Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Potrebuji radu
Malej vcera rano zacal mit laryngitidu a k tomu teplotu 38,5,dostal prednison tabletu a mucosolvan, presden trochu lepsi ale odpolko uz kaslal fakt hodne a dostal rectodeltovej cipek, ten sice zabral za hodinu ale zabral, na noc dostal fenistil a sinecod.
Rano ve tri zacal zase trochu kaslat, dala sem mu fenistil a pak se to zklidnilo a spal ale rano zase zacal stekave kaslat, dala sem mu prednison a mucosolvan, zatim pokaslava obcas normalne a obcas stekave.
Zitra zajdeme k detskymu, jen me zarazi kdyz ma ten laryngitidovej zachvat, mam jej vzdy v noci nebo k ranu tak rectodelt dostane a pak kdyz vstava tak uz ma po stekavym kasli a pak uz vykaslava ale tentokrat to nejak nepomaha.
Jinak u detskyho dostanu max dithiaden a mucosolvan a rectodelt cipky, prednison mam jeste od doktorky od ktery sme s malym odesli.
@lucka83 no,my to máme vyzkoušené takto. Ráno-ditustat, dithiaden odppledne Ditustat, večer Ditustat, dithiaden a čípek rectodelt..Kašlat bude, to je normální, kor až se mu to začne v krku uvolňovat..Uvidíš co ti řekne zítra doktor. malý měl naposledy k laryngitidě ještě ATB Sumetrolim(ten název nevím přesně) ![]()
A zvlhčuješ?
@Silwinka87 jj zvlhcuju, vetram.
Zkusim dat neco jinyho misto toho mucosolvanu.
Diky
Mala je teda odbornik na zanet prudusek, vzdycky se ridim podle typu kasle a podle toho davam leky. Ja mam teda zkusenost, ze kdyz se nam ke kasli pridala teplota vyssi, tak to byl nabeh na zapal plic, to nechci strasit
ale jde to poznat od laryngitidy nebo zanetu prudusek je to jiny kasel, popsat to nedokazu ![]()
Doporucuji tymianovy domaci sirup a nebo med s cibuli to nam opravdu pokazde zabralo na ten kasel ![]()
@kacusa15 píše:
Mala je teda odbornik na zanet prudusek, vzdycky se ridim podle typu kasle a podle toho davam leky. Ja mam teda zkusenost, ze kdyz se nam ke kasli pridala teplota vyssi, tak to byl nabeh na zapal plic, to nechci strasitale jde to poznat od laryngitidy nebo zanetu prudusek je to jiny kasel, popsat to nedokazu
Ma prave ze laryngitidovej kasel, ten uz proste poznam, zitra jdeme k detskymu a poptam se ![]()
@kacusa15 píše:
Doporucuji tymianovy domaci sirup a nebo med s cibuli to nam opravdu pokazde zabralo na ten kasel
A tymiánová mast je taky bezvadná..
Med s cibuli sem zkousela a nic.
Holky a co homeopatika? nezkouseli ste?
@lucka83 píše:
Med s cibuli sem zkousela a nic.
Holky a co homeopatika? nezkouseli ste?
Já teda ne..Ani nevím, jestli něco je na ty Laryngitidy..Musím googlit ![]()
Tymianovy krem je taky supr a urcite by pomohl i na laryngitidu ![]()
U nas dobre funguje inhalace - X-krat denne, ca.15-20 minut. inhalujem vincentku. vecer po usnuti ji taky nekolikrat dam inhalovat - namirim na ni proud pary
funguje to vyborne.
v nemocnici nam taky dali jako lecbu inhalace, k tomu jen stoptussin a nassivin podle potreby.
(teda ne ze by to vylecilo, ale zachrani nas to casto od rectodeltu. pomaha to zmirnit stekani)
@budi jo,ditustat jsem dávala malé a krásně nám zabral..takže bych ho malé dala..Já s ním mám dobré zkušenosti jak u dětí, tak u nás..