Jak léčit laryngitidu u dítěte? Za jak dlouho se uzdraví?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1803
22.10.15 14:51

Tak to me taky zajima. Snad nekdo poradi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
22.10.15 18:22
@niki_stark píše:
Ahoj holky, co děláte jako prevenci proti laryngitidě? Dávate nejaké multivitaminy, nebo jen ovoce? Moje malá už to měla taky několikrát, pořád jsem si myslela že imunitu posilujeme dost z ovoce a zeleniny ale nepomáhá to. Chci teď koupit nějaký multivitamin, nebo kapky jako prevenci..doporučíte mi něco?

Podle mě, to co děláš je jako prevence O. K. u té Laryngitidy ti nic nepomůže..My vyzkoušeli ledacos a stejně, malý měl laryngitidu dvakrát, třikrát do roka od svých třech měsíců..Teď mu bude šest a ustupuje to..Ona odejde s věkem..většinou do těch pěti šesti let..Ale děckám, co na to trpí se prostě vrací a nenaděláš nic..
My měli pro jistotu doma pořád jeden rectodelt čípek, koupili zvhlčovač vzduchu, málo topíme, víc oblékáme..

• Citovat
  • Upravit
Silwinka87
22.10.15 18:26

Ještě mě napadá, už při prvním náznaku suchého, dráždivého kašle nasadit ditustat a mít doma fenistil kapky nebo dithiaden..Pokud teda laryngitida nepřepadne v noci..to už fakt leda čípek a strčit hlavu do mražáku nebo když je zima, do okna..

• Citovat
  • Upravit
4099
22.10.15 20:18

Naprosto souhlasim se vsim, co napsala @Silwinka87
prave jsem nasi male laryngiticce dala na spani ditustat, protoze mam podezreni… ostatni opatreni taky. cipek furt v loznici.

jenom doplnim, ze na laryngitidu neexistuje prevence!!!
ani to nejde… je to viroveho puvodu a ten otok v krku je alergicka reakce na ten vir. nenadelas nic - jedine navsteva imunologa a resit odborne pres alergie. posilovani imunity je fajn, ale alergie je alergie. pomuze posilovat imunitu proti alergii treba na kocici chlupy? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
22.10.15 22:37
@budi píše:
Naprosto souhlasim se vsim, co napsala @Silwinka87
prave jsem nasi male laryngiticce dala na spani ditustat, protoze mam podezreni… ostatni opatreni taky. cipek furt v loznici.jenom doplnim, ze na laryngitidu neexistuje prevence!!!
ani to nejde… je to viroveho puvodu a ten otok v krku je alergicka reakce na ten vir. nenadelas nic - jedine navsteva imunologa a resit odborne pres alergie. posilovani imunity je fajn, ale alergie je alergie. pomuze posilovat imunitu proti alergii treba na kocici chlupy? :nevim:

Jo jo, je to svinstvo…

• Citovat
  • Upravit
20777
26.11.15 11:09

Ahoj! Napadla mě taková věc… Ještě jsem to nemusela řešit, ale asi by bylo dobré to vědět. Pokud podám rectodelt, po jak dlouhé době se případně smí podat další? Moje noční můra totiž je to, že by se záchvat mohl třeba za týden, dva opakovat. Vždycky si říkám, že se na to doktora zeptám, ale pokaždé zapomenu. Neřešil jste to někdy někdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
26.11.15 11:10

@Amys a je fakt nutný ho podat? Já bych ho ani náhodou dvakrát za 14 dní nedávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
26.11.15 11:21

Není nutný podat, pohybujeme se v teoretické rovině, jako jestli by k něčemu takovému mohlo dojít a jak se v takovém případě zachovat (nejdou mi citace ani zmínit, tak se omlouvám). Mám dítě, které je schopné mít akutní záchvat laryngitidy po třech týdnech. Pro mě je jednodušší dát čípek, než volat záchranku a řešit, co s ostatními dětmi. Zatím to bylo tak, že jsem skončili v nemocnici, tam jsme byli týden (to bylo před rokem) a hned za dalších 14dní měla záchvat znova, ale to už jsme ustáli doma s podáním čípku, který dr předepsal. Tenhle podzim už má za sebou dvě laryngitidy - jednu v září a druhou minulý týden a jak se teď furt mění počasí, tak se prostě děsím toho, že udeří další záchvat. Taky nemám v plánu jí předávkovávat :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
26.11.15 11:26

@Amys Já bych se poradila s dr. Ale mě bylo řečeno že ten čípek je až úplně poslední. Až když bych chtěla volat rychlou.
Malej měl záchvat poprvé v roce a půl, volali jsme sanitku a skončili tři dny v nemocnici. OD tédoby pozná, kdy se záchvat blíží, má to s každou rýmou. Třeba teď od září ( astoupil do školky ) už ji měl asi pětkrát. Hned dávám Sinecod a Fenistil a pokaždé to ustojí bez čípku, doma.
Nesmíš se toho tak děsit, většinou ( jasně, jsou i výjimky ) jsou první záchvaty nejhorší a pak už to jakoby slábne. Takže já ho oblíknu, sednem do okna, povídám, on se hodí do klidu, udělám Prisnitz na krk, dávám ty kapky a druhej den má vlhkej kašel a je to v poho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
26.11.15 11:26

Čípek jsem teda nakonec za 2,5 roku nepodala nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
26.11.15 11:32

Aha, no malá měla první záchvat v pěti měsícíh, U těch malých dětí to probíhá jinak a ona je ještě ke všemu docela prcek. Mají užší hrtan, takže jak nateče, začnou se dusit. Doktor říkal, že čím bude starší, tím budeme ty záchvaty zvládat lépe, že pak už stačí jen uklidňovat a ochlazovat, ale malé je něco přes rok, takže se začne dusit a i přes uklidňování a otevřené okno prostě brečí dál a o to víc natýká. Jakmile se objeví štěkavý kašel, preventivně nasazuju Fenistil, ale pokud prostě pijde ten záchvat náhle, je fenistil k ničemu. Letos jsem takhle už jeden záchvat taky zažehnala, ale právě díky tomu, že začla chraptět a štěkat už odpoledne. Nejhorší je právě to, když se vzbudí kolem půlnosi, pak už to jede. No zřejmě se budu muset zeptat doktora, až tam pojedem na kontrolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
26.11.15 11:34

@Amys snad to bude fakt lepší, jak bude starší. Zkus ještě přidat ten Sinecod, ten jsme tenrkát začali taky dávat až po té,,návětěvě, v nemocnici a řekla, že pomáhá.

Určitě se na to raději zeptej tam, ono to pro tělo zrovna není nic extra, tak pro jistotu. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
26.11.15 11:40

Mám to v plánu, ale právě jsem si říkala, že zkusím, jestli se tu tím někdy někdo nezabýval. A asi ne :-) Nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
26.11.15 21:19
@lyrica píše:
@Amys a je fakt nutný ho podat? Já bych ho ani náhodou dvakrát za 14 dní nedávala.

to je rada teda :think: :think: to jako když se začne za týden dítě dusit znova, tak má matka rači čekat s děckem u mrazáku a nechat ho pořádně přidusit? :roll:

@Amys
my měli např. v 13měsících laryngitidu, takovou celkem běžnou, prudký nástup v podvečer (tekoucí rýma, pšikání), takže klasická opatření na noc (18°C, 65%vlh., Fenistil atd.), nicméně v noci štěkot, dušení, takže Rectodelt, inhalace… po týdnu lepší, vlhký kašel… za 10 dní, kdy už se doléčovala najednou zčistajasna v noci příšerný štěkot s dušením a já kráva si říkala, že jí přece nemůžu dát zase Rectodelt, zkoušeli jsme uklidňovat, stepovali jsme u okna, a všecko ostatní… po půl hodině jsme museli dát Rectodelt, dusila se až zvracela… po další půlhodině jsme volali záchranku.
A v nemocnici??? musela dostat ještě další injekci, hrozně rozjetý záchvat, v injekci další darda… prostě to vůbec nechtělo splasknout. Kdybych jí já blbáááá dala ten Rectodelt okamžitě když to začlo, tak se to nemuselo tak rozjet a měla by jen poloviční dávku. takže pro příště se řídím tímto článkem, který psala matka-doktorka: Rectodelt dávat OKAMŽITĚ při nástupu záchvatu http://www.babyonline.cz/…ohledu-matky

Rozhodně se na to zeptej doktora, poradí…
Můj osobní názor – když to bude potřeba, tak Rectodelt prostě dej, jestli na to trpíte, tak to dobře poznáš a ty to stejně poznáš nejlíp jako matka… Je to prostě šílená darda pro organismus, ale je to jednorázová životzachraňující darda. I v příbaláku stojí, že nežádoucí účinky se u tohoto způsobu podání nevyskytují, protože to je jednorázové…
nepředpokládá se, že by to nějaká matka chtěla dávat při každém kašílku… to by ani doktor nepředepsal, taky jich je v tom balení málo.

utěšuju se tím, čím všichni — oni z toho snad vyrostou!!! krček se jim zvětší… doufám že už brzo… děsím se letošní zimy a doufám že bude metr sněhu a -15°do konce února :mrgreen: to pak virozy nemají vůbec šanci :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
26.11.15 23:33

Budi, díky moc za povzbuzení. Mám tři malé děti, ale na laryngitidy trpí naštěstí jen to poslední. Ti dva starší to odnesou nanejvýš rýmou a škrábáním v krku. Díky za to. Mít tohle třikrát, tak se asi zblázním. A taky doufám, že se to počasí umoudří, protože nejhorší jsou ty pitomý přechody. Neustále se mění vlhkost, teplota a je vymalováno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí