku. vecer po usnuti ji taky nekolikrat dam inhalovat - namirim na ni proud pary :-) funguje to vyborne.
v nemocnici nam taky dali jako lecbu inhalace, k tomu jen stoptussin a nassivin podle potreby.
(teda ne ze by to vylecilo, ale zachrani nas to casto od rectodeltu. pomaha to zmirnit stekani)

Ty inhalace jsou super, malý je v nemocnici taky měl..A to na něj pouštíš ze zvlhčovače nebo jak?

• Citovat
  • Upravit
4099
9.3.15 07:04

@Silwinka87
mame inhalator - ultrazvukovy. je naprosto tichy, takze prave i v noci muzu na ni poustet mlhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
10.3.15 23:24
@budi píše:
@Silwinka87
mame inhalator - ultrazvukovy. je naprosto tichy, takze prave i v noci muzu na ni poustet mlhu.

Fakt? A můžeš mi prosím poslat odkaz, jaký máte? Děkuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit
46226
11.3.15 08:06

@budi klidne o hod sem info :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
11.3.15 13:56

Ahojte, jojo, inhalace je na laryngitidu požehnání! ale hlavně to nesmí být teplé (pára nad hrncem opravdu NEEE)

my máme doma tenhle http://inhalatory.heureka.cz/compact-3060/
vybrali jsme ho, aby byl malý a lehký - dávali jsme klukovi (astma) inhalovat při čtení knížek a pak v posteli i v noci. ultrazvukový = naprosto tichý! pozor, kompresorové dělají rachot jak cirkulárka. akorát tenhle náš má krátké to připojení, my jsme si k němu rovnou objednali takovou tu hadici-husí krk - abych mohla namířit proud páry přímo na spící dítě. teď ho používám pro mladší holku, letos v zimě jsem ho ještě neschovala, měla už 5× laryngitidu, z toho jednou nemocnice (záchrankou :roll: ). právě v té nemocnici mi to potvrdili, protože v podstatě jediné čím ji tam léčili byly inhalace a stoptussin.

pamatuju si, že jsem tehdy při výběru ještě hodně koukala na tyhle dva
http://inhalatory.heureka.cz/beurer-jih-50/
http://inhalatory.heureka.cz/…9-infantile/
ale už si nepamatuju, proč jsem nakonec vybrala ten náš… určitě budou všecky dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27247
22.3.15 01:53

Jdu se optat. Malý(půl roku) měl teďkaslabý laryngitický záchvat. Byli jsme na pohotovosti, dostal injekci kortikoidů, prothazin, dittustat - ten máme kapat nadále. Teď tu čtu, že dáváte i fenistil. Myslíte, že mu můžu podávat i bez doporučení lékaře na pohotovosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
22.3.15 09:04
@lleennttiillkkaa píše:
Jdu se optat. Malý(půl roku) měl teďkaslabý laryngitický záchvat. Byli jsme na pohotovosti, dostal injekci kortikoidů, prothazin, dittustat - ten máme kapat nadále. Teď tu čtu, že dáváte i fenistil. Myslíte, že mu můžu podávat i bez doporučení lékaře na pohotovosti?

Já myslím, že by to vadit nemělo :nevim: dávkování máš v příbaláku, ale jestli si nejsi jistá, tak tam zavolej a domluv se přímo tam..

• Citovat
  • Upravit
46226
22.3.15 09:27

@lleennttiillkkaa bud se k tomu dava fenistil a nebo u vetsich dithiaden :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
22.3.15 11:23
@lucka83 píše:
@lleennttiillkkaa bud se k tomu dava fenistil a nebo u vetsich dithiaden :kytka:

Přesně tak.. :palec: Ale Dithiaden je na předpis..

• Citovat
  • Upravit
27247
22.3.15 11:28

@Silwinka87 @lucka83 dík, tak já mu ho šupnu, je pravda, že u staršího když má bronchitidu, tak ho doktorka dává taky a pomáhá. Ještě mi řekněte, jak dlouho takováhle nemoc trvá? Můžu v noci zase očekávat záchvat? Dostali jsme teda na pohotovosti čípek a protazin na doma, ale radši se ptám. Zítra samozřejmě půjdu k naší doktorce, ale je tam zrovna zastupující doktor a ten mi nevyhovuje, tak ať jsem na něj připravená

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
22.3.15 11:36
@lleennttiillkkaa píše:
@Silwinka87 @lucka83 dík, tak já mu ho šupnu, je pravda, že u staršího když má bronchitidu, tak ho doktorka dává taky a pomáhá. Ještě mi řekněte, jak dlouho takováhle nemoc trvá? Můžu v noci zase očekávat záchvat? Dostali jsme teda na pohotovosti čípek a protazin na doma, ale radši se ptám. Zítra samozřejmě půjdu k naší doktorce, ale je tam zrovna zastupující doktor a ten mi nevyhovuje, tak ať jsem na něj připravená

Tak obecně je nejhorší ta první noc..Pokud už dostal nějaký ten Rectodelt, mělo by to být lepší..každpopádně na noc deset kapek fenistilu, deset kapek ditustatu a do postele. vyvětrat, zvlhčit vzduch a bude to o. k.

• Citovat
  • Upravit
4099
22.3.15 13:37

@lleennttiillkkaa
mohlo by to přijít v noci znovu, ale ne když se člověk připraví:

• vyvětrat, v noci ca. 17-18° a vysoká vzdušná vlhkost (jeden mokrý ručník nic neřeší, nejlépe třeba sušák s mokrýma plenkama)
  • Fenistil podle příbaláku nebo podle doktora
  • ostatní léky podle doktora, Ditustat určitě, ten je super. Rectodelt až kdyby „něco“ přišlo
  • pokud možno přes den vícekrát inhalovat
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27247
22.3.15 14:48

@budi děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
18.10.15 07:26

Ahoj. Chci se, prosim, zeptat, jak to mely vase deti po laryngitide,resp.po tom prvnim zachvatu. Ja byla se synem na pohotovosti v noci ze stredy na ctvrtek-dostal inhalaci a nejaky prasek a sli domu. Pak spal pri otevrenem okne, byl zapnuty zvlhcovac atd. Ted uz ma vlhky kasel, kasle tedy silene a rymu. Ale spis me trapi, ze na vecer mu stoupa teplota k 39, pres den ok. I nase dr. rikala, ze uz to po prvni noci zachvatu bude jen lepsi. No, nevim. A muze se chodit ven? Samozrejme bez teplot. Uz je to doma na palici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
18.10.15 07:32

Kolik mu je?
u nas jak se to zmeni na vlhky kasel, tak uz je to lepsi, kasle vetsinou tak tyden-dva a postupne to ustupuje. nekdy v ni chrci fakt hrozne a chrchla jak tuberak.
jestli mate, tak inhalovat vincentkuc(rozpousti hleny) a treba i ji pit. pak bezny postup pri kasli.

ale po laryngitide (ta je viroveho puvodu vetsinou), muze prijit i bakterialni infekce, do tech hlenu… kdyz ma zase teploty, tak by to mohlo byt… zajdete k mudr. zitra, treba udela CRP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí