Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Mata132 pry se v tak nizkem veku objevuje velmi zridka a mimco ma jeste immunitu od matky z bricha. Kojeni podle me vlov nema zadnej, taky tomu neverim.
Laryngitida je viroza… takze chytnout muze ten vir. viry se prenasi bohuzel snadno. takze co nejvic separivat. ale nemusi zpusobit laryngitidu, ale treba jen rymu ( i kdyz u miminka to je des). ale takhle maly ma opravdu jeste celkem dobry imunitni pokryti od matky.
Tak matyas ji mel poprvé ve 3 mesicich ![]()
A ted jsme po inhalaci
snad bude klid.
Jinak vincentku tak inhaluje skoro denně preventivně
Ahojky, o malýho se to zase dneska k ránu pokoušelo, ale zdá se, že si s tím poradil sám..včera jen lehounce chrčel, ale ještě to laryngitida nebyla, já blbka jsem mu ani nedala Aerius, zapomněla jsem, v noci v klidu, ráno kolem 7 jednou štěkavě zakašlal, ale ani se nevzbudil, chrčel jenom sem tam, když se třeba převaloval, před chvílí se probudil, a pořád se zdá dobrej, dokonce už sice suše, ale přece jen odkašlal, teď zase sem tam zachrčí, když se třeba krátce namáhá, ale jinak se zdá být úplně ok, a to nedostal vůbec žádný léky..asi mu mám dát ten aerius radši? doufám, že už bude v pohodě, teď mi vrtá hlavou, jestli to byl nějaký slabý virus, nebo jestli to udolal, a tudíž už by se to nemuselo opakovat ![]()
@slavuska1 těžko říct
Ja dávám aerius denně tabletu a při nemoci 2krat denně
Tak mu dej nic tim nezkazis
Mates ma takový to jo a ne –bude to dobrý a nebo nebude každy měsíc aspoň jednou
@Petra Z my máme doma jen sirup, tablety ne. Já mám teda taky Matesa, mimochodem, on to takhle nikdy neměl, bez léčby to nikdy nešlo, starší to měl právě v prosinci takový, a bylo to poprvý a naposledy, co to měl
ten sirup mu dám, a snad bude ok
@slavuska1 no kdyz byl matyas menší taky mel sirup ale ted uz dáváme tablety
Dej a uvidíš
@Petra Z aha, tak to je asi podle věku
dala jsem, půlku teda vyplivl, lump, a vzala jsem ho na kočárku ke stánku na zmrzku, tak si to ještě zchladil, zatím vypadá dobře, snad to vydrží.
@Petra Z @slavuska1
Ahoj holky ![]()
Jak je to u vás se strachem, když máte děti někam dát na hlídání a tak. Já se s tím teď nějak nemůžu vypořádat. ![]()
@lyrica ahoj, no já ho na hlídání ještě nedala
ale ani ne kvůli laryngitidě, ale že by mi bylo po něm smutno, přijde mi ještě malej, takže v tomhle jsem ti asi moc nepomohla ![]()
@lyrica hele náš je na noc maximálně u babičky a ta bydli o 4 vchody vedle…takze to je zatím v pohodě
A doufam, ze az budou skoly v přírodě a tábory tak uz to mít nebude
Tak to my máme babičku jednu doma ( mamka, o kterou pečuju, po CMP ) a druhá babička je 10km od nás. Ale nejsem si jistá, jak by zvládla reagovat, i když to manžel měl taky jako malý.
@lyrica no hele volala by okamžitě tobě a poučena je asi co dělat no a při nejhorším i sanitu
@Petra Z no a tím si právě nejsem úplně jistá. Před tím prvním záchvatem měl v noci horečky, bolely ho ruce, nohy…a nedal mi to vědět nikdo. Takže obavy tu jsou trochu na místě
![]()
A přitom on tam tak rád jezdí. ![]()