Jak léčit laryngitidu u dítěte? Za jak dlouho se uzdraví?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31672
6.7.14 23:15
@lyrica píše:
No tak společný spaní, na to nevím, jestli ho ukecám :D On je děsně zvyklej na pokojík a navíc Miky ho bude budit, když se probudí na kojení. To je teda prekérka 8o :roll:

@slavuska1 já myslim, že je takovej akorát právě ( jsem ti moc nepomohla, co? 8) )

@Petra Z tak k dr. skáknu. Já se jen bojim, aby se to tam pak nějak nezvrtlo, je to skoro samota.. :think:

tak já se spíš ptala Petry, protože ona už má starší dítě, u 2,5 letého je to celkem „běžný“, nad 5 let právě moc ne. tak samota, jak daleko do špitálu? auto tam předpokládám mít budete? ono o minuty může jít u kojenců, u batolat a starších je to zřídka tak dramatický, že pro ně může být pár desítek minut fatálních :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
6.7.14 23:17

@slavuska1 do nemocnice cca 15km, auto mít budem.
Se zeptám blbě, ale nemůže to chytit malinkatej? Asi ne, co? :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
6.7.14 23:21
@lyrica píše:
@slavuska1 do nemocnice cca 15km, auto mít budem.
Se zeptám blbě, ale nemůže to chytit malinkatej? Asi ne, co? :oops:

15 km, auto k dispozici, to vůbec neřeš, spousta lidí to má z domova dál :) no teoreticky může, ale psala jsi, že je kojenej, tak by snad neměl. na zdravým vzduchu se ta pravděpodobnost, že by to chytil, rapidně sníží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4041
6.7.14 23:23
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
6.7.14 23:25

Ahoj, radím totéž, co ostatní (studený vzduch, sledovat ďolík na krku apod.). K doktorce ráno určitě, ať vám něco hezkého předepíše na lepší zvládnutí nemoci. Nám Dr předepisovala Spiropent sirup 2× denně (roztahuje průdušky) a při záchvatu Ventolin (taky roztahuje průdušky, ale aplikuje se inhalátorem a má okamžitý účinek). Rectodelt a Prednison jsme měli pro případ dušnosti, nepoužili jsme.
Stoptussin nebo Sinecod jsem myslím taky dávala - čím dřív po začátku záchvatu se podá, tím rychleji působí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65316
6.7.14 23:40

@slavuska1 no vsak náš mates uz jako astmatik vedeny je :,(
Máme 3 dejchaky ale pravidelně jen jeden při nemoci další 2
@lyrica tak to neni daleko my to máme asi 20 km do nemocnice kam jezdíme v noci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
6.7.14 23:43

Fuj, je mi z toho blbe. Malej uz spi, s manzelem v pokojicku a ja s mimcem v loznici. Ted se bojim, aby to teda nechytl i Mikulas. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65316
6.7.14 23:51

@lyrica neboj…bude to dobrý :hug:
A jak maly –ten starší :lol: dýchá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
7.7.14 01:18

Urcite si zitra dojdi k detsky nez pojedete a zeptej se, jestli by ti nenapsala Fortecortin. je to jiny kortikoid jak Prednison a Rectodelt je zase dost silny, ale urcite by ti ho mela napsat pro jistotu taky (pro mimino).
my mame uzivani Fortecortinu pri laryngitide zprvu 2-2-1 a pak snizovat a brat 3-4 dny do vymizeni. s sebou bych si jeste koupila Fenistil kapky a Ditustat a davala bych mu to 3× denne, pocet kapek podle vahy.

jinak neni pravda, ze je laryngitida nocni zalezitost, objevi se kdykoliv, nejcasteji vsak ze spani.
nase posledni byla zatim nejdramatictejsi - poposu ti ji ne kvuli straseni, ale abys vedela, co muzes cekat.
dopo sipal (4,5 roku) pri nadechu… jeli jsme na pohotovost. pry laryngitida. vecer ze mu mam dat rectodelt na spani.
protoze se spis zhorsoval, dala jsem mu ho na spani uz po O. za hodinu plac, dusivy kasel… sedel na posteli a lapal po dechu jako kapr na suchu. davil se, blinkal. v tu chvili nemas cas myslet na nic, nez volat sanitku a zaroven popadnout dite a bezet s nim ven (nebo k mrazaku). jeste v sanitce pred barakem mu davali inhalaci s adrenalinem a kyslikem, do zadecku injekci s kortikoidama… a jeli jsme s houkackou do spitalu…

hele zazila jsem u nej laryngitidu asi 14× a pokazde ma trochu jiny obraz. tohle z tech 14 bylo nejhorsi, jen jednou.
Bara ji parkrat mela taky, asi 6×. ano, chytla ji asi 4× z toho od nej. je to viroza. virozy jsou hodne nakazlivy. ale nikde neni psano, ze se projevi zrovna zanetem v hrtanu. pokud by bylo podezreni - zacinajici chrapot, sipot - tak hned nasadit fortecortin, fenistil a ditustat.
zvysena poloha na spani, vlhky vzduch, co nejvic chladny, co to v tomhle pocasi pujde.

na hory bych odjela. ale jedine s tema lekama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
7.7.14 02:13

Tak jsme nakonec museli volat rychlou a jsme v nemocnici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
7.7.14 02:17

@lyrica :( tak drzim palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65316
7.7.14 07:08

@lyrica táty držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
7.7.14 09:51

@lyrica jejeda chudinka, tak ať jste brzy v pořádku :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
7.7.14 15:53

Tak já jsem doma, musela jsem k mimču. Teď tam bude s Matýskem manžel. Prcek to zvládá statečně :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65316
7.7.14 19:56

@lyrica tak to je dobře že už malý zvládá. Ať máš chlapy brzy doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie