Jak léčit laryngitidu u dítěte? Za jak dlouho se uzdraví?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
65285
28.11.16 22:38

@kittysha zkrátí se doba nemoci a hlavně ty kašle nejsou tak úmorné, rychleji je z nejhoršího venku
Sice Máme i léky z alergologie, malý je astmatik, ale i tak bych řekla, že inhalace zabírá velice dobře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9452
28.11.16 22:44

@Petra Z Hele a jak prisli malemu na astma? Me maly posledni dny furt v noci pochrchlava. Absolutne nemuzu topit, mame studeny odchov, ale i tak mi kasle-jen v noci a rano jak vstava. Doktor mi rekl, ze kdyby mel astma, bylo by to poslechove slyset. Poslechove je cisty.Tak nechapu proc kasle, kdyz uz ani rymu nema :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65285
29.11.16 09:15

@jednažena jak stále marodil, tak nás ve 3letech odeslali na alergologii.tak tam
Alergický na nic není, ale astmatik ano
Ale nikdy žádný astmatický záchvaty, to ne
Ale má trvalou léčbu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9452
29.11.16 21:58

@Petra Z Ja sem prave chtela doporuceni na alergologii a zastupujici lekar mi to nedal.Ze pry mame prijit, kdyz by se to kaslani opakovalo.Tak prece musi kaslat z nejakeho duvodu :nevim:.V noci kasle a pak se budi a breci.No uvidime co bude dal, jinak se domluvim s doktorkou.Ta mi zatim zminila jen vysetreni na ORL :roll:.Pry ze ma mozna zvetsenou nosni mandli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
29.11.16 23:28

@kittysha
přehnané?? :D to vůbec ne - naopak, inhalátor je základ veškeré léčby respiračních onemocnění.. zeptej se jakéhokoliv doktora nebo terapeuta nebo kohokoliv. NIKDO ti neřekne, že inhalace je zbytečná.

já mám jednoho astmatika a jednu s neustálými laryngitidami.
bez inhalátoru bychom byli v nemocnici tak 10× častěji, než jsme teď.

při laryngitidě si natahuju budík a pouštím to na malou celou noc co hodinu (i častěji), aby jí to zvlhčovalo hrtan… díky inhalátoru si už poslední rok troufnu dokonce nedat Rectodelt (což bych před rokem ani neuvažovala).
Kompresorový ani neuvažuj, při laryngitidě je k ničemu - vzbudí ti dítě, je příšerně (ale opravdu příšerně) hlučný. dívej se jedině na ultrazvukové inhalátory.
Investice vůbec není vysoká a rozhodně se vyplatí. pár lahváčů vincentky k tomu a je to :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
29.11.16 23:31

@jednažena
jeden kašlík astma nedělá, nemusíš se hned bát takových diagnoz…
náš astmatik (šest let) začal záchvaty, kdy sípal tak, že se nemohl nadechnout, propadalo se mu břicho a zatahoval kůži pod krkem, jak se snažil nadechnout se, ale nešlo to… okamžitě nemocnice… pak kašel, kašel, kašel - měsíce vkuse… alergie taková, že nevidí na oči a pšiká co minutu třeba dvě hodiny (neumíte si představit, jak je pak dítě vyčerpané)… rudý ucpaný nos, oteklé oči, kašel, sípání… to sípání jde slyšet jakoby v hlooubce hrudníku až skoro u břicha - celé plíce jsou stažené… a ne že by to slyšel jen doktor, to sípání slyší celá čekárna…

jestli ti kašle, může mít prostě vira, kašel pár týdnů ještě nic neznamená… vyléčí se a bude líp. a jestli mu třeba studený odchov nedělá dobře, zkus i trochu zatopit někdy… někomu to nemusí sedět, je třeba vyzkoušet… zápal plic ze studeného vzduchu je taky možné dostat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
783
30.11.16 11:14

@budi No něco na tom možná bude, že každému vyhovuje jiná teplota. Ale nějak nemůžu přijít na to, jak to máme my - 2 poslední noci stejné podmínky, netopeno + mokrý ručník, vyvětráno a tu předešlou noc se vzbudila snad jen 1× a teď mi noc víceméně prokašlala (vždy 2-3×, pak třeba 10min klid nebo 30-60min, prostě úplně různě), a to jsem jí včera teda dávala poprvé Mucosolvan, ale poslední dávka byla tak v 17h, což myslím je na noc ok a teď ráno dostala znovu Mucosolvan a spí přes 2h úplně v klidu.. to mi hlava nebere.. čím je ta noc výjimečná, když podmínky jsou stejné a sirup ji teď mohl vydráždit víc.
Holt jsem v tomto zatím velký začátečník:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
30.11.16 20:59

@kittysha
s tím mucosolvanem u malinké bych byla opatrná, v 17hod se mi už zdá pozdě… osobně mám dojem, že uvolňuje hleny i třeba 6 hodin potom. Dávám ho ráno + po obědě a pak už ne - aby měli do večera dost času to vykašlávat.
ale to je můj osobní přístup.

je to úplně jak píšeš - prostě jsi teď „začátečník“ a musíš zkoušet a zkoušet… na každé děcko ty sirupy fungují jinak, každé snáší teploty jinak atd.
Já jednomu dávám na suchý kašel Stoptussin a je to jistota. u druhé holky stoptussin dělá hrozné záchvaty tuberáckého kašle a zato jí krásně funguje na suchý kašel Ditustat. Než jsem na to přišla, tak to trvalo taky pár měsíců…

prostě zkoušej a zkoušej… zeptej se vaší doktorky, taky v lékárně popiš druh kašle a věk děcka - a prostě vyzkoušíš.
JO a důležité je, že zkoušet jednu medicínu aspoň tak 3 dny, jinak efekt nezjistíš… kdybys to střídala po dni, tak vlastně nebudeš vědět, co zabralo a co uškodilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
816
5.2.17 13:11

Ahoj maminky chci se zeptat syn 16 měsíců, veden jako astmatik, ale žádná hrůza, nikdy záchvat nebo tak, ale často kašel a teď od podzimu non stop nemocný. Poprvé měl laryngitidu před 1,5 měsícem, byly jsme i ve špitále, nebylo to tak hrozné jak tu popisujete, ale nechaly si nás tam raději a měl inhalace. Teď v pátek ráno se vzbudil a po celých třech týdnech kdy byl zdraví se vzbudil a pokašlával a sem tam mu to chrčelo v krku. K večeru i chrapot, ale nedošlo mi to. :zed: Kolem 10 večer štěkavě zakašlal a trochu sípal tak jsme šli k oknu, celou noc sme pak měly otevřené okno, přes noc pak někdy vůbec nesípal někdy málo, zakašlal za celou noc asi 3× štěkavě a celou dobu spinkal. Od té doby je trochu zahleněný-chvilu chrčí chvilku ne, zakašle tak 6× za den (sme zvyklý i 30× za den a více, takže tohle mě nerozhodí :D ). Dnes v noci vpohodě. Dávám mu hedelix na kašel plus od alergoložky navečer jovesto sirup a singulair. Myslíte, že je nutné jít zítra k doktorce? Nerada bych aby tam něco chytil dalšího. Jsme opravdu zvyklý na horší stavy než je občasné zakašlání a střídavé chrčení nechrčení. Jen nevím jak je to z tou larynou jestli je nutné vždy jít pak k dr? Bohužel se to asi i u nás bude opakovat, doufala jsem, že ne :,( A co se týká inhalátoru, máme doma difuzér na etérické oleje tak to by se také dalo použít na vincentku ne? Zkoušela jsem to a sice u toho nechce být, ale tak pokud by to splnilo účel tak ho nějak udržím. Děkuji za rady a omlouvám se za sloh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3611
5.2.17 13:51

Ty inhalace by asi byli fajn, ale ty co dávají v nemocnici na laringitidu obsahuje kortikoidy, ani tak nejde o kašel, ale o to že je tam otok krku, a to sípání a kašel je o toho že se zúží ta dýchací trubice. Pokud se to i opakuje minimálně bych dr zavolala a domluvila se na postupu. Hodně větrat, studený vzduch je na to dobré, no ale zase ted v době mlh a inverze to také není moc výhra, v nejhorším posadit k otevřenému mrazáku. My máme na laringitidu čípky a je fakt že halvně u syna čím je starší byli ty záchvaty slabší, ale dcera loni měla skoro 3 dny opakované záchvaty kdy se dusila, pohotovost, měli jsem mít inhalace i u dětské, ale naše tam nebyla a byl záskok a ta nám je odmítla dát, takže jen pomocí rectodeltu (čípky) jsem to zvládli i bez nemocnice, pak jsem byla vděčná už i za normální kašel, z toho štěkavého mám úplně husinu. Držím pěsti at se to již neopakuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
843
5.2.17 13:53

Já měla vždy v zásobě rectodel čípek, spát nabalení při otevřeném okně, k lékaři bych taky nešla. Nám říkal doktor pokud bude sípat volat záchranku (praktický lékař nic nezmůže), ale že 2 dny jsou kritické, pak už by mělo být lépe. Ta myslím, že u toho okna jste to zklidnili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
816
5.2.17 16:29

@MARKETAB81 @aledud Děkuji. No on právě opravdu jen trochu sípal a zaštěkal jen 3×, žádný záchvat nebo tak, jen zakašlal. Ani se nevzbudil. A bylo to jen tu jednu noc. Včerejší noc uplně vpohodě tak doufám, že už se to dnes snad vrátit nemůže ne. Teď je to prostě klasická nemoc-zahleněný a kašle. Opět :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
28.2.17 09:29

Potřebuji poradit

Zdravím, moje dvouletá dcera má poprvé laryngitidu. V neděli jsme byli na pohotovosti a dali nám čípek Prednizon, který jsem jí večer dala. V pondělí jsme byli u dětského, kde nám dal také jeden Prednizon, kdyby se začala dusit. Protože hodně kašlala a nemohla popadnout dech, tak jsem jí ho večer dala, ale další čípek už nemáme a co dnešní noc? Já mám hrozný strach z noci, až paniku, jak to bude probíhat. Načetla jsem tady o tom přímo horory a bez toho Prednizonu jsem v koncích. Na pohotovosti ani doktor nepoučil, akorát zvlhčovat vzduch, takže jsem načetla něco o tom, že v případě záchvatu chladný vzduch a dobře obléct. Chci se zeptat, má ten krk být obnažený venku, nebo bude stačit, když ho malá bude dýchat. A ještě k těm studeným zábalům, mám ho malé dát preventivně před spaním, nebo je to spíše také až první pomoc. Jak dlouho to bude trvat, než odezní to nejhorší? Někdo píše dva dny a někdo pět dní. Děkuji moc moc za odpověďi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
518
28.2.17 13:26

Normálně oblíct a dýchat chladný vzduch, např. na balkóně, nebo klidně ven… Pokud bude teplo, tak klidně posadit před mražák… Jinak vyvýšit pod hlavou, kolem postýlky rozvěsit mokrý plíny nebo ručníky, před spaním důkladně vyvětrat (více oblíct), ať můžete vyvětrat v noci znovu, kdyby bylo teplo… Dělala jsem priznicův zábal preventivně… Myslím si, že už byste měli být z nejhoršího venku… Jak je na tom teď přes den?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
816
5.3.17 19:20

@Handalina Přesně jak psala Lucias. Popsala to krásně. Já ještě někde četla, že topení naplno a na to ručníky. Je to vlastně logické ať se to co nejvíc odpařuje. Ale k tomu otevřít okno ať tam není horko. Já dala synovi na hlavu kukličku a zabalila do teplé deky a okno dokořán. U nás byla zatím vždy jen první noc špatná. Druhá už téměř bez problémů. Ale po laryně vždy přišla rýma a zahlenění s kašlem táhnoucí se tak 2 týdny. A pak následovala bronchytida. :roll: Ale my jsme trochu jiný případ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí