Jak léčit laryngitidu u dítěte? Za jak dlouho se uzdraví?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
7527
30.9.16 20:48

@dajka16 asi bych nebyla nadšená, kdybych dala svoje dítě na kroužek kde by bylo nemocné dítě, určitě bych ho tam nedávala, taky by měl být asi v klidu. :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9672
30.9.16 21:10

@dajka16 no malej mel laryngitidu několikrát a pokaždé min. tyden doma a mezi deti jsem ho brala až tak po dvou týdnech. Já bych ho tam rozhodne nevzala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
30.9.16 21:46
@dajka16 píše:
Prosím potřebuji radu. Kluk dostal Laryngitidu poprvé a dostal na to čípky které zabírají. Chodíme do školky bruslení, myslíte že tam můžeme jít když mu studený vzduch dělá dobře nebo nechodit aby to od něj někdo nelapil a může mu to ublížit? Má čtyři roky. Děkuji

ano, studený vzduch dělá dobře, ale dítko musí být V KLIDU!!
takže na bruslení bych ho určitě nebrala

čípky zabraly, to je jasné - je to pěkná síla! ale ony to jen splasknou, ale dítě vůbec není vyléčené ---- to je stejné jako dát děcku s vymknutým kotníkem čtyři dospělácké ibalginy a radovat se, že už ho to nebolí a tím pádem může jít na fotbal!!!

a kolik těch čípků dostal, když mluvíte v množném čísle?
jestli jich musel dostat víc než jeden, tak to je opravdu hodně silný zánět a rozhodně to není žádná sranda. myslím že léčení nejmíň dva týdny v klídku - když budete mít štěstí.
klidné procházky po venku bez běhání a na čerstvém vzduchu… nic víc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
1.10.16 00:28

Kdy měl záchvat, a kdy je bruslení? bych dala nejdřív po týdnu dítě do kolektivu, a na nějaký bruslení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3435
9.10.16 09:36

Děkuji, doktor mi neřekl jak dlouho má být doma a tak mě nenapadlo se zeptat :Čípky měl dva, snad to nelapi znovu. Bruslit sme nebyli až dneska a to už má jen slabou rýmu. Doporučili nám trhat nosní mandle, tak nevím jestli to pomůže aby nebyl tak často nachlazeny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
783
28.11.16 08:42

Prosím o zkušenosti, zda je to laringitida - minulý týden jsme byli u doktorky, 6měsíční mimino rýma + ztráta hlasu, jen sípání, Mudra zmínila možný noční záchvat a nutnost dát do chladu atd. - léčit jen Fenistilem 3× denně.. asi 1× denně zakašlala. V noci se budila, ale až teď po několika nocích cca od 1-2h ráno kašel (mix všeho, trochu suchý, vlhký i štěkavý), zakašlala vždy tak 1-2×, ale za 10min zas, vyplivla dudlík.. vyvětrala jsem, dala vlhký ručník na postýlku + Nurofen a pak už spala zase bez kašle. Teď ráno párkrát zakašlala + už se jí vrací pomalu hlas.
Na webu jsem si našla, že by to mohla být laringitida, proto by mě zajímalo, jak doma léčíte. Ptala jsem se Mudry na sirupy, ale nějak se netvářila, jen mi schválila dávat 2 dny Nurofen 3× denně a právě co jsem ho vysadila, tak tu druhou noc teď kašlala.. Doma mám ACC i Vincentka sirup (pro 3,5 letou), ale často čtu o Mucosolvan sirupu - zabírá to?
Krom toho mi starší dcera už týden marodí s rýmou (žlutozelená) + občas vlhce zakašle - dávala jsem jí Nurofen a JuniorAngin sirup, ale Mudra mi to zase stopla a napsala mi Aerius.
Nechápu, proč na vše píše léky na alergii, tohle přeci je jiný případ, ne? Čím laringitidu léčíte vy? Teď sirupů je šíleně a přijde mi zvláštní dávat přes den na vykašlávání a pak na noc proti kašli - není to tělo pak zmatené:-)?
Díky a omlouvám se za délku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9452
28.11.16 09:08

@kittysha 3lety syn mel nedavno hnusnou laryngitidu-byl i 2 dny v nemocnici.Mel davivy stekavy kasel.Leky mel tyto-3krat rene Ambrobene sirup a na noc pulku Prothazinu.Jemu pomohl hlavne pobyt v nemocnkci. Inhaloval tam Vincentku a poustely mu kyslik do postylky.Jo a prvni 2 dny dostal cipek do zadecku -kortikoidy na predpis.Snad sem trochu pomohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9452
28.11.16 09:12

@kittysha Jo jeste mel vysoke horecky az 40 stupnu. Davala sem mu Nurofen sirup. Kaslal hodne a v noci kaslal silene, ze sem mela strach ze se udusi. Dokonce i zvracel jak se davil. Kasel mel stekavy a nemohl ani mluvit -chraptel.Tobe doktorka nerekla jestli ma Laryngitidu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
783
28.11.16 09:19

@jednažena Ne, právě laringitidu nezmínila, ale strašila, že pokud by ta naše 6měsíční se nemohla v noci nadechnout, máme na ni otevřít ledničku nebo volat 155 a tak jsem hledala info a našla si, že by to mohlo podle těch příznaků být toto.. on právě jen sípala, ztratila hlas.. teď začla kašlat trochu víc, ale spíš tak suše, že jí to budí ze spaní, možná jí bolí v krku.. přes den někdy i vlhčeji - takže ten suchý je možná fakt od bolesti v krku, ale že by měla nějaké extra záchvaty, to zase ne (musím zaťukat).. mě udivuje, že mi nenapsala nic na kašel, musím jí znovu zavolat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
28.11.16 09:28

@kittysha měla horečku, že jste dávali Nurofen?
My za sebou máme od půlky září už 4 laryngitidy. Léky na alergie jsou normální - pomáhají splaskávat sliznice. Jo a kdyby mi neřekla doktorka na pohotovosti, že to je laryngitida, tak to nevím, byli jsme tam, protože měl zápal plic, tak jsem se bála, aby to nebylo k tomu.
Laryngitida je hlavně záchvatový problém. Dítě kašle a sípe až je bez dechu. Většinou přichází v noci, ale třeba právě náš syn má nástup laryngitidy ve 13:00 a pak kašle nonstop dalších 14 hodin, pomáhají jen kortikoidy. Dávají se na tu nejakutnější fázi a k tomu právě něco na splasknutí sliznic - Fenistil, Dithiaden… Většinou je ta nejhorší část záležitost jen jednoho dne (jedné noci) Dobré je vlhko a chladno.
Dobré je inhalovat. My pak dáváme na den Mucosolvan, aby odkašlával a na noc proti kašli, aby spal.

• Citovat
  • Upravit
9452
28.11.16 09:43

@kittysha Nejhorsi jsou zachvaty v noci.Ja pri jednom volala zachranku.To bys poznala kdy zavolat.Kdyz sem volala rychlou poradili dat syna k otevrenemu mrazaku. Otevreny balkon mu nepomohl.Na hnusnou rymu dostal atb kapky.Tak preji brzke uzdraveni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9452
28.11.16 09:46

@kittysha To jo neco na kasel by to chtelo. Malemu zabral ten sirup Ambrobene. Zkraje mel suchy kasel a pak vlhky.Na suchy sem davala Tussin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
28.11.16 10:05

@kittysha
přečti si diskuze, přečti si články!

podle dotazů ti uniká základní informace, co to vlastně je laryngitida!!!

• je to ALERGICKÁ reakce na virus… to štěkání a dušení v noci (to jste asi neměli, to bys jinak vyšilovala), to je vlastně otok v krku a je to způsobeno přehnanou reakcí.

takže základ je ten FENISTIL, ten určitě dávej, i preventivně!!
píšeš, že kašle suchým kašlem v noci a ptáš se na Mucosolvan??? to je na něco úplně jiného…
Pokud kašle suchým kašlem, tak bys jí mohla dát něco na suchý kašel!!! třeba Ditustatje od půl roku, nebo Stoptussinmyslím taky už může. My používáme při laryngitidách Ditustat. Jak kašel zvlhne, tak s tím ale přestat a dávat třeba ten Mucosolvan

proč jsi dávala Nurofen? kolik měla horečku?

A přečti si základní informace o laryngitidě, zde:
 http://www.babyonline.cz/…ohledu-matky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65284
28.11.16 10:24

@kittysha věř,že záchvat laryngiridy bys poznala…
u nás to začalo ve 3 měscích…a jeli jsme v tom do 5 let…
ve 4 letech 3 dny na JIP…
sípe při nádechu i výdechu, nemožnost si zakašlat, odlašlat a máš pocit, e se ti dítě udusí–při těch nejhorších stavech
A aerius bere kluk denně…a při lar. měl 2 krát denně…
ale k tomu nemocnice a inhalace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
28.11.16 11:12

@Petra Z poznat se nemusí. Bohužel. Ja ji nepoznala u mladšího a to jí měl starší asi 5× a u něj jsem ji poznala na první dobrou. Zpětně jsem zjistila, že ji malý měl už asi 15×, akorát neprobíhá podle obvyklých popisu. Naši doktorku to taky nenapadlo, protože malý jen šíleně kašle, nedusi se a záchvat mu začíná po obědě.
Takže za mě, pokud si zakladatelka neni jistá, tak natočit na mobil a ukázat doktorce.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA