Jak léčit laryngitidu u dítěte? Za jak dlouho se uzdraví?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
65319
9.7.14 11:25

@lyrica tak co???jak je??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
9.7.14 11:28

@Petra Z Včera je pustili. Díkybohu :srdce:
Malej má teda už ten vlhkej kašel, naštěstí neštěká. Dáváme třikrát denně Fenistil a Stoptussin. V pátek jdem na kontrolu. No je fajn, že sprchlo a ochladilo se, tak větrám co to jde. Objednala jsem zvlhčovač vzduchu, tak snad mu to taky uleví.
Nejhorší je, že já jsem teď z toho docela špatná, se bojim, jestli a kdy se to bude opakovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65319
9.7.14 11:32

@lyrica no tak hlavně, že je máš doma
zvlhčovač taky máme…je to dobrá věc
a ano, je blbý, že se to opakuje a vždy to přijde zničeho nic
ale už máš zkušenost----příště raději hned posadit do auta a jen na pohotovost..inhalace uleví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
9.7.14 14:03

Ja jsem po asi 10 zachvatu dusnosti objednala inhalator a nedam na nej dopustit.

zvlhcovac mame taky, ale z nej tak nadsena nejsem. hlavne tady je tvrda voda a priserne rychle se zanasi a prakticky nejde poradne ten kamen pryc…
nejlip se mi na zblhceni vzduchu osvedcilo vlhke pradlo rovnou z pracky na susak. nebo vyzdimane bavlnene pleny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
9.7.14 14:05

@obrazek zrovna jsem říkala manželovi, že pokud by se to mělo opakovat častěji, kooupím ten inhalátor taky, ať to stojí co to stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kla
2535
9.7.14 15:21

Mne byl inhalator doporucen a musim rict, ze lituji, ze jsme ho nekoupili uz davno. Dcera se vcera rano vzbudila s laryngitidou, ihned jsem nasadila inhalace 3× denne a je po laryngitide plus fenistil a stoptussin, protoze uz kasel zase zvlhnul.

Jakmile u starsiho slysim, ze zacina kaslat je astmatik, inhaluje a kasel zazehnan. Je to sice palka, ale fakt se to vyplati.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
9.7.14 17:36

@lyrica tak to je uper, že už je líp, jak vlhce odkašlává, to je dobrý. ono se to může, a nemusí opakovat, ono v čím menším věku se to poprvé objeví, tím je bětší pravděpodobnost opakování, což přes 2,5 roku je docela dobrý, to se už nikdy vrátit nemusí, ale může.
jinak holky, jak tu čtu o tom inhalátoru, to je asi šetrnější než čípek? já dávám pokaždý čípek, a do půl hodiny je to pryč, toho inhalátoru se trohcu bojím, protože na pohotovosti nám poprvý vůbec nezabrala, ta inhalace, měl adrenalin myslím, a zadruhý, malej se se mnou hrozně rval, odmítal tu masku mít na obličeji, urval z toho ty gumičky, fláknul s tím na zem, a jak jsem mu aspoň tu hadičku držela u obličeje, tak stejně chytal hysterák :? jaktože vůbec v nemocnici dají inhalaci, a na doma dávají čípky? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
9.7.14 18:03

@slavuska1 cipek je kortikoidovy a opravdu nema nastup ucinku do pul hodiny, naopak az za nekolik hodin. tablety s kortikoidem zabiraji tak za pul hodiny. injekce s kortikoidy do zadku zabira do par minut. inhalace zabira okamzite (inhalace s adrenalinem).
na doma ti ale adrenalin nikdo neda, na doma je jen preventivni zvlhcovani dychacich cest vincentkou… ale predchazi to stridoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
9.7.14 18:17
@obrazek píše:
@slavuska1 cipek je kortikoidovy a opravdu nema nastup ucinku do pul hodiny, naopak az za nekolik hodin. tablety s kortikoidem zabiraji tak za pul hodiny. injekce s kortikoidy do zadku zabira do par minut. inhalace zabira okamzite (inhalace s adrenalinem).
na doma ti ale adrenalin nikdo neda, na doma je jen preventivni zvlhcovani dychacich cest vincentkou… ale predchazi to stridoru.

ale nám to opravdu do půl hodiny zabralo, 2krát, tak nevím :nevim: poprvý to bylo po půlnoci, dala jsem čípek, a fakt do tý půl hodiny bylo úplně bez chrčení, bez štěkání, a spal klidně až do rána, a ráno v autě k dr se mu v tom chladným vzduchu už podařilo odkašlat. a podruhý to bylo asi v 6 ráno, a taky do půl 7 bez chrčení, a v klidu usnul, a spal do 10, i po probuzení byl celkem dobrej, ještě teda párkrát zaštěkal, ale bez chrčení, a po poledni začal odkašlávat. a poprvý, to jsme neměli ty čípky doma, tak to celý dopoledne chrčel, dr tam nebyla, tak jsme jeli na pohotovost, a inhalace nic, chrčel pořád, tak nás poslali se projít, bylo chladno, ale pořád nic, tak nás tam nechali, večer to bylo lepší, dostal další inhalaci, ale z tý teda nenadýchal skoro nic, jak se pral, ale stejně už byl dobrej tou dobou, ale to bylo min. 4 hodiny po inhalaci, co se výrazně zlepšil :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
9.7.14 19:01

@slavuska1 mozna to byla shoda nahod… do pul hodiny se ten cipek nestihne rozpustit a prejit do krevniho systemu a ovlivnit otok v hrdle… to samozrejme neni z moji hlavy, byla jsem na kurzu Prvni pomoci u deti a dost dopodrobna jsme to tam probirali… (jsem mj zdravotnik)…
casem jsem si na to udelala takovy nazor, ze pokud je ta viroza uz tak rozjeta a otok ma byt, tak bude. Vojta dostal cipek ve 12h kdyz sel po O spat a v jednu hodinu jsme ho nastesti pres dvere slysela, jak kasle a dusi se. sedel v posteli a nebyl schopny se nadechnout. kdybych ho neslysela, mohlo to dopadnout spatne :( okamzite jsem volala sanitku, tady fakt nebylo o cem premyslet… nepomohl mu ani chladny vzduch, nez prijeli. mel uz fialovy rty. primo v sanitce mu pichali injekci kortikoidu do zadecku a mel inhalaci s adrenalinem. mel totalni paniku, ale postupne se zklidnil a rekla bych, ze dychat klidne zacal do 15 minut…
je mozny, ze vam davali v nemocnici jen inhalaci s fyziologickym roztokem, to nam potom uz taky jenom. ale ten adrenalin mu pomohl hned se nadechnout.

jinak jsme behem hospitalizace zazila deti, ktery chrcely a sipaly treba i 3 dny… zalezi, jak je ta viroza rozjeta…

treba v zimnim mesicich se doporucuje preventivni inhalace vincentky 1× denne 10 minut, hlavne u deti v MS… davala jsem ji Vojtovi vzdy jak prisel ze skolky, zvyknul si na to, davali jsme 20 minut a mel u toho dovoleny hry na tabletu. :palec: opravdu se o mnoho zlepsil :palec:

a rozhodne doporucuju ultrazvukovy inhalator, kdybyste nekdo vahal :mrgreen: kompresorovy dela neskutecnej kraval ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
9.7.14 19:09

@obrazek tak ale já když to říkala pediatričce, tak se tomu vůbec nedivila, že do půl hodiny zabral, řekla jen, že je to dobře, a ať to tedy takhle řeším vždycky. já myslím že každý organismus je jiný..a navíc účinek léků podávaných konečníkem patří k těm rychlejším, horečku čípek taky do půl hodiny srazí…rozpustí se to za pár minut, a jak už je to v oběhu, tak už to může jít rychle..ale nechci se tu dohadovat.
jo a že nám dali adrenalin, to vím, minimálně ta první inhalace arenalin byla..na 100procent, a opravdu to nezabralo ani trochu. každé dítě je prostě jiné. hlavně že to u vás dobře dopadlo, že jsi ho slyšela, a včas zasáhla, to je důležitější, než jaká forma léčby mu pomohla :hug: :kytka:
u nás to takhle dramatické naštěstí nikdy nebylo, že by se vyloženě dusil, max štěkání a chrčení, ale že by vyloženě bojoval o kyslík, to ne.ale jak říkám, poprvé když jsme čípky doma neměli, tak chrčel celé dopoledne a odpoledne, pak 2 krát jsme čípek měli, a po podání za půl hodiny klid, nemyslím si, že je to náhoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
10.7.14 19:22

Ahoj, zajímalo by mě jak velká je šance, že můj 3,5 letý syn nakazí mladšího kojeného (6týdenního) sourozence laryngitidou. Mám z toho strach! Už jednou byl za tu dobu co se malý narodil nemocný, a nenakazil ho. Ale to byla jen rýma a kašel. Teď to vypadá na laryngitidu. Začínající chrapot :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
10.7.14 19:30
@Mata132 píše:
Ahoj, zajímalo by mě jak velká je šance, že můj 3,5 letý syn nakazí mladšího kojeného (6týdenního) sourozence laryngitidou. Mám z toho strach! Už jednou byl za tu dobu co se malý narodil nemocný, a nenakazil ho. Ale to byla jen rýma a kašel. Teď to vypadá na laryngitidu. Začínající chrapot :-(

ta pravděpodobnost je hodně malá :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
10.7.14 20:18

@Mata132 mam to podobne, skoro triletej s laryngiidou a trimesicni prcek. Dr ve spitale rikala, ze pokud to pujde, separovat v jinem pokoji, ale ze ani tak by ji chytit nemel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
10.7.14 20:23

@lyrica Chytit by ji neměl, proto že je kojený? To fakt tak funguje? Moc tomu nevěřím, že je tím chráněný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí