Jak léčit laryngitidu u dítěte? Za jak dlouho se uzdraví?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
65285
30.9.14 15:35
@Anonymní píše:
Ahoj holky necetla jsem vsechny prispevky je toho tu moc kluk ma 2 roky a 3 mesice a uz tyden ma kasel a rymu ale hnusný kasel byla jsem dnes u doktorky a ta ho jen poslechla a rekla ze tam neco slysi ale nevi jestli to neni i od place kluk hodne brecel…rekla at mu davam mucosolvan ze je toho ted vsude hodne a ted vsude ctu o laryngitide…co to je a jake jsou priznaky poradte…bojim se aby to maly nemel jsem asi strevo co ale ted me to tak napadlo malej ma kasel jako by mu v krku furt neco viselo jakoby nemohl odkaslat…a rymu uz pres tydenodsavame…

to neni laryngitida
Ta se objeví skoro vždy v noci a to bys poznala…dite kašle stekavě a kdyz dýchá je slyšet jak sípe a jako by se dusí protoze nemůže nabrat dech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
20.10.14 22:15

Měl jste někdo 3 letého s laryngitidou a 4 měsíční kojené miminko? Jak jste to řešili? Separovali jste je od sebe? My bohužel nemáme kam odjet s malým. Dost se toho bojím, aby to nechytil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20522
20.10.14 23:07

Joo, my jsme tak v podstatě skončili v březnu. Matymu bylo asi 7 měsíců teda, TOmíkovi ani ne 3. Ale skončili jsme v nemocnici. Nástup byl rychlý, v neděli od rána teda chraptěl, bylo to hahaha, jak chraptí a najedno v 17hod začal sípat, nemohl dýchat, tak se jelo na pohotovost, dostal injekci a že máme jet do nemocnice. Manžel na cestě do práce do Vídně.. takže dojela tchýně a byla s Matym doma tchýně, my jsme byli v nemocnici 2 dny. A doma pak už dobrý. ale ani tak to Maty nechytil, přestože co nás pustili domů, tak pak doma dostal Tomík teplotu, dostal normální kašel a rýmu, a Maty to nechytil naštěstí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20522
20.10.14 23:08

A Maty kojenej nebyl, byl v podstatě od porodnice na lahvičce, takže by mohl být přes mateřské mléko trochu snad chráněnej..ale ono to taky asi tak úolně neplatí, kámošky syn dostal angínu a měli oba ATB :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
21.10.14 07:30

Jojo u nas dokonce skoro triletej a trimesicni mimco. Snazila jsem se separovat, bylo mi to doporuceno. Ale moc to neslo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
21.10.14 09:19

Díky! Sama nevím jestli je to laryngitida nebo ne. Jednu už měl před rokem. Ted začal dva dny po ránu pokašlávat, přes den vůbec nic. A dnes v noci štěkavý kašel, ale žádný záchvat jen si párkrát odkašlal. Na nic si nestěžuje, jen trochu ráno huhňal. Žádná rýma nic. Tak nevím. Jestli se to ještě rozeběhne nebo ne. Ale chrapotem to alespoň minule začalo, ale teď žádný chrapot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
21.10.14 09:24

@Yokoo mám dvojčata, stále spolu, jen spí zvlášť, protože se budí, loni v zimě se malý dusil 2×, sestřička to nechytila ani jednou, ani následný zánět průdušek, ještě jim nebyl ani rok. spíš záleží na dispozici k nemoci,dr.mi říkala, že malý na to bude trpět a holčička bude mít nejspíš kliku, uvidíme letos… S věkem se to prý taky zlepšuje, čím starší, tím líp…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
21.10.14 09:39

@mogo musela jsi s malym do nemocnice nebo jste to zvladli doma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65285
21.10.14 09:50

@Yokoo hodně doma větrej…víc děti oblékni
klidně jděte ven, ale v klidu, jen krátká procházka. Kup malému na doma nanuka
zvlhči vzduch…
my někdy zvládneme doma, jindy ležíme na jip :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
24.10.14 09:05
@Yokoo píše:
@mogo musela jsi s malym do nemocnice nebo jste to zvladli doma?

poprvé to bylo docela nepříjemný, malému bylo 10 měsíců a začal manželovi v náručí kolabovat, tak jsem volala záchranku. naštěstí máme doma od dětské lékařky ampule DEXAMED a když jsem mu ji nakapala do pusinky, začal se zlepšovat skoro okamžitě. stejně nás odvezli, ale už se nedusil. podruhé jsme to ustáli doma na inhalátoru, skoro celou noc byl na páře :mrgreen:,v pokojíku jak v sauně, ale pomohlo to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8679
2.11.14 14:03

Ahoj, chci se zeptat, dítko tři dny pokašlává, má rýmu, ale hlavně těžce dýchá a sípe, při dýchání. teplota lítá 37.6, 37…Zítra určitě lékař. Zajímá mě zda to není laryngitida -DĚKUJI

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
2.11.14 15:45
@Teeeri píše:
Ahoj, chci se zeptat, dítko tři dny pokašlává, má rýmu, ale hlavně těžce dýchá a sípe, při dýchání. teplota lítá 37.6, 37…Zítra určitě lékař. Zajímá mě zda to není laryngitida -DĚKUJI

pokud normálně odkašlává, tak ne. pro tu laryngiditidu je typický takový kašel, který jako kašel vůbec nezní, zní jako naprosto nepřirozený zvuk, něco jako štěkání psa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
862
15.11.14 17:16

Jet na pohotovost s chrapotem ?

Ahoj holky :-) od rána syn chraptí - chrapot se přes den zhoršil. Nekašle, stěžuje si na bolest v krku. Moje mamka mi radí, že mám jet okamžitě na pohotovost, že to může být laryngitida. Mi se ale syn zdá zatím v pořádku ( stále doufám, že to laryngitida není ). Jeli byste už s pouhým chrapotem na pohotovost? Nebo by jste čekali jak se to vyvine?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
15.11.14 18:33

Jezdit je zbytečné, my byli se synem odpoledne s teplotama jako blázen, nic nezjistili. V noci záchvat a sanitku do nemocnice. PNO to dopředu poznat nejde. Přečti si tady rady, jak a co, prevnetivni opatření, ale vyhnout se tomu podle me stejne neda :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.12.14 16:28

Maminky mam dotas dnes sem byla u doktorky mali kasle ma rymu ona rekla ze to vypada na laringytydu napsalamu fenistyl a prednisoun 5 a doma sme braqli sinekot na kasel drazdivy a chci se zptat a vrta mi hlavou mam mu porad davat ten sinekot nebo ne nejak sem nepochopila doktorku jestli mam davat stale nebo ne dekuji za odpoved setkavam se stim poprve

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA